Bron: Netflix | Black Summer

Black Summer kan een hit worden

Netflix is een zombie serie rijker, maar wat kan Black Summer tot een hit maken?

Netflix is een zombie serie rijker, maar wat kan Black Summer tot een hit maken?
Bron: Netflix | Black Summer

Als het om zombie series gaat, kan er voor sommige kijkers niet genoeg worden gemaakt. Netflix kwam 11 april met het eerste seizoen van ‘Black Summer’. Het is een serie waarbij je een aantal overlevende volgt in de zoektocht naar de normale beschaving. De makers van ‘Z-Nation’ hebben de humor achter zich gelaten, en zijn voor de meer klassieke kijk op zombies gegaan. In dit bericht neem ik je mee naar de mogelijkheden om de serie een hit te maken.

Als je aan een zombie denkt, dan schiet ‘The Walking Dead‘ direct in je hoofd. De afgelopen jaren domineerde de Fox serie op televisie. Toch is er nog genoeg ruimte om met een nieuwe variant te komen. Met de acht afleveringen, die tussen de twintig en veertig minuten duren, kost het je niet zo heel veel tijd om door heen te komen..

Toch had ik moeite om mijn aandacht erbij te houden. Dat komt mede omdat ik geen hele grote fan ben van zombie series. Omdat je na een aantal afleveringen een bepaald ritme voorbij ziet komen. Mensen slaan op de vlucht, en denken dat zij op een bepaalde plek veilig zijn. Toch is er een oorzaak waardoor er een zombie of iets dergelijks gebeurd dat diegene in gevaar komen. Dat is hier ook het geval.

Een andere reden is dat er niet heel veel gebeurd. Je verwacht dat een zombie groot uitpakt om de kijker te blijven boeien. Dat was bij ‘Black Summer’ niet het geval. Het begin was goed, waarbij je zag hoe de verschillende mensen op de vlucht sloegen. Naarmate je verder kwam in het eerste seizoen, werd het verhaal steeds rustiger.

Er zijn een aantal punten die kunnen worden verbeterd bij de Netflix zombie serie

Er zijn een aantal punten die kunnen worden verbeterd bij de Netflix zombie serie
Bron: Netflix | Black Summer

Alleen kiezen de makers er voor om het verhaal op een wat andere manier te vertellen. Wat ik zelf heel verfrissend vond. Het was even wennen, na het zien van twee afleveringen heb je het door. Aan de hand van namen, woorden of hoofdstukken krijg je het verhaal vanuit een bepaald persoon of situatie te zien.

Wanneer het verhaal naar een ander hoofdstuk gaat, zijn er vaak overlappingen. Waardoor je als kijker de situatie vanuit verschillende punten krijgt te zien. Dat maakt ‘Black Summer’ interessant. Toch zijn er een hoop mogelijkheden niet opgepakt. In een mogelijk tweede seizoen kunnen er verbeteringen worden doorgevoerd.

Als Netflix door gaat met deze zombie serie, dan mag de serie er een wat groter budget voor uittrekken. Ik zeg niet dat er een hele hoop zakken geld bij moeten. Alleen laat de serie op dit moment weinig zien als het om de actie gaat. In de loop van het eerste seizoen worden verschillende wijken gebombardeerd. De makers hebben er voor gekozen om dat niet te tonen, waarschijnlijk is daar het budget niet voor geschikt.

Mocht Netflix door gaan met Black Summer, dan kunnen zij deze punten verbeteren

Mocht Netflix door gaan met Black Summer, dan kunnen zij deze punten verbeteren
Bron: Netflix | Black Summer

je ziet alleen een camera heen en weer bewegen, de karakter dat in beeld is reageert en uiteindelijk hoor je het geluid van de bombardement. Dit is slechts één voorbeeld, waarbij de makers de serie de plank net mis slaan. Door het budget wat groter te maken, kan het bijna perfect worden. Kijk bijvoorbeeld naar ‘The Chilling Adventures of Sabrina‘. De sets zien er goed uit, en je ziet er geld is gebruikt om de serie tot in de details perfect te maken.

Aan het verhaal hoeft er wat mij betreft weinig te worden veranderd. De snelheid mag alleen omhoog. Het heeft tot aflevering zes of zeven geduurd, voordat de groep bij elkaar kwam. Waardoor ik het gevoel had, dat de serie ‘Black Summer’ nog in de begin fase zat. Je maakt kennis met de karakters, komen uiteindelijk bij elkaar. Alleen dan is aflevering acht afgelopen.

Ik heb genoten van ‘Black Summer’ en ben benieuwd of Netflix een tweede seizoen ziet zitten. Mocht de streaming dienst verder gaan, dan zouden zij aan deze aandachtspunten kunnen denken. Zodat de serie wordt verbeterd, en een hit kan worden. Tot nu toe zijn de reacties gemixt, en daardoor mis je een hoop zombie fans bij de dienst.

Latest Reviews

Ook interessant
The House With A Clock In It’s Walls Trailer