Ryan Gosling in Blade Runner 2049 in association with Columbia Pictures, domestic distribution by Warner Bros. Pictures and international distribution by Sony Pictures Releasing International.

Blade Runner 2049

Vijfendertig jaar na het eerste deel is het vervolg Blade Runner 2049 uitgekomen

Blade Runner 2049 Movie Poster
In het media landschap van de filmwereld hopen de studio’s goud in handen te hebben met de verschillende films die in het verleden gescoord hebben. Toch heeft de filmstudio Sony een enorme gok genomen om Blade Runner 2049 te maken en uit te brengen. Regisseur Denis Villeneuve is één waarvan je houdt of niet. Hij weet zijn creativiteit in iedere film te stoppen en dat zag je in de als Arrival, Prisoners en Sicario.

In Amerika is de film neergesabeld omdat het te slecht zou zijn. Maar voor wie is Blade Runner 2049 bedoeld? Voor de die hard fans? Of is er ook een plek voor de mensen die het eerste deel nog niet gezien hebben? Je leest het in de recensie die ik onder het verhaal en de trailer van de Blade Runner vervolg heb geschreven. Want is het echt een slechte film? Scroll naar beneden.

Dit is Blade Runner 2049

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard, een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

Dit vond ik van Blade Runner 2049

De makers van Blade Runner 2049 probeert te doen is het verleden en heden samen te voegen. Er zijn ontzettend veel elementen uit de eerste film uit 1982 gebruikt. Wat het heel leuk maakt om naar te kijken. Het maakt daardoor een connectie, daarvoor had ik de film gezien en was voor mij een feest der herkenning. Toch is er alles aan gedaan om het verhaal met de technieken van nu te maken. En dat zie je terug in een terug keer van een oud karakter. Ik zat met open mondt te kijken, omdat het nergens in de trailer te zien was.

Je moet zelf naar de bioscoop gaan als je wilt weten over wie ik het heb. Wie wel terug kwam was Harrison Ford. Hij kroop in een korte tijd voor de tweede keer in een rol die hij eerder in zijn carrière had gespeeld. Hij weet het weer goed neer te zetten alleen merk je aan alles dat hij een stuk ouder is. Logisch als het vijfendertig jaar later is, toch kwam het bij Blade Runner 2049 heel scherp in beeld. Samen met Ryan Gosling weet hij de scenes op een goede manier neer te zetten. De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks speelt een geweldige rol die heel overtuigend overkomt, iets om als Nederlander heel trots op te zijn.

Blade Runner Screenshot
RYAN GOSLING as K in Alcon Entertainment’s sci fi thriller BLADE RUNNER 2049 in association with Columbia Pictures, domestic distribution by Warner Bros. Pictures and international distribution by Sony Pictures Releasing International.

Blade Runner 2049 is een plezier voor het oor en de ogen, maar was er iets op aan te merken?

Was er nog iets aan te merken aan Blade Runner 2049. Ja dat was er zeker, want het is een ontzettend lange film om naar te kijken. Met twee uur er veertig minuten op de teller moet je met een lege blaas gaan kijken, anders red je het einde niet. De regisseur heeft gekozen om alles uit de kast te trekken qua effecten. Van de lichten tot aan de muziek en effecten die met de computer zijn gemaakt het is tot in de puntjes gemaakt.

Maar wel op een manier die heel artistiek is. Het ziet en klinkt heel prachtig, maar daardoor verzuipen de acteurs in sommige scenes. Als je denkt te weten hoe het verhaal van Blade Runner 2049 in elkaar zit? De makers hebben er voor gezorgd dat er een aantal keer punten in het verhaal zitten. Dat maakt het interessant om naar te kijken. Het verhaal is er op vooruit gegaan als je het vervolg met de voorganger vergelijkt.

Mijn Conclusie

Mijn conclusie is dan ook dat het een film is voor mensen die van film houden. Het verhaal is heel interessant gemaakt en alle elementen komen heel goed bij elkaar voor en achter de schermen. Blade Runner 2049 is een film die je in de bioscoop moet zien. Om alle prikkels op een goede manier binnen te krijgen. Als je de voorganger niet gezien hebt dan moet je eerst de film uit ’82 gaan kijken, en daarna naar de bioscoop.

Latest Reviews

Ook interessant
Movie News
Kristen Bell heeft de opnames van ‘Frozen 2’ afgerond