Bob Sinclar – Love Generation

Begin van de ’00s was de tijd van Bob Sinclar’s internationale hits!

Ver voordat de wereld de deejay Bob Sinclar ontdekte was hij al bezig met maken van muziek.
In de jaren ’80 begon Christophe Le Friant onder de naam Chris the French Kiss als deejay in Parijs. Hij raakte geinspireert door Hip-hop en jazz en verwerkte dat in zijn muziek. Ook was hij onderdeel van een aantal muzikale projecten zoals The Mighty Bop en Reminiscence Quartet.

In 1998 veranderde Christophe zijn artiesten naam naar Bob Sinclar. De inspiratie kwam van de Franse film Le Magnifique. De naam van één van de personages was Bob Saint-Clar. In de jaren die daar op volgde kreeg hij steeds meer bekendheid. Dat kwam doordat hij Franse invloeden in de house muziek wist te verwerken.
Zelf gaf hij aan geïnspireerd te raken van ‘vrede, liefde en house muziek’.

In het begin van de jaren 2000 wist hij internationale hits te scoren. Het begon met ‘The Beat Goes Down’ en daarna volgde ‘Love Generation’, ‘World, Hold On (Children of the Sky)’, ‘Rock This Party (Everybody Dance Now)’ en ‘Sound of Freedom’. ‘Love Generation’ was de grootste wereldhit die Bob Sinclar had.
Het was de eerste single die van de eerste single van het vierde album van de deejay Western Dream.

Wat maakt Love Generation van Bob Sinclar een zomerhit?

Ik vind Bob Sinclar een deejay die weet hoe hij zomer nummers moet maken. Want als je het totaal plaatje bekijkt heb je alles wat een zomernummer nodig heeft. Een zomerse videoclip, de geluiden die in het nummer verwerkt zijn. Zoals het fluitjes, de gitaar geluiden en alle andere geluiden die je niet kan identificeren.

Peter Andre – Mysterious Girl

Het nummer werd uitgebracht in het najaar van 2005 maar wist in de zomer van 2006 regelmatig gedraaid te worden op de radio. Dat kwam door de single die op ‘Love Generation’ volgde. Het enige wat jij kan doen is luisteren naar de klassieker en toevoegen aan je afspeellijst.

Latest Reviews

Ook interessant
Male dancers that Twerk