Bron: Paradiso Entertainment & Filmdepot | Book Club

Book Club Review

Met Book Club laat Hollywood zien dat je op een oudere leeftijd niet bent afschreven

Met Book Club laat Hollywood zien dat je op een oudere leeftijd niet bent afschreven
Bron: Paradiso Entertainment & Filmdepot | Book Club

Nu Hollywood probeert om meer diversiteit probeert aan te brengen in de films die worden gemaakt. Daarmee lijkt het de perfecte tijd om naast acteurs en actrices met verschillende maten en kleuren, ook verschillende leeftijden in de spotlight te zetten. Er lijkt een verandering gaande te zijn, waarbij je als acteur of actrice langer door kan blijven acteren. Dat laat ‘Book Club‘ zeker zien!

Producer en met ‘Book Club’ ook regisseur Bill Holderman is betrokken bij deze verandering. Je ziet dat hij met de oudere generatie van acteurs en actrices aan het werk is geweest, en voorlopig nog niet klaar is. Hij was één van de producers bij ‘A Walk In The Woods’. Later dit jaar komt de film ‘The Old Man & The Gun’ uit waarbij Robert Redford als laatst in een film te zien zal zijn, daar is Bill ook één van de producers.

De bekende actrices Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen en Mary Steenburgen zijn de hoofdrolspelers van de film. Zij zijn in ‘Book Club’ vier succesvolle dames die hun leven op de rit lijken te hebben. In de loop der jaren hebben zij met de boekenclub een hoop boeken verslonden.

Wanneer Vivian met het boek ‘Fifty Shades of Grey’ aankomt, lijken de levens van de vier hartsvriendinnen op z’n kop te staan. Dankzij het lezen van de bekende boekenreeks lijkt het seks- en liefdesleven een push te krijgen. De informatie die in de boeken staat zorgt voor de nodige inspiratie.

De recensie van Book Club

Het is heel leuk om te zien dat de actrices op leeftijd prima mee kunnen komen met de jongere generatie. Waar het tegenwoordig vooral draait om de hoeveelheid actie en speciale effecten. Hebben de dames in ‘Book Club’ dat niet nodig. Want daar draait het om de verhalen van de hoofdpersonen.

Met de film ‘Book Club’ laat regisseur Bill Holderman zien dat verhalen waarbij de bekende actrices de normale vrouw op leeftijd spelen prima in de bioscoop kan draaien. Zij gaan onderzoeken hoe het leven kan zijn als weduwnaar, single, gescheiden vrouw of als je in een relatie zit. Onderwerpen die de actrices over het algemeen niet voor de kiezen krijgen in films, daar spelen zij een moeder, oma of een tante.

De recensie van Book Club
Bron: Paradiso Entertainment & Filmdepot | Book Club

Wat zij meebrengen is de ervaring die zij in het leven hebben opgedaan. Je ziet dat zij goed weten wat er moet gebeuren om de film te verkopen. In eerste instantie lijkt de film zich vooral te richten op wat er verbeterd kan worden in de levens de karakters. Toch is dat niet de boodschap van de film.

Want als je de gehele ‘Book Club’ hebt gezien, dan zie je dat het leven niet alleen over seks gaat. De vriendinnen groep komt erachter dat jij je gevoel moet volgen. Als je verliefd op iemand bent, laat je gevoel spreken. Je bent nooit te oud om gelukkig te zijn, al ben je met pensioen. Iedereen moet zelf achter het geluk aangaan en zich openstellen voor de positieve dingen in het leven.

Book Club weet je een aantal levenslessen mee te geven

Book Club weet je een aantal levenslessen mee te geven
Bron: Paradiso Entertainment & Filmdepot | Book Club

Dat is pas een kleine greep van de conclusies die je aan het einde van ‘Book Club’ krijgt voorgeschoteld. De film kan overkomen als een film dat gemaakt is voor de oudere generatie. Dat is niet het geval, zij laten juist zien dat een film als deze ook vol humor ziet dat is geschikt voor alle leeftijden.

De kleine elementen waaraan je ziet de dat film qua budget iets groter had kunnen zijn, zijn de hoeveelheid aan green screen scenes. Van een achtergrond in bij een restaurant tot en met de scenes waarbij twee karakters in een klein vliegtuigje zitten. Verder is alles tot in de puntje gestyled waarbij je een typisch beeld van Amerikaanse restaurants en hotels krijgt. Dat zorgt voor een sfeer en achtergrond dat perfect bij ‘Book Club’ past.

De humor die wordt gebruikt ligt op de grens. Het is net aan de platte kant, want de humor lijkt op het lijf te zijn geschreven van de actrices. Zij zitten alle vier in een andere fase in het leven. Daar horen verschillende scenes bij met verschillende soorten humor. Dat maakt ‘Book Club’ tot een film die je zeker gezien moet hebben.

Latest Reviews