Creative Blog

Bordalo II maakt van gerecycled afval kunst in Parijs

Van plastic afval kan Bordalo II weer kunst maken, zo gaat hij te werk

De uit Spanje afkomstige kunstenaar Bordalo II maakt van gerecycled afval de meest oogverblindende kunst. Verwacht geen kunstwerken waar je niet aan kan zien dat het afval is. Maar het ziet er wel goed uit, en als je afval op een goede manier gebruikt kan je het als kunst gebruiken. In Parijs is er genoeg gerecycled afval dat gebruikt kan worden.

Bordalo II is niet alleen in Parijs actief als het gaat om kunst maken. Want hij is wereldwijd bezig. Bijvoorbeeld in Europa in Hamburg, Berlijn, London, Barcelona en heel wat plaatsen in Portugal. Natuurlijk worden Amerika en Thailand niet overgeslagen. Het lijkt alsof de kunst van Bordalo II als een olievlek verspreid, op een positieve manier natuurlijk. Het ziet er goed uit en vele steden kunnen het wel gebruiken. De straten mogen wat eye catchers hebben zodat de mensen wat te hebben te zien.

Bordalo II kunst in Parijs
Bron Foto’s: BoredPanda / Bordalo II

De kunstenaar laat zien hoe hij te werk gaat met gerecycled afval

Ik kwam de kunst van Bordalo II tegen op BoredPanda en wilde het met je delen. Op de foto’s die je hierboven en hieronder kan zien, zie je hoe de kunstenaar bezig is met de kunst. Hij gebruikt de meest uiteenlopende spullen. Van plastic vaten, buizen en daken van speelhuisjes. Hij kan het allemaal gebruiken of hergebruiken. En dit is één voorbeeld van de kunst dat Bordalo II maakte in Parijs.

Met de verschillende kunstwerken die Bordalo II over de hele wereld maakt, laat hij zien dat het niet heel ingewikkeld en duur hoeft te zijn. Het kan ook op een duurzame manier, door spullen te hergebruiken en eventueel te vervormen. Je hebt oude spullen, verf, lijm (of zwaarder geschut) en een hele hoop fantasie nodig. Ik kan hier heel leuk zeggen dat het makkelijk is. Maar je moet het zien en ook kunnen met je handen.

Er is genoeg gerecycled afval te vinden in Nederland waar de kunstenaar mee aan de slag kan. Dus laat de kunstwerken in de straten maar komen. Mocht je hem willen volgen op de sociale media? Daar kan, hij heeft Instagram en Facebook. Genoeg mogelijkheden om de kunstenaar te volgen.

Bordalo II art in Paris

Bordalo II aan het werk in Parijs

Bordalo II

Bordalo II makes art in Paris

Latest Reviews

Ook interessant
New Music: Amy Miyu, Alma en Meghan Trainor