New Movie Trailers

Box Office 2018 – Tot nu toe

Welke films wisten de kijkers te bekoren? Je ziet het in de Box office 2018 – Tot nu toe

Avengers: Infinity War - Box Office 2018 - tot nu toe
Bron: GIPHY | Avengers: Infinity War

Deze week geen Box office van de week, want er geen grote en opvallende verschuivingen te zien. Wat ik wel met je wilde delen is wat de lijst: Box office 2018 – Tot nu toe. Want na de eerste zes maanden kan je stiekem terug kijken naar de films die de meeste bezoekers wisten te trekken. Toch wil ik zeggen dat het niet uit hoeft te maken hoe goed een film scoort. Er zijn altijd mensen die het eind resultaat weten te waarderen.

Maar in de top 10 van ‘Box office 2018 – Tot nu toe’ weet een hele bekende filmstudio groots te domineren. Wereldwijd staat Disney met twee films bovenaan te top 10. Met een mega opbrengst voor ‘Avengers: Infinity War‘. Waar er maar liefst, iets meer dan, twee miljard dollar is opgehaald. Daarmee heeft Marvel zich bij de elite der films gevoegd. Niet de één maar de twee miljard club.

Black Panther - Box office 2018 - Tot nu toe
Bron: GIPHY | Black Panther

Op de tweede plek staat ‘Black Panther‘ met een wereldwijde opbrengst van 1,3 miljard dollar heeft het als een ‘solo’ film de eigen verwachtingen meer dan waard gemaakt. Door fans wordt er stiekem al gesproken over een mogelijke streaming serie bij de on demand dienst die Disney gaat lanceren. Wie wilt er niet zien at er zoal gebeurd in de wereld van Wakanda?

Nu staat Universal al op de derde plek in de ‘Box office 2018 – Tot nu toe’. Want het tweede deel van ‘Jurassic World‘ heeft al meer dan 800 miljoen dollar opgehaald. En het einde is nog niet in zicht. In Amerika lijkt de film net op gang te komen en de grote bedragen blijven nog binnen komen. Daarmee lijkt een garantie om één miljard dollar te gaan verdienen zeker.

Met hulp van China wisten een aantal films flink de lift in te gaan

Ready Player One - Box office 2018 - Tot nu toe
Bron: GIPHY | Ready Player One

In China en de rest van Azie hebben de bioscoop bezoekers er voor gezorgd dat drie film in deze lijst terecht zijn gekomen. Met de hulp van Azie heeft de film ‘Ready Player One‘ van Steven Spielberg een plek op nummer vijf weten te bemachtigen met een opbrengst van 581 miljoen dollar. Niet slecht, als je nagaat dat de film in Europa en Amerika niet al te best heeft gescoord. Daar komen de films ‘Operation Red Sea’ (plek 6) en ‘Detective Chinatown 2’ (plek 8) bij. Uitgebracht in Azië en hebben heel goed gescoord, 579 en 544 miljoen dollar.

Wat ook bijzonder is dat ‘Incredibles 2‘ ook al te vinden zijn in de ‘Box office 2018 – Tot nu toe’. In een aantal landen als het Verenigd Koninkrijk, Zuid Korea en Japan moet de film nog uitkomen. Disney hoopt natuurlijk dat er zoveel geld wordt verdiend dat er meer dan een miljard dollar wordt verdiend. Het is de film gegund, want het bioscoop publiek heeft het omarmt. Op naar deel 3!

Fifty Shades Freed - Box office 2018 - Tot nu toe
Bron: GIPHY | Fifty Shades Freed

De laatste twee films die op plek 9 en 10 eindigen zijn gegarandeerd dat zij er aan het einde van dit jaar niet meer in staan. Ik heb het over ‘Rampage‘ en ‘Fifty Shades Freed’. Met een opbrengst van 423 en 370 miljoen dollar zijn er genoeg andere films die daar zo overheen gaan. Denk aan de grote films die er nog aan zitten te komen.

BewarenBewaren

Latest Reviews