Box Office 2019 – Week 1: Aquaman scoort weer

De eerste Box Office 2019 – week 1 update is een feit!

Aquaman - De eerste Box Office 2019 - week 1 update is een feit!
Bron: GIPHY | Aquaman

De Box Office 2019 – Week 1 is uit! Waarin de terugkeer van de wekelijkse update van de tien beste films ook in het nieuwe jaar is terug gekeerd. Tussen de laatste update en de eerste van 2019, is er niet heel veel veranderd. Want voor Warner Bros was het een geweldige kerst en oud en nieuw. De filmstudio wist de afgelopen tijd boven aan de top tien te eindigen.

Voor Warner Bros was het uiteindelijk een hele goede keus om ‘Aquaman‘ aan het eind van 2018 te lanceren. Want de concurrentie was niet op gewassen tegenover Jason Momoa en James Wan. Als je kijkt naar de andere Warner Bros en DC Comics films, dan zie dat de film het een stuk beter doet dan zijn voorgangers. Het lijkt erop dat de filmstudio met James Wan om de tafel moet om hem in huis te houden.

Om wat duidelijker te zijn, de film heeft tijdens de Box office 2019 – week 1 maar liefst 30,7 miljoen dollar binnen gehaald. Dan heb ik het alleen over Amerika. Waarmee het totale ongelofelijke bedrag uitkomt op 940 miljoen dollar. Waarmee de magische grens van 1 miljard dollar bijna wordt bereikt. Een hele prestatie, als je na gaat dat er een hele hoop sceptische mensen waren voordat ‘Aquaman’ uitkwam.

Met deze mooie cijfers, is het voor Warner Bros tijd om de positiviteit te omarmen. Tot nu toe waren de verschillende media gebrand om de studio met de grond gelijk te maken. Want na ‘Wonder Woman‘ kwam er volgens de berichten niet al te beste superhelden films uit. Je hoeft ‘Aquaman’ niet geweldig te vinden, maar er zitten een hoop positieve elementen in. Waardoor ik de studio deze winst meer dan gun.

Het overweldigende succes van Aquaman smaakt natuurlijk naar meer

Wonder Woman - Het overweldigende succes van Aquaman smaakt natuurlijk naar meer
Bron: GIPHY | Wonder Woman

Voor mij en ik denk voor Warner Bros is het nu kijken hoe zij verder gaan. Tot nu toe lijkt het allemaal positief te gaan, met onder andere ‘Shazam!‘ en ‘Wonder Woman 1984‘. Ik ben heel benieuwd of deze toon zich voort blijf zetten. Omdat één misstap al heel hard wordt afgestraft.

Toch is dit de enige franchise dat nu naar het positieve aan het werken is. De ‘Fantastic Beasts‘ franchise is met J.K. Rowling’s hulp zichzelf naar de afgrond aan het werken. Omdat de reacties van de media en de fans negatief was. Moet er een hoop gebeuren om naar het positieve te komen.

Er kwam in de Box office 2019 – week 1 een nieuwe film uit. Er is weinig promotie gemaakt voor ‘Escape Room’. Maar het lijkt erop dat de fans van deze activiteit naar de bioscoop zijn gegaan. Om in alle rust te kijken naar de horror film. Het budget was 9 miljoen dollar en de opbrengst tijdens het eerste weekend was 18 miljoen. Waarmee Sony Pictures rustig kan ademhalen. Want zij gaan de investering makkelijk terug verdienen.

Into The Spider-Verse - De eerste Box Office 2019 - week 1 update is een feit!
Bron: GIPHY | Into The Spider-Verse

Verder waren er weinig grote verschuivingen te zien in de box office 2019 – week 1. Want de restanten van de feestdagen staan nog steeds in de top 10. Alleen moeten zij het doen met de restjes die door ‘Aquaman’ overblijven. Want de nummer drie tot en met zes worden ingenomen door ‘Mary Poppins Returns‘ met 257 miljoen dollar, ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse‘ met 275 miljoen dollar en ‘Bumblebee‘ met 289 miljoen dollar. De kijkers wisten de totaal bedragen iets omhoog te krikken, maar was niet voldoende voor de top posities.

Voor Sony Pictures ziet het in de box office 2019 – week 1 er rooskleurig uit

Tot nu toe lijkt Sony Pictures ook de investering in de animatie film terug te verdienen. Want het budget van 90 miljoen, en kan er worden gewerkt aan een vervolg. Bij de andere twee titels moet er nog flink wat geld binnen komen. Ieders had een budget van boven de 100 miljoen dollar. Waarmee er een groter risico is voor de filmstudio’s Disney en Paramount Pictures.

The Upside - Voor Sony Pictures ziet het in de box office 2019 - week 1 er rooskleurig uit
Bron: GIPHY | The Upside

Volgende week gaan in Amerika de films, met de volgende verwachtingen in premiere: ‘A Dog’s Way Home‘ met 13 miljoen, ‘The Upside’ met 12 miljoen en ‘Replica’s’ met 3,5 miljoen dollar. De drie titels gaan het alleen niet voor elkaar krijgen om ‘Aquaman’ van de troon te stoten. De verwachtingen zijn niet al te best, waardoor Warner Bros de komende week vrij spel krijgt.

In Nederland kan je naar de films ‘The House That Jack Built’, ‘Creed II’ en ‘Welcome to Marwen‘ gaan. Ben jij van plan om naar de film te gaan? Ben je van plan om naar een nieuwe release te gaan kijken? Of zijn de overblijfselen van de feestdagen nog interessant genoeg? Laat het in een reactie hieronder weten.

Latest Reviews

Ook interessant
7 redenen om The Alienist te gaan kijken