Box Office 2019 – Week 10: Tijd voor Captain Marvel

De rustige maanden werden in de box office 2019 – week 10 verstoord door Marvel

Captain Marvel -
Bron: GIPHY | Captain Marvel

Het was eindelijk tijd dat er een grote blockbuster naar de bioscoop zou komen. Want de afgelopen maanden was het echt dramatisch. Nu heb ik een abonnement bij de bioscoop, en tot nu toe naar een paar films geweest. Dat zorgt er ook voor dat er nieuws te melden is over de box office 2019 – week 10.

Want ‘Captain Marvel’ zette haar eerste stappen in de wereldwijde bioscoop zalen, en de Marvel fans zijn daar massaal naar toe gegaan. De film wist een aantal records te breken, en dat is het melden meer dan waard!

Laat ik eerst de keiharde cijfers melden. Want in Amerika wisten de bioscoop bezoekers een bedrag van 153 miljoen dollar bij elkaar te krijgen. Daar blijft het niet bij, want de film ging over de hele wereld tegelijk in premiere. Waardoor het totaal bedrag van 455 miljoen dollar is opgehaald.

Een mega bedrag, en daarbij gaat de vrouwelijke superheld andere helden als ‘Thor’ en ‘Captain America: the First Avenger’ voorbij te gaan. Ook wist de film met de grootste weekend opening van een film, met een vrouwelijke hoofdrolspeelster er vandoor te gaan. Een hele goede prestatie, alleen heeft Marvel het hel slim gespeeld.

De rest van de films in de box office 2019 – week 10 lijden onder de komst van Captain Marvel

Avengers: Endgame -
Bron: GIPHY | Avengers: Endgame

Want Kevin Feige weet dat de fans zitten te wachten op ‘Avengers: Endgame’. Met de uitspraken dat Brie Larson de krachtigste superheld is, worden de verwachtingen ook hoog gelegd. Mensen willen zien welke krachten zij heeft en of zij de andere superhelden kan gaan helpen in de volgende Avengers film.

Waar Marvel op had gehoopt, was dat de vrouwelijke fans massaal naar de bioscoop zouden gaan. Toch waren 55% van de bioscoop bezoekers: man. Hiermee heeft Marvel het doel niet kunnen halen.

Wat je ziet in de rest van de box office 2019 – week 10, is dat Marvel met de familie vriendelijke films een breed publiek aan spreekt. Want de negen andere films wist zich niet staande te houden tegenover dit geweld. De grote verliezers zijn: ‘How to Train Your Dragon 3’, ‘A Madea Family Funeral’ en ‘Fighting With My Family’.

De films die nu in de box office week 10 staan, krijgen volgende week de nodige concurrentie voor de kiezen. Ook al krijgt Marvel niet al te stevige competitie, de films: ‘Wonder Park’ en ‘ Captive State’ gaan wel in premiere. Hopelijk kunnen zij ondanks ‘Captain Marvel’, de nodige bioscoop bezoekers te trekken.

Latest Reviews