Box Office 2019 – Week 11: Blijft Marvel scoren?

De Marvel fans laten in de box office 2019 – week 11 zien, dat zij achter de film franchise blijven staan

Captain Marvel - De Marvel fans laten in de box office 2019 - week 11 zien, dat zij achter de film franchise blijven staan
Bron: GIPHY | Captain Marvel

Het is de tweede week dat ‘Captain Marvel‘ in de bioscoop draait. Dat betekend dat je nu kan zien hoe populair de film blijft. Blijven mensen interesse hebben in de vrouwelijke superheld? In de nieuwe box office 2019 – week 11 update ga ik verder op de cijfers in. Buiten Marvel zijn er ook vier andere films uitgebracht, zij proberen om boven aan de top 10 van de box office te komen.

Laat ik beginnen met de val van ‘Captain Marvel’. Het klinkt heel ernstig, maar zo is het zeker niet. De film moest het doen met een opbrengst dat 55% lager uitviel, dan de opbrengst van het eerste weekend. Deze cijfers zijn gelijk aan ‘Guardians of the Galaxy‘, ‘Avengers: Infinity War‘ of ‘Thor: Ragnarok‘.  Waardoor je kan zeggen dat de Marvel fans achter de film franchise blijven staan. Er was genoeg te doen om de film, omdat het niet door iedereen positief werd ontvangen.

Waar ik zelf heel nieuwsgierig naar was om te zien in de box office 2019 – week 11, was of de fans zouden reageren op het nieuws van afgelopen vrijdag. Want regisseur James Gunn was niet ontslagen, maar van ‘Guardians of the Galaxy 3’ afgehaald. Dit omdat de overname van 20th Century Fox goed moest verlopen. Tot nu toe is daar niets van te merken, omdat je geen grote veranderingen in de cijfers.

Avengers: Endgame - De Marvel fans laten in de box office 2019 - week 11 zien, dat zij achter de film franchise blijven staan
Bron: GIPHY | Avengers: Endgame

Wat ook een grote reden kan zijn, dat ‘Captain Marvel’ ook in de tweede week goed werd bezocht. Is dat mensen niet kunnen wachten tot dat ‘Avengers: Endgame‘ in de bioscoop gaat draaien. Waardoor de solo film als een voorgerecht wordt gezien. De interesse in de film, is een stuk groter dan de voorgaande film ‘Ant-Man and the Wasp‘.

De nieuwe films in de box office 2019 – week 11 probeerde het Captain Marvel moeilijk te maken

Na al deze informatie, zal ik de wereldwijde omzet tot u toe delen. Het totaal bedrag tot nu toe is 760 miljoen dollar. Waardoor de film heel snel richting de 1 miljard dollar gaat. Alleen moet de film de komende weken het goed gaan doen. Alleen komt er concurrentie bij, waardoor Marvel geen vrij spel krijgt.

Vier nieuwe titels probeerde ‘Captain Marvel’ het moeilijk te maken. Zo kwamen ‘Captive State’, ‘Wonder Park‘, ‘Five Feet Apart‘ en ‘No Manches Frida 2’ uit. Het lukte hen niet om de nummer één positie over te nemen. De animatie film ‘Wonder Park’ wist rustig van start te gaan met een opbrengst van 16 miljoen dollar. Daarna kwam ‘Five Feet Apart’ met een opbrengst van 13,1 miljoen dollar.

Captive State - De nieuwe films in de box office 2019 - week 11 probeerde het Captain Marvel moeilijk te maken
Bron: GIPHY | Captive State

Er werd veel verwacht van ‘Captive State’ alleen lijkt het filmpubliek daar geen interesse in te hebben. De film eindigde net onder de film ‘No Manches Frida 2’ wat 3,8 miljoen dollar ophaalde. Daarna kwam ‘Captive State’ met 3,1 miljoen dollar. Waardoor de regisseur van ‘Rise of the Planet of the Apes’, Rupert Wyatt geen lekkere comeback op het grote doek heeft gemaakt.

Volgende week komt Jordan Peele terug na ‘Get Out‘. Voor de horror fans is het eindelijk tijd om naar de bioscoop te gaan. De film ‘Us‘ moet in Amerika een opbrengst van 48 miljoen dollar gaan ophalen. Ook in de rest van de wereld zal de film uitkomen. Eigenlijk zou film in de box office 2019 – week 11 uitkomen, maar met de komst van ‘Captain Marvel’ was er voor gekozen om de film een week later uit te brengen.

Latest Reviews