Box Office 2019 – Week 12: Is Us succesvol?

De cijfers in de box office – week 12 moesten duidelijkheid scheppen over het succes van Us

De cijfers in de box office - week 12 moesten duidelijkheid scheppen over het succes van Us
Bron: GIPHY | Us

Voor regisseur Jordan Peele was het erop of eronder in de box office 2019 – week 12. Want zijn tweede film ‘Us’ kwam uit. Daar blijft het niet bij, want voor Marvel is het ook spannend hoe de fans achter ‘Captain Marvel‘ blijven staan. Genoeg om het over te hebben, lees hieronder hoe de top 10 van de best bezochte films van week 12 te zien.

In 2017 wist Jordan Peele indruk te maken met de horror film ‘Get Out‘. Toen bekend werd dat er een tweede film werd gemaakt door Jordan, konden de fans niet wachten tot dat de film in de bioscoop zou draaien. Na het lange wachten, was het in de box office 2019 – week 12 tijd voor ‘Us‘. Met een knaller van een voorganger, lagen de verwachtingen hoog. De film ‘Us’ heeft het meer dan waar gemaakt, met een mega opbrengst van 70,2 miljoen dollar.

De film heeft 20 miljoen dollar gekost om te maken, waardoor de film minimaal 80 miljoen dollar moet opbrengen om quitte te spelen. Voor Universal Pictures was het afwachten, maar de fans en film liefhebbers gingen naar de bioscoop vanwege de regisseur. Als je kijkt naar de bioscoop bezoekers, weet Jordan Peele een mix van verschillende mensen aan te spreken. 35% blank, 32% Afro-Amerikaans, 22% Spaans/Latino en 7% Aziatisch.

Dat zijn hele goede cijfers, waardoor de regisseur een geld machine voor filmstudio’s kan zijn. Jordan Peel weet een groot publiek aan te spreken, waardoor zijn keuzes door een groot publiek wordt opgepikt. Want hij wilt met zijn films er voor zorgen dat acteurs en actrices met een donkere huidskleur aan de bak komen.

De rest van de box office top 10 wist ook goed te scoren

De rest van de box office top 10 wist ook goed te scoren
Bron: GIPHY | Us

Daar hebben actrices als Lupita Nyong’o, na het winnen van een oscar moeite mee. Internationaal gezien is de film ook een succes. De film is nog niet in ieder land uit. Toch heeft de film 16 miljoen dollar opgehaald. Waardoor ‘Us’ nu al een gigantisch succes is, en het budget terug heeft verdiend.

In de geschiedenis van de maand maart, staan Jordan Peele en Universal Pictures op de tiende plek. Zij hebben de tien na beste opening in de maand maart gehaald. Wat een geweldige prestatie is. De film wist ‘Dr. Seuss’ The Lorax’ voor te gaan en ‘300’ net niet in te halen.

Er waren een aantal films in de box office 2019 – week 12 die voor een tweede week in de lijst stonden. ‘Wonder Park‘ moest het doen met een daling van 43% (35 miljoen dollar) en ‘Five Feet Apart‘ met een daling van 34% (9 miljoen dollar). Voor deze films, is dat een perfecte opbrengst. Mensen die niet van horror films of superhelden films houden, hebben deze titels om naar toe te gaan.

Dan ‘Captain Marvel’, je kan er heel veel van zeggen. Één ding is zeker, dat Marvel weer een succes in handen heeft. Want de film is perfect neergezet om de fans enthousiast te krijgen voor ‘Avengers: Endgame‘. De opbrengsten laten zien dat men niet genoeg kan krijgen van de film. De solo film staat internationaal gezien op 910 miljoen dollar. Met nog 90 miljoen te gaan, weet Marvel een nieuwe titel te kunnen toevoegen aan de Miljard dollar club.

Dumbo - De rest van de box office top 10 wist ook goed te scoren
Bron: GIPHY | Dumbo

Voor Disney kan het niet op, want zij lanceren volgende week een nieuwe titel. Het is de beurt aan ‘Dumbo‘ om te laten zien hoe een animatie film naar live action kan worden gevormd. Tot nu toe is de verwachting, dat de Tim Burton film zo’n 60 miljoen dollar gaat ophalen. Daarmee moet de film zeker boven aan de top tien van de volgende box office komen.

Latest Reviews