Box Office 2019 – Week 13: Dumbo slaat zijn oren uit

In de box office 2019 – week 13 is er voor de verschillende filmstudio’s is er genoeg te melden

Dumbo - Box Office 2019 - Week 13
Bron: GIPHY | Dumbo

Voor Disney kan 2019 niet stuk. Want de grote filmstudio heeft zijn eerste film bijna bij een bekende club. Toch draaide het in de box office 2019 – week 13 om de release van ‘Dumbo’. Want het is de eerste live action film van de vier, die het aankomende jaar gaan uitkomen. Later in dit bericht meer over de hoge cijfers van ‘Captain Marvel’. Eerst naar de nieuwkomers van de afgelopen week.

Om te beginnen met ‘Dumbo’  De Tim Burton versie van de animatie klassieker moet het doen met een wat lagere omzet dan verwacht. Disney had gehoopt dat deze film ook een hit zou gaan worden. Met 45 miljoen dollar weet het de voorganger ‘Christopher Robin‘, ‘Alice Through the Looking Glass’ en ‘Pete’s Dragon‘ voor te gaan.

Het vreemde was, dat Fandango, een bioscoop kaarten website, voor de release van ‘Dumbo‘ met nieuws naar buiten kwam. Want de film zou ‘Cinderella’ uit 2015 qua ticket verkoop voorbij gaan. Dat is het zeker niet, want de live action versie van de olifant met grote oren, staat nu op een zevende plek van opbrengsten in Amerika. Wereldwijd staat de film op een opbrengst van 116 miljoen dollar.

Us - Box Office 2019 - Week 13
Bron: GIPHY | Us

Dat was een niet al te beste start van de film. Voor Jordan Peele was het ook slikken toen de film het met een opbrengst dat 53% zakte moest doen. Toch kan en mag de regisseur niet klagen, want de film ‘Us’ doet het heel erg goed. Zijn voorganger, ‘Get Out‘ had een totale omzet van 255 miljoen dollar. De tweede film van Jordan Peele, gaat razendsnel.

De vrouwelijke superheldin weet flink te scoren voor Marvel

Want de totale omzet staat nu op 174 miljoen dollar. Het is alleen de vraag of de film het de komende weken god blijft doen, want er komt genoeg concurrentie om de aandacht te trekken. Zoals ‘Captain Marvel‘. want de fans lijken de komende weken niet genoeg te krijgen van de vrouwelijke superheld. Voor Disney is het iets positiefs om zich op te richten, want de film kruipt nu naar 1 miljard dollar.

Met nog tien miljoen te gaan, is het het een kwestie van dagen tot dat de film de bijzondere mijlpaal haalt. De vraag is ‘Captain Marvel’ haar voorganger ‘Captain America: Civil War‘ voorbij gaat. De tweede film met Captain America haalde een mega bedrag van 1,1 miljard dollar op. Alleen zullen de fans met een aantal weken de focus verleggen naar ‘Avengers: Endgame‘.

The Beach Bum - Box Office 2019 - Week 13
Bron: GIPHY | The Beach Bum

De andere nieuwe titels in de top 10 van de box office 2019 – week 13 waren ‘Unplanned’ en ‘The Beach Bum’. Voor de eerste titel is het bijzonder dat de film de hekkensluiter van de top 5 is. Want de film wordt langzaam uitgerold, om de meeste impact te hebben. Dat lijkt te lukken. Tot nu toe is de film in 1000 bioscopen gelanceerd. Waarmee de opbrengst op 6,1 miljoen dollar staat.

De box office 2019 – week 13 krijgt volgende week nieuwe concurrentie

Voor Matthew McConaughey, wordt het tijd om achter zijn oren te krabben. Want hij krijgt het niet voor elkaar om grote aantallen bioscoopbezoekers te trekken. Hij wist met de film ‘The Beach Bum’ op het nippertje de top 10 van de box office 2019 – week 13 af te sluiten. Met een magere opbrengst van 1,8 miljoen dollar.

Het is volgende week tijd om een frisse wind door de box office te laten gaan. Want er komen twee grote films naar de bioscoop. Marvel krijg concurrentie van ‘Shazam!’. En de horror film ‘Us’ van een grote tegenstander ‘Pet Sematary‘. Voor de nieuwe horror film moet het eerste weekend zo’n 29 miljoen dollar op gaan leveren.

Shazam! - Box Office 2019 - Week 13
Bron: GIPHY | Shazam!

Terwijl de superhelden film van Warner Bros zo’n 45 miljoen dollar in Amerika moet gaan opbrengen. Dat kan nog verder omhoog schieten, omdat de recensenten en de fans tot nu toe erg positief zijn over het eind resultaat. Ik ben benieuwd welke films er volgende week in de box office top 10 staan. Want met deze nieuwe films, kunnen de kaarten opnieuw worden geschud.

Latest Reviews