Box Office 2019 – Week 14: Ligt de lat te hoog?

Hebben de filmstudio’s in de box office 2019 – week 14 de lat te hoog gelegd?

Shazam! - Box office 2019 - Week 14
Bron: GIPHY | Shazam!

De filmindustrie hoopt met iedere release een nieuwe hit te lanceren. Het komt niet vaak voor dat de ene na de andere hit wordt uitgebracht. Voor Summit was het tijd om zichzelf te bewijzen, want zij brachten de reboot van ‘Hellboy’ uit. Waardoor het verleden weggeveegd kon worden, alleen leken de filmliefhebbers daar niet achter te staan. Hieronder meer over de box office 2019 – week 14.

Voor Warner Bros was het een mix positief en negatief nieuws. Want de film ‘Shazam!‘ wist in de tweede week van de release op de nummer één positie te blijven. In de box office 2019 – week 14 kon de film in Amerika er 25 miljoen bij te schrijven. Vorige week werd de film al vergeleken met ‘Ant-Man’. Ook al is het een DC Comics/Warner Bros release, de film weet ongeveer hetzelfde op te brengen.

Met de tweede week na de release, zou je verwachten dat de vergelijking op zou houden. Helaas voor Warner Bros, pakt de vergelijking niet al te positief uit. Want de film weet tot nu toe minder op te halen dan ‘Ant-Man‘. Wereldwijd gezien heeft ‘Shazam!’ nu 221 miljoen dollar opgehaald.

Een mooi bedrag, na de komende week zal er weinig ruimte zijn om grote bedragen binnen te halen. Waardoor de film bijna de garantie krijgt om onderaan de lijst met DC films te eindigen. Hopelijk komt Warner Bros binnenkort met de eigen streaming dienst, waardoor deze superheld daar als mogelijk een serie of film op de dienst verder kan bestaan.

De nieuwe releases in de box office 2019 – week 14 probeerde voor de nummer één positie te gaan

Little - Box office 2019 - Week 14
Bron: GIPHY | Little

Voor Paramount Pictures of Paramount Players is er ook geen goed nieuws te melden. De film ‘Little‘ wordt als laatste in het rijtje van komedies gelanceerd. Voor de film is dat niet de ideale positie geweest, waardoor zij het moeten doen met een opbrengst van 15,4 miljoen dollar. Je kan niet zeggen dat de film minder heeft gepresteerd, want de verwachting lag rond de 15 miljoen dollar.

Wat tegen kan hebben gewerkt zijn de uitspraken van Marsai Martin. Zij heeft in een aantal interviews laten weten dat zij als jonge actrice makkelijk in de producer stoel kan gaan zitten. Terwijl ik denk, dat je als producer de nodige ervaring maar ook opleiding moet hebben gehad om dat goed onder de knie te krijgen.

Het succes van ‘Stranger Things‘ zorgde er mede voor dat David Harbour de rol van ‘Hellboy‘ in de wacht heeft gesleept. De fans zouden achter de opnieuw gelanceerde franchise kunnen gaan staan. Dat lijkt alleen niet zo te zijn gelopen. De magere start van de nieuwe film ligt zo’n vijf miljoen onder de verwachte opbrengst.

Hellboy - Box office 2019 - Week 14
Bron: GIPHY | Hellboy

Summit moet het namelijk doen met 12 miljoen dollar in plaats van 17 miljoen dollar. De recensenten zijn niet positief over de film, wat voor de dip kan hebben gezorgd. Een andere mogelijkheid is dat de R-rating ervoor zorgde dat de jongere bioscoop bezoeker deze film niet kan zien. Wie wel blij kan zijn met deze uitkomst is, Guillermo del Toro. Want zijn voorgaande films wisten meer geld in het laatje van de filmstudio te brengen.

De grote franchises en budgetten zijn geen garantie voor een succesvolle film

Een andere film waar de focus op lag was, ‘Missing Link‘. Het ging de afgelopen jaren niet al te best met Laika. De hoop was dat de nieuwe stop-motion animatie film voor verandering zou zorgen. Dat heeft niet zo positief uitgepakt als verwacht. Met een schrale opening van 5,8 miljoen dollar, lijkt de filmstudio een drastische verandering te moeten gaan doorvoeren.

De film ziet er qua animatie heel erg goed uit, daar zal het niet mee te maken hebben. Alleen lijkt de Westerse cultuur zoals Europa en Amerika niet klaar te zijn voor animatie. Eind vorig jaar kwam ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse‘ uit. Dankzij de Oscar wist de film een lichte boost te krijgen.

Missing Link - Box office 2019 - Week 14
Bon: GIPHY | Missing Link

De animatie versie heeft niet zo goed gescoord als de andere Spider-Man films. ‘Missing Link’ wordt door vele gezien als een kinder- of familiefilm. Terwijl er juist een wat serieuzer verhaal wordt verteld. Nu is de vraag wat Travis Knight met Laika gaat doen. Want zijn focus lijkt te zijn verschoven naar live action films. Hij regisseerde de succesvolle film ‘Bumblebee‘. Er is nog geen tweede deel aangekondigd, toch lijken de kansen groot dat Paramount deel twee groen licht gaat geven.

Welke films nemen het volgende week op tegen de al uitgebrachte releases?

In Amerika moet ‘The Curse of La Llorona’ voor de nodige opschudding in de box office gaan zorgen. De al verschenen films in de box office 2019 – week 14, zullen waarschijnlijk een stap achteruit gaan doen. Want de opbrengst van de Zuid-Amerikaans georiënteerde horror film verwacht 19 miljoen dollar op te gaan halen.

In Nederland zijn er een aantal films die in première gaan. Het is afwachten of RTL er goed aan doet om de ‘Baantjer’ serie nieuw leven in te blazen. Om de fans enthousiast te krijgen, wordt de film ‘Baantjer: Het Begin‘ gelanceerd. Daarnaast zullen ‘Wonder Park‘ en ‘The curse of La Llorona’ ook voor de nodige afleiding gaan zorgen. Met het paasweekend voor de deur, is het de vraag welke nieuwe of al uitgebrachte films een flinke boost krijgen.

Latest Reviews

Ook interessant
Wordt jij enthousiast van de film na het zien van de HellBoy trailer?
HellBoy Trailer