Bron: Unsplash

Box office 2019 – Week 16: Zorgt Pasen voor volle bioscoopzalen?

De opbrengsten in de box office 2019 – week 16, is het laagst sinds 2005

The Curse of La Llorona - box office 2019 - week 16
Bron: GIPHY | The Curse of La Llorona

Volgende week is het eindelijk de beurt aan ‘Avengers: Endgame‘ om in de box office terecht te komen. Voordat het eindelijk zover is brachten 20th Century Fox en Warner Bros twee nieuwe releases uit. Het was de beurt aan ‘Breakthrough’ en ‘The Curse of La Llorona’ om het nodige te verdienen. Beide films hebben het voor elkaar gekregen om een goede plek in de top tien van de box office 2019 – week 16 te bemachtigen. Lees hieronder wat de meest bijzondere opbrengsten zijn.

Toen het afgelopen weekend op de helft was, werd in de media gemeld dat de opbrengst naar verwachting het laagst is sinds 2005. De box office 2019 – week 16, moet het doen zonder een grote blockbuster. Omdat de andere filmstudio’s geen grote verliezen willen lijden voordat de blockbuster van het jaar uitkomt. Is het aan de rustige kant in de top 10. Met de daar bij horende opbrengsten.

De nummer één positie is niet meer in handen van ‘Shazam!’, dit keer komt Warner Bros met een andere release om zichzelf letter een hak te zetten. Want ‘The Curse of La Llorona‘ zorgt ervoor dat de superheld naar de tweede plek wordt verstoten. De makers van ‘The Conjuring franchise’ zitten achter de nieuwe horrorfilm.

Warner Bros zit zijn superhelden film met the Curse of La Llorona in de weg

Shazam! - Box office 2019. - Week 16
Bron: GIPHY | Shazam!

Er zijn uitspraken geweest dat de met Mexicaanse invloeden horror film bij de franchise hoort. Dat heeft er niet voor de nodige omzet gezorgd. De voorgaande spin-offs hebben in het eerste weekend tussen de 35 en 53 miljoen dollar opgehaald. Waardoor deze release de andere spin-offs niet kan evenaren.

Op de tweede plek staat een andere Warner Bros titel, namelijk: ‘Shazam!‘. De superhelden film zal deze week voor het laatst groots gaan scoren. In totaal heeft de film 322 miljoen dollar opgehaald. Een opbrengst dat in de schaduw van vele andere Warner Bros en DC Comics films. Hopelijk weet het grote publiek de film via streaming of download de film te vinden.

Voor 20th Century Fox was ‘Breakthrough‘ de eerste religieuze release. Daarmee gaat de nu Disney filmstudio zijn concurrent Sony Pictures achterna. Internationaal gezien, is ‘Breakthrough’ aan zijn tweede week bezig. De film is tot nu toe in meer dan twintig landen te zien. De film werd door de bioscoop bezoeker goed ontvangen, en de 20 miljoen dollar in totaal zijn een mooie start.

De Marvel fans kunnen niet wachten tot dat Endgame in de bioscoop draait

Captain Marvel - Box office 2019 - Week 16
Bron: GIPHY | Captain Marvel

Wat ook bijzonder was om te zien, was de push voor ‘Captain Marvel‘. De bioscoop bezoeker lijkt niet te kunnen wachten tot dat ‘Avengers: Endgame’ in de bioscoop te zien is. De Disney en Marvel film wist in Amerika een magische grens over te gaan, namelijk de 400 miljoen dollar grens. De opbrengst in de box office 2019 – week 16, is 6 procent hoger dan dat van vorige week. Een mooie opsteker voor Marvel, want de fans blijven de studio steunen.

Welke film enorm zakte was ‘Hellboy‘. De reboot van Lionsgate en Summit moest een groot succes gaan worden. Toch is de interesse er niet. Dat is te merken in de box office 2019 – week 16 en tevens de tweede week van release, want de film zakt naar de tiende plek. Met een hele magere opbrengst van 2,1 miljoen dollar.

Dan wil ik stiekem vooruit kijken naar volgende week. Want Marvel en Disney kunnen niet wachten tot dat in het geld kunnen zwemmen. De 23ste Marvel film, gaat namelijk een nieuw record neerzetten, waarmee wederom weer duidelijk wordt hoe populair de franchise is. In Amerika zijn de verwachtingen, dat de film rond de 300 miljoen dollar in één weekend gaat opbrengen.

Latest Reviews