Box Office 2019 – Week 17: Marvel domineert met Endgame

Met Endgame wist Marvel in de box office 2019 – week 17 te domineren!

Avengers: Endgame - Box office 2019 - week 17
Bron: GIPHY | Avengers: Endgame

Dat Marvel met ‘Avengers: Endgame‘ zou gaan scoren, was wel duidelijk. Het was alleen de vraag hoe hoog de Avengers film zou gaan eindigen. De cijfers zijn binnen, waarmee duidelijk is dat Kevin Feige en Marvel de afgelopen tien jaar, flink bezig zijn geweest om de Marvel Cinematic Universe uit te breiden.

De cijfers zijn met iedere Avengers film gestegen. Als je alleen al kijkt naar de Amerikaanse cijfers. De eerste ‘Avengers’ film opende met 207,4 miljoen dollar. Daarna volgde ‘Avengers: Age of Ultron’ met 191,2 miljoen dollar. Een kleine inkakker, alleen topte ‘Infinity War‘ de voorganger met 257,6 miljoen dollar. Daarmee zie je hele hoge stijgende lijn. Maar ‘Endgame’ wist met bijna honderd miljoen dollar de andere titels makkelijk voorbij te gaan.

Want 350 miljoen is een nieuw record in Amerika, waarmee Marvel een succes neerzet. Waarmee zij het zichzelf maar vooral de andere filmstudio’s moeilijk hebben gemaakt. Hoe gaan zij er voor zorgen dat dit succes door een volgende titel wordt evenaart. De fans hebben meer dan tien jaar geïnvesteerd om te zien hoe de verhaallijnen in ‘Endgame’ samen komen.

Wat Marvel heel goed heeft gedaan, is er voor gezorgd dat niet alleen de fans, maar ook de bioscoop ganger. De moeite neemt om de film zo snel mogelijk in de bioscoop te gaan kijken. Er zijn heel veel elementen in het verhaal, wat je zelf wilt ontdekken. Als je op de sociale media kijkt, is er een kans dat iemand het al verklapt.

Marvel weet hoe zij de box office 2019 – week 17 in handen moeten krijgen

Avengers: Endgame - Box office 2019 - week 17
Bron: GIPHY | Avengers: Endgame

Waardoor de studio met een de campagne duidelijk maakt wat er op het spel staan. Zij vragen de fans wederom om niet alle verhaallijnen en ontwikkelingen aan andere door te vertellen. Voor vele is dit het evenement van het jaar, want in ‘Endgame’ wordt ook duidelijk hoe de toekomst er voor vele karakters eruit gaat zien. Iets wat je zo snel mogelijk wilt weten natuurlijk.

In totaal heeft de film ‘Endgame’, maar liefst 1,2 miljard dollar in het geldlaatje gebracht. De film heeft naast Amerika en Europa, het ook heel goed gedaan in Azië. Volgens de media heeft alleen China al 330 miljoen dollar verdiend. Alleen heb ik altijd mijn vraagtekens hoeveel er uiteindelijk naar Disney gaat.

Omdat ‘Avengers: Endgame’ een film is dat voor mannen en vrouwen van alle leeftijden is geschikt. Zag je in de top tien van de box office 2019 – week 17, dat alles zakte. Geen enkele studio durfde het op te nemen tegenover Marvel. Over twee weken komt Warner Bros met ‘Pokémon Detective Pikachu‘, tot die tijd zal Marvel vrij spel krijgen om zoveel mogelijk geld te verdienen.

Latest Reviews