Bron: Unsplash

Box Office 2019 – Week 19: Tijd voor nieuwe franchises?

Gaat in de box office 2019 – week 19 tussen Warner Bros en Marvel

Avengers: Endgame - Box office 2019 - week 19
Bron: GIPHY | Avengers: Endgame

Marvel wist het voor elkaar te krijgen om zonder de nodige concurrentie te kunnen scoren. Het is in de box office 2019 – week 19, voor het eerst dat een andere filmstudio de strijd aan gaat met ‘Endgame’. Zo werden ‘Pokémon Detective Pikachu’, ‘The Hustle‘, ‘Tolkien en ‘Poms’ uit. Welk van de vier wist het dichtsbij de nummer één positie te komen?

Om met de nummer één te beginnen, want daar staat Marvel met ‘Avengers: Endgame‘. De superhelden film, en de vierde Avengers films blijft genoeg bioscoop bezoekers trekken. De die hard fans zullen de film voor de zoveelste keer hebben bekeken, terwijl de normale filmganger de film net heeft ontdekt. Bij hen zit er geen druk achter om tijdens het openingsweekend in een volle zaal te gaan zitten.

De film zakte wel wat harder dan verwacht, toch is de nummer één positie voor Marvel. Vorige week wist de film de ‘Titanic’ van twee na best bezochte film ooit, van de troon te stoten. Het was wachten tot dat ‘Avatar’ met 2,8 miljard dollar de eerste plek in die lijst moest opgeven. Dat is nog niet het geval, want ‘Endgame’ staat nu op een totaal bedrag van 2,4 miljard dollar.

Pokemon Detective Pikachu - Box office 2019 - week 19
Bron: GIPHY | Pokemon Detective Pikachu

Voor Warner Bros was de start van ‘Pokémon Detective Pikachu’ goed, want er is een record verbroken. Veel mensen kennen de franchise van de geanimeerde televisie serie. Toch is het verhaal van de live action film gebaseerd op de videogame. Waarmee de Warner Bros onder de noemer ‘video game verfilmingen’ hoort. Het ging zijn voorgangers: ‘Hitman’, ‘Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life’ en ‘Prince of Persia’ voorbij, met een totale omzet van: 170 miljoen dollar.

Welke film gaat volgende week de strijd aan met de net uitgekomen films?

Het tweede deel is aangekondigd, en de schrijver van ’22 Jump Street’ zal voor het script gaan zorgen. Het is alleen afwachten hoe ver de film gaat komen. Omdat er de komende weken genoeg andere films gaan uitkomen. De fans zullen de komende weken moeten blijven gaan om de film te blijven steunen.

De Anne Hathaway en Rebel Wilson film ‘The Hustle’ werd in Amerika gelanceerd. Voor de release lagen de verwachtingen niet al te hoog, want de film zou zo’n 13 a 14 miljoen dollar gaan opbrengen. De uiteindelijke opbrengst ligt daar precies tussen, met 13,5 miljoen dollar. De andere twee nieuwe releases ‘Tolkien’ en ‘Poms’ niet boven de 5 miljoen dollar te komen.

John Wick 3 - Box office 2019 - week 19
Bron: GIPHY | John Wick 3

In de box office 2019 – week 19, was het de week van Marvel en Warner Bros. Volgende week komt Lionsgate met ‘John Wick 3: Parabellum‘ en ‘The Sun Is Also a Star’. Weten deze twee titels het Warner Bros en Marvel moeilijk te maken? Daar kom je volgende week achter.

Latest Reviews