Box Office 2019 – Week 2: Zit vol met verrassingen

Er komen een aantal verrassende cijfers naar voren in de box office 2019 – week 2

In de Box office 2019 – week 2 zijn er een aantal verrassingen te vinden. Althans als je alle titels die goed scoren mee telt. Want er zijn een aantal leuke nieuwtjes te delen, de top 10 is ook in de tweede week van 2019 interessant om tot aan het eind van het bericht te lezen. Want hoe hebben de films het de afgelopen week gedaan, maar welke nieuwe films staan er klaar om volgende week in premiere te gaan?

The Upside - Er komen een aantal verrassende cijfers naar voren in de box office 2019 - week 2
Bron: GIPHY | The Upside

Om te beginnen met ‘The Upside’ de film waar Kevin Hart en Bryan Cranston, de Franse film ‘The Intouchables’ uit 2011 een Amerikaanse versie geven. Of het echt nodig was is een ander verhaal, maar dat mensen benieuwd waren naar de film niet. Want de verwachtingen lagen een stuk lager dan dat de film in de box office 2019 – week 2 heeft opgehaald. Want met een opbrengst van 19,6 miljoen dollar zit het maar liefst 7,6 miljoen boven dan wat men voor de release had voorspeld.

Voor Kevin Hart is het een niet al te beste opbrengst, want zijn grote aantal volgers op onder andere Instagram zijn niet allemaal naar de bioscoop gegaan. Voor het live action werk van Bryan Cranston is het een positieve opsteker. Want sinds de populaire serie ‘Breaking Bad’ en de grote franchises is dit een mooi cijfer om verder mee te gaan. Ook voor STX Entertainment is er positief nieuws, want de filmstudio weet voor het eerst sinds de geschiedenis van het bedrijf op de eerste plek van de box office te komen.

Gaat Aquaman met de 1 miljard dollar in de box office 2019 - week 2 voor verandering zorgen in de DCEU?
Bron: GIPHY | Aquaman

Het is de vierde week dat ‘Aquaman‘ is uitgekomen in Amerika. Toch weet de film nog steeds hoog te eindigen in de box office 2019 – week 2 met een opbrengst van over de 1 miljard dollar! Vorige week liet ik mij al voorzichtig los gaan over wat de film voor de DCEU en Warner Bros zou kunnen betekenen. Want de film laat zien dat mensen wel naar een superhelden film willen gaan. Zolang er maar iets positiefs is om naar te kijken.

Gaat Aquaman met de 1 miljard dollar in de box office 2019 – week 2 voor verandering zorgen in de DCEU?

Daarmee hopen de fans dat films als ‘Batman v Superman‘ en ‘Justice League‘ in het verleden blijven. Gaan Warner Bros en DC Comics voor een wat lichtere variant? De toekomst zal het uitwijzen, want tot op heden zijn er een aantal mogelijke hits die uit gaan komen. Namelijk: ‘Wonder Woman 1984‘, ‘Shazam!‘ en ‘Joker‘. Maar wat gaat er in en na 2020 uitkomen?

Voordat de nieuwe films in de box office 2019 – week 2 uitkwamen, leek het een gelopen race voor ‘A Dog’s Way Home‘. Want de film zou de andere titels makkelijk voorbij te gaan. Dat is toch iets anders gelopen, want de film met onder andere Kevin Hart ging de film voorbij.

Spider-Man: Into The Spider-Verse - Er komen een aantal verrassende cijfers naar voren in de box office 2019 - week 2
Bron: GIPHY | Spider-Man: Into The Spider-Verse

Dan ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse‘, vorige week won de film een Golden Globe voor beste animatie film. Waardoor de interesse in de film bleef. Op de vijfde plek in de top 10 van de box office 2019 – week 2, en het is heel goed dat in de vijfde week de film in Amerika 9 miljoen dollar wist op te halen.

Voor ‘On the Basis of Sex’ is het de zesde week dat het is uitgekomen. Alleen is het de eerste week dat de film te vinden is in de top 10 van de box office 2019 – week 2. De filmstudio Focus Theatre rolde de film voorzichtig uit zodat er kon worden gekeken hoeveel interesse in de film was. Nu is de studio op volle snelheid en heeft de film de achtste plek in de top 10 in beslag genomen.

Als acteur of regisseur heb je ook in de box office 2019 – week 2 geen garantie op succes

Nu kan jij je afvragen waar ‘Replica’s’ van Keanu Reeves is gebleven. Want de film van ‘The Matrix’ en de ‘John Wick‘ franchise ging in premiere met de film. Dat gebeurde ook, alleen leken niet al te veel mensen geïnteresseerd te zijn in de film. Met een minimale opbrengst van 2,5 miljoen dollar. Waardoor het geen plek in de top 10 wist te bemachtigen. Een gemiste kans, waarmee ook Keanu laat zien dat een grote franchise achter je als acteur aan het werk houdt.

Glass - Als acteur of regisseur heb je ook in de box office 2019 - week 2 geen garantie op succes
Bron: GIPHY | Glass

Dn de grote release van januari 2019. Veel mensen kunnen niet wachten tot dat ‘Glass‘ in de bioscoop gaat draaien. Toch hebben de critici de film met de grond gelijk gemaakt. Waarmee regisseur M. Night Shyamalan aan toont dat een hit als ‘Split‘ geen garantie is tot een reeks met succesvolle releases.

Toch lijkt er in Amerika een grote groep mensen naar de bioscoop te willen gaan. Want met 50 miljoen dollar, staat de film (bijna) gegarandeerd boven aan de lijst van de box office van week 3. Of kunnen Kevin Hart en Bryan Cranston het voor elkaar krijgen om met het positieve nieuws van de afgelopen week, roet in het eten te gooien?

Latest Reviews