Box Office 2019 – Week 20: Keanu Reeves scoort

De box office 2019 – week 20 is de week waar Keanu Reeves zich moest bewijzen

John Wick 3 - Box office 2019 - week 20
Bron: GIPHY | John Wick 3

De afgelopen weken ging het in de box office om één film, namelijk: ‘Avengers: Endgame‘. In de vorige update over de meest bezochte films, wist ‘Detective Pikachu‘ in de buurt te komen van één van de grootste blockbusters van 2019. Lionsgate stond klaar om de volgende ronde toe te slaan, probeerde op de nummer één positie in de box office 2019 – week 20 terecht te komen.

Het is Lionsgate na een aantal grote flops gelukt om met een hit film te komen. Voor de studio is het eindelijk positief nieuws, want zij hebben veel geld verloren met ‘Hellboy‘, ‘Robin Hood‘ en ‘The Long Shot’. Die kosten zijn niet direct terug verdiend, alleen wel een opsteker voor de studio en voor Keanu Reeves.

Want na ‘The Matrix’ had de acteur een nieuwe franchise nodig. Althans, hij kan in iedere film acteren dat hij leuk vindt, voor het geld hoeft hij het niet te doen. Om relevant te blijven in Hollywood heb je een recent succes nodig. De film heeft een goede opbrengst weten te halen met 57 miljoen dollar in Amerika. Wereldwijd heeft ‘John Wick 3‘ 14,2 miljoen dollar in het laatje gebracht.

Een hele goede start en meer dan er werd verwacht. De verwachting voor Amerika was namelijk 38 miljoen dollar. Met dit succes, is het wachten tot dat Keanu Reeves of Lionsgate een vierde deel gaat aankondigen. Na het zien van de film, zijn er genoeg mogelijkheden. Waarmee deze franchise achter die van Tom Cruise gaat. Waarmee beide hoofdrolspelers laten zien wat voor trucs er in de doos zitten.

De top 10 van best bezochte films werd gedomineerd door de grote blockbusters

Avengers: Endgame - box office 2019 - week 20
Bron: GIPHY | Avengers: Endgame

Dan de nummer twee in de box office 2019 – week 20. Want ‘Avengers: Endgame’ blijft de ene na de ander miljoen dollar binnen halen. In Amerika heeft de Avengers film 29,4 miljoen dollar opgehaald. Je merkt dat de fans achter de film blijven staan, mede omdat zij hopen dat na het ‘Titanic’ record ook die van ‘Avatar’ wordt verbroken.

In Amerika is die verbroken, alleen moet het wereldwijde record nog in beeld komen. De kans wordt met de week kleiner, omdat er genoeg andere kapers op de loer liggen. De film moet bijna 200 miljoen dollar ophalen om in de buurt van James Cameron zijn film te komen.

Op de derde plek staat ‘Pokémon Detective Pikachu’, en zakt iets meer dan 50%. De totale omzet is nu 290 miljoen dollar. Het bij lange na niet de opbrengst om quitte te spelen, alleen heb ik het idee dat dit voor Warner Bros een langdurig project is. Omdat er al wordt gewerkt aan een tweede deel, hoopt de studio dat de populariteit via on demand of aankoop blijft groeien.

Pokemon Detective Pikachu - box office 2019 - week 20
Bron: GIPHY | Detective Pikachu

Naast ‘John Wick 3’, was het ook de beurt aan ‘A Dog’s Journey’ en ‘The Sun Is Also a Star’ om te worden gelanceerd. Alleen lijken de andere grote spelers de aandacht bij deze titels weg te hebben gehaald. Want zij presteerde lager dan dat werd verwacht. Daar komt bij dat ‘Aladdin‘, ‘Brightburn‘ en ‘Booksmart’ worden los gelaten. Waarmee er een nieuwe lading aan films wordt uitgebracht.

Latest Reviews