Box Office 2019 – Week 3: Glass gaat voor de winst

De Box office 2019 – week is toe aan de eerste grote titel, Glass opent groot!

In de box office van vorige week wisten Kevin Hart en Bryan Cranston de nummer één positie te bemachtigen. De kans dat het voor een tweede week zou zijn was heel erg klein. Omdat M. Night Shyamalan met de film ‘Glass’ zou komen. Een groot deel van de film liefhebbers zat er op te wachten, nadat ‘Split‘ uit was gekomen. Want de regisseur was bezig met een trilogie, zonder dat de filmstudio het er dik boven op lag.

De Box office 2019 - week is toe aan de eerste grote titel, Glass opent groot!
Bron: GIPHY | Glass

De verwachtingen lagen hoog met een bedrag van 50 miljoen dollar. Wat de film tegen heeft gehouden is de kritiek op de film. Want de recensies waren niet heel erg positief, en hebben de bioscoop bezoekers mogelijk tegen gehouden. Want de opbrengst van de drie dagen was 40,5 miljoen dollar. De verwachtingen zijn niet geëvenaard, dat betekend niet dat het geen goede opening is.

Het budget van ‘Glass‘ was 20 miljoen dollar, waardoor de film rond de 60 miljoen dollar moet ophalen om alle kosten eruit te halen. In Amerika lanceert Universal Pictures de film terwijl bijna de rest van de wereld voor de rekening van Disney is. Toch heeft M. Night Shyamalan zelf het meeste geld erin gepompt. Het budget heeft hij zelf betaald en daarmee hebben de studio’s geen risico.

Er zit ook een groot nadeel aan, want de regisseur van ‘Glass’ heeft de kosten voor zijn eigen rekening genomen. Net als zijn voorgaande films van onder andere ‘Split’ en ‘The Visit’ heeft hij zijn eigen creativiteit erin kwijt gekund. Maar wat gaat hij hierna doen? Want Shyamalan houdt ervan om iets te maken waar geen notities van studio’s aan vast zitten. Dat maakt hem minder aantrekkelijk voor een studio om te vragen voor een film.

Naast Glass doen andere films het ook goed in de box office 2019 – week 3

The Upside - Naast Glass doen andere films het ook goed in de box office 2019 - week 3
Bron: GIPHY | The Upside

Tot nu toe is dit het begin van een aantal weken concurrentie-loos te kunnen presteren. Want na de box office 2019 – week 3 komen er wel nieuwe films uit, alleen zullen die niet direct een gevaar vormen voor ‘Glass’. Op de nummer twee in de box office 2019- week 3 staat de vorige week uitgekomen film ‘The Upside‘.

De film wist vorige week te verrassen met de opbrengst, en de interesse bleef. Waardoor de opbrengst van 15,7 miljoen dollar was. Een mooie opsteker voor de studio maar ook de acteurs van de film. Het lijkt er op dat animatie steeds populairder wordt in de bioscoop de film ‘Dragon Ball Super: Broly‘ is zeven weken uit. Niet in Amerika, maar wel in totaal over de rest van de wereld.

In Amerika kwam de film in de bioscoop en daarmee ook in de box office 2019 – week 3. De opbrengst voor FUNimation Films is maar liefst 10,7 miljoen dollar. Waarmee een kleine studio laat zien dat een bekende franchise opnieuw naar de bioscoop kan komen. Internationaal gezien is de film richting de 100 miljoen dollar aan het werken. Want de opbrengst wereldwijd is tot nu toe 87,7 miljoen dollar.

Het Award seizoen zorgt voor een goede opbrengst in de box office 2019 – week 3

Spider-Man: Into the Spider-Verse - Het Award seizoen zorgt voor een goede opbrengst in de box office 2019 - week 3
Bron: GIPHY | Into The Spider-Verse

Verder zijn er geen grote ontwikkelingen in de lijst. Behalve dat ‘Spider-Man: Into The Spider-Verse’ en ‘The Upside’ de kleinste daling qua opbrengst hadden. ‘The Upside’ staat op de nummer twee in de box office 2019 – week 3. Terwijl ‘Into The spider-Verse‘ op een vijfde plek staat. Het is de zesde week dat de animatie film uit is, en de interesse lijkt met het Award seizoen en de prijzen dat de film heeft gewonnen voorlopig niet over te zijn.

De filmstudio’s hopen lichtelijke concurrentie te lanceren. In de box office van volgende week is de kans groot dat ‘The Kid Who Would be King’ rond de 10 miljoen dollar gaat binnen halen. Terwijl de film met ‘Serenity’ met Matthew McConaughey en Anne Hathaway het moet doen met 5,5 miljoen dollar. Althans dat zijn de verwachtingen tot nu toe. Waardoor ‘Glass’ mogelijk voor een tweede week boven aan de top 10 blijft staan.

Latest Reviews