Box Office 2019 – Week 4: The Oscars en Glass

Dankzij de Oscars en de film Glass zijn er ontwikkelingen te zien in de box office 2019 – week 4

Dankzij de Oscars en de film Glass zijn er ontwikkelingen te zien in de box office 2019 - week 4
Bron: GIPHY | Glass

In de wekelijkse update van de best bezochte films is in de box office 2019 – week 4 versie genoeg te bespreken. Niet alleen binnen in de top 10 zijn er een aantal bijzondere goede cijfers, want daarbuiten gebeurde ook genoeg om hier te melden. Want dankzij de bekendmaking van The Oscars, is de interesse in een aantal films gigantisch gestegen. Daarbij probeert M. Night Shyamalan op de eerste plek te blijven staan.

Dat is hem gelukt met de film ‘Glass‘. Het was afwachten of de nieuwe films de film bovenaan de top 10 van de box office 2019 – week 4 zou verstoten. Dat is niet gebeurd, en met een mooie opbrengst van 19 miljoen dollar. Waarmee het totaal bedrag wereldwijd op 163 miljoen dollar is gekomen. Een mooi bedrag en positie in de lijst van best bezochte films van week 4.

Voor ‘The Kid Who Would be King’ zou rond de 10 miljoen dollar kunnen gaan opbrengen. Toch heeft de film dat niet waar gemaakt en moet het doen met een opbrengst van 7,3 miljoen dollar. Daar komt het eerste weekend van ‘Serenity’ bij. De film met Matthew McConaughey en Anne Hathaway heeft na verwachtingen gescoord met 4,8 miljoen dollar.

Het probleem met de twee boven genoemde films, is dat er via de streamingdiensten soort gelijke content beschikbaar is. De film waar kinderen de hoofdrol spelen, kan je op een andere manier zien op bijvoorbeeld Netflix of bij Videoland. De andere film is aan de kleine kant, plus dat beide acteurs de afgelopen jaren niet de beste box office cijfers hebben.

Ook Aquaman is de vermelding in de box office 2019 – week 4 meer dan waard

Ook Aquaman is de vermelding in de box office 2019 - week 4 meer dan waard
Bron: GIPHY | Aquaman

Welke film wel gigantisch scoort in de box office 2019 – week 4 is ‘Aquaman‘ De Warner Bros en DC Comics film dat is gemaakt door James Wan blijft scoren. Zelfs tijdens de zesde week na uitkomen blijft de interesse groot. De film heeft wereldwijd een bedrag van 1,09 miljard dollar opgehaald.

Waarmee de film nu officieel de andere Warner Bros en DC films voorbij is gegaan. Als je alle Warner Bros films mee zou tellen, dan staat alleen de laatste Harry Potter film nog boven de superhelden film. De films die al in de box office 2019 – week 4 stonden, zakte maar een klein beetje. De films ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse‘ en ‘The Upside‘ hadden deze eer.

De interesse in een aantal andere films bleef ook stijgen. Vorige week kwam het op gang, maar de bekendmakingen van The Oscar nominaties lieten een aantal films stijgen. De grootste stijgers zijn ‘The Greenbook’ met een enorme groei van 150% en ‘The Favourite’ wist de top 10 niet te bereiken. Maar staat op een dertiende plek met een groei van maar liefst 214%. Mensen willen weten waar de film experts het over hebben, daarom zie je de film gigantisch stijgen.

Instant Family - Ook Aquaman is de vermelding in de box office 2019 - week 4 meer dan waard
Bron: GIPHY | Instant Family

In Amerika is er weinig nieuws te zien in de bioscoop. Want er het sportevenement ‘The Superbowl’ wordt uitgezonden. Waarbij bijna heel Amerika voor de buis zit, al is het niet voor de sport. Dan wel voor de muzikale pauze, waar Maroon 5 de aandacht moet gaan trekken. In Nederland is dat een anders verhaal, hier gaan ‘Instant Family’ en ‘Green book’ in premiere. Als er bijzondere ontwikkelingen zijn zal er aankomende week een box office update online komen.

Latest Reviews