Box Office 2019 – Week 7: Scoort Alita?

Alita: Battle Angel, ‘Isn’t It Romantic’ en ‘Happy Death Day 2U’ probeerde boven aan de box office 2019 – week 7 te komen

Alita: Battle Angel - Welke films wisten wel te scoren in de box office 2019 - week 7?
Bron: GIPHY | Alita: Battle Angel

Het afgelopen weekend was het tijd voor ‘Alita: Battle Angel’, ‘Isn’t It Romantic’ en ‘Happy Death 2U’ om in premiere te gaan. Zij moesten de traditie van de de laatste jaren gaan voorzetten. Is het de filmstudio’s gelukt om de gestarte traditie rondom Valentijnsdag voort te zetten? Je leest het in de Box office 2019 – week 7 update.

Laat ik uitleggen wat de traditie is, want voor vele kan het totaal onbekend zijn waar ik het over heb. Het begon allemaal met de release van ‘Fifty Shades of Grey‘ en ‘Kingsman: the Secret Service‘ in 2015. Waarmee 20th Century Fox en Universal Pictures een mega omzetten wisten binnen te halen. De jaren die daar op volgde probeerde meerdere filmstudio’s het succes na te bootsen. Met bijvoorbeeld ‘Deadpool‘ en ‘Black Panther‘.

Dit jaar zou ‘X-Men: Dark Phoenix‘ en volgend jaar de nieuwste ‘James Bond‘ film uit komen. Dat liet alleen anders, want 20th Century Fox was flink aan het schuiven. Waardoor zij met ‘Alita: Battle Angel‘ de hoop hadden om de gaan scoren. Dat ging niet zoals verwacht, de film wist een bedrag van 36 miljoen dollar op te halen.

Je zou verwachten dat het een oké start is. Met het budget van 170 miljoen dollar, zou 20th Century Fox blij zijn met een veel hoger bedrag. Waar zij nu op hopen is dat Azië, wel hapt de film gaat omarmen zoals zij ‘Ready Player One‘ hebben gered. Met deze omzet heeft de naam van James Cameron bewezen niet voor volle zalen te hebben gezorgd.

Welke films wisten wel te scoren in de box office 2019 – week 7?

Isn't It Romantic - Welke films wisten wel te scoren in de box office 2019 - week 7?
Bron: GIPHY | Isn’t It Romantic

Dat geld ook voor de nieuwe release van Warner Bros. Met de titel ‘Isn’t It Romantic‘ zou er niet veel nodig moeten zijn om volle bioscoop zalen te krijgen. Toch was de combinatie van Valentijnsdag en deze film niet genoeg. Wat ook niet mee geholpen heeft is dat Netflix een aantal weken geleden bekend maakte, dat de film vanaf 28 februari te streamen is. Waardoor de Amerikaanse bioscoop gangers niet direct moet gaan om de film op een legale te bekijken.

Sommige jaren kunnen horror en Valentijnsdag een goede match zijn. Toch heeft Blumhouse dit jaar de plank mis geslagen. Met het eerste deel van ‘Happy Death Day 2U‘ wisten zij vriend en vijand te verrassen. Nu wist je wat er ging komen, alleen lijkt de bioscoop ganger er geen zin in te hebben. Daarmee was de box office 2019 – week 7 de slechtste omzet in vijftien jaar!

Welke film wel wist te overleven, was niet direct de film voor Valentijnsdag. Het gaat om ‘The Lego Movie 2‘. Vorige week moest Warner Bros twee keer slikken en hopen dat de animatie film later werd opgepakt. Dat gebeurde ook, waarmee de film wereldwijd op 97 miljoen dollar staat. Ik ben alleen bang voor de film dat mensen Lego moe zijn, waarmee het eerste deel niet waarschijnlijk niet wordt geëvenaard.

What Men Want - Welke films wisten wel te scoren in de box office 2019 - week 7?
Bron: GIPHY | What Men Want

Welke film ook overeind bleef was ‘What Men Want‘. Het budget is 20 miljoen dollar, en om het budget terug te verdienen moet er 60 miljoen dollar worden binnen gehaald. De film is op de goede weg en staat op een totaal bedrag van 38 miljoen dollar. Mensen zijn geïnteresseerd, waarmee de komende weken nog open liggen om te scoren.

Vanaf aanstaande donderdag gaan ‘How To Train Your Dragon 3’ en ‘Fighting With My Family’ in premiere. In de Nederlandse bioscopen kan je ‘Cold Pursuit’, ‘Eighth Grade’ en ‘Mid90s’ in premiere. Ben jij van plan om naar de film te gaan? En welke film heb jij met Valentijnsdag gezien? Laat het hieronder of Instagram weten.

Latest Reviews

Ook interessant
Christmas-Music
Top Kerst nummers van Lisa Lois, Pleun en Caro Emerald