Box Office 2019 – Week 8: Is Dreamworks terug?

De box office 2019 – week 8 laat zien hoe onderdelen van Fox een totaal andere kant op kunnen gaan

De inkt van de deal tussen Disney en Fox is aan het opdrogen, en daarmee komen de laatste film titels van een op zichzelf staande filmstudio ook uit. Daar is ‘Alita: Battle Angel‘ er één van. Een animatie studio genaamd ‘Dreamworks’ had eerder zijn koffers gepakt om bij Universal Pictures aan de slag te gaan. Voor ‘How to Train Your Dragon 3’ was het tijd om in Amerika in premiere te gaan, waarmee er werd opgelet of zij hoog of laag in de box office 2019 – week 8 terecht kwamen.

Ik benoemde de twee verschillende films hierboven omdat zij op een bepaalde manier aangeven hoe de verschillende onderdelen van 20th Century Fox functioneren. Althans één onderdeel hoorde bij Fox, want Dreamworks hoort nu bij Universal Pictures. Waardoor deze studio nu twee animatie afdelingen heeft, net als de grote concurrent Disney.

How To Train Your Dragon 3 - Box office 2019 - week 8
Bron: GIPHY | How To Train Your Dragon 3

Met de opbrengst van ‘How to Train Your Dragon 3’ kan Universal Pictures heel tevreden zijn met het overnemen van de animatie afdeling. Want het derde deel van de franchise doet het heel erg goed, en bewijst maar weer dat een wat oudere franchise nog prima mee kan. Waardoor de plannen van Universal, om ‘Shrek’ opnieuw te gaan maken niet zo gek klinkt. ‘How to Train Your Dragon 3’ heeft maar liefst 55,5 miljoen dollar opgehaald!

De animatie studio Dreamworks heeft met ‘How to Train Your Dragon 3’ het verhaal afgesloten. Alleen moeten zij goed nadenken of zij niet met een mogelijk vierde deel kunnen komen. Deel één haalde in 2010, 43 miljoen dollar op en het tweede deel 49 miljoen dollar, waardoor er een groei zichtbaar is. De film draait nu bijna over de hele wereld en staat op een totaal bedrag van 274 miljoen dollar. Heel goed, nu alleen China nog moet aanhaken om de wereldwijde release compleet te maken.

Bekende namen zijn in de box office 2019 – week 8 geen garantie op succes!

Alita Battle Angel - Box office 2019 week 8
Bron: GIPHY | Alita: Battle Angel

Voor ‘Alita: Battle Angel’ ziet het tweede weekend van release er iets minder rooskleurig uit. Want de film wist maar liefst 58% te zakken in opbrengsten. Toch is er niet alleen negatief nieuws te melden, want de film draait nu ook in China. Waar het heel goed van start ging met 63 miljoen dollar! Waarmee zij Steven Spielberg en ‘Ready Player One‘ achterna gaan.

Het totale bedrag staat nu op 263 miljoen dollar, alleen moet er nog flink wat verdiend worden om een mogelijk tweede deel te maken. Wat ik zelf niet zie gebeuren, want het budget was veel te groot. Zie ‘Alita: Battle Angel’ heel goed als een premium serie voor de nog te lanceren Disney+ streaming dienst.

Dat Dwayne Johnson de afgelopen jaren de ene na de andere filmhit op zijn naam kon zetten, wilt geen garantie geven voor iedere film. Want de acteur is voor een klein rolletje voor de camera, en een grote rol achter de camera, betrokken bij ‘Fighting With My Family’. De film is verder uitgerold in Amerika, alleen kan het WWE vechten op het grote scherm geen support verwachten. Want er is maar 8 miljoen dollar verdiend.

Welke nieuwe titels gaan het opnemen tegen uitgebrachte titels in de box office 2019 – week 8?

What Men Want - Box office 2019 - week 8
Bron: GIPHY | What Men Want

De rest van de box office 2019 – week 8 laat ook zien dat veel films een goede tweede kans kunnen krijgen bij een streaming dienst. Wat ‘Isn’t It Romantic‘, ‘What Men Want‘, ‘Happy Death Day 2U‘ en ‘Cold Pursuit’ niet al te beste cijfers opgehaald. Zij kunnen een breder publiek aanspreken wanneer de kijker rustig op de bank kan blijven zitten.

Volgende week komen er weinig nieuwe titels uit in Amerika. De filmstudio’s lijken het niet op te willen nemen tegenover Marvel. Want een week later komt ‘Captain Marvel‘ uit. Waar ik heel erg naar uit kijk, want welke krachten heeft zij? Kevin Feige heeft haar neergezet als de krachtigste superheld in de MCU tot nu toe. Goed, ik loop op de feiten vooruit. Volgende week komen de film ‘Greta’ en ‘A Madea Family Funeral’ uit. Waarvan de hoogste opbrengst tot nu toe op 23 miljoen wordt geschat.

Latest Reviews