Movie banner

Top Box Office – Week 14

movie banner small

Dit zijn de keiharde cijfers oftewel de box office van week 14

Ieder weekend zitten de verschillende filmstudio’s op het puntje van de stoel om te zien hoe goed de verschillende films het doen. De maandag, na het weekend komen de officiële cijfers oftewel de box office naar buiten gebracht. Dit wil ik gaan laten zien zodat jij ook weet welke film het heel goed heeft gedaan en welke niet.

‘A Quiet Place’ werd in Amerika het meest bezocht

A Quiet Place
Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | A Quiet Place

Afgelopen vrijdag ging de film ‘A Quiet Place‘ in Amerika in premiere. En naarmate het weekend vorderde werd er druk gespeculeerd over hoe goed de film het zou doen. Want er werd heel goed over de film gesproken. In Nederland hadden een aantal bioscopen de eer om de film al te tonen. Het kan zijn dat jij de film al hebt gezien. Wat vond je er van? Is de horror aan te raden?

De Top Box Office van de nieuwe horror film waren beter dan verwacht. Want er werd gedacht aan 46 miljoen dollar. De film van John Krasinski haalde maar liefst 50 miljoen dollar op. Hele goede cijfers voor het eerste weekend. Ik denk dat deze film een gigantisch succes gaat worden. En het koste maar 17 miljoen om te maken.

‘Ready Player One’ en ‘Blockers’ kwamen op de tweede en derde plek van de Top Box Office terecht

Ready Player One
Bron: Warner Bros & Filmdepot | Ready Player One

Het was de tweede week dat de Steven Spielberg film in de bioscoop draaiden. De film eindigen op de tweede plek in de Top Box Office. ‘Ready Player One‘ haalde 25 miljoen dollar op en heeft in Amerika tot nu toe 97 miljoen dollar opgehaald. Warner Bros heeft al laten weten dat er snel wordt gewerkt aan een tweede deel. De film heeft wereldwijd 294 miljoen dollar opgehaald. Daarmee kan de bekende regisseur dit film als een succes bestempelen.

Daarnaast was het de beurt aan ‘Blockers‘ om als komedie in premiere te gaan. De film geregisseerd door Kay Cannon en met de acteurs John Cena, Leslie Mann en Ike Barinholtz. Wist genoeg geld te verdienen. De nummer drie in de Top Box Office van week 14 wist 21 miljoen dollar op te halen. Universal is blij met het resultaat, en dat snap ik heel goed. Net als ‘A Quiet Place’ is ‘Blockers’ één van de titels die bij het filmfestival SXSW veel aandacht kregen.

Blockers
Bron: Universal Studios & Filmdepot | Blockers

De andere bijzonderheden in de Top Box Office van week 14

De andere films die het goed deden het afgelopen weekend waren ‘Black Panther‘. De superhelden film van Marvel blijft het goed doen in Amerika. Als je kijkt naar de rest van de wereld krijgt het niet zoveel steun als daar. Nu heeft de film 665 miljoen dollar opgehaald. Internationaal gezien heeft het al meer dan 1,3 miljoen dollar verdiend. Een hele goede prestatie.

De film ‘I Can Only Imagine’, de religieuze film draait vier weken in de Amerikaanse bioscoop. De afgelopen periode werden er een aantal religieuze gelanceerd. Alleen deze wist overeind te blijven. Er is markt voor in Amerika en verwacht dat de komende jaren nog meer van dit soort films gaan worden gemaakt. Met 69 miljoen dollar hebben zij de inzet (7 miljoen dollar) dubbel en dwars terug verdiend.

 

Latest Reviews