Box Office Week 15

movie banner small

‘Rampage’ en ‘A Quiet Place’ maakte wereldwijd de meeste indruk in de Box office week 15

Het afgelopen donderdag ‘Rampage’ en ‘A Quiet Place’ breed in de bioscopen draaien. Geen premières maar nu te bewonderen voor diegene die de films willen zien. En dat werd massaal gedaan. Toch waren de ‘Warner Bros’ en ‘Universal’ films niet de enige films die de mensen de zaal in wisten te krijgen. Meer over de box office vindt je hieronder.

Dwayne Johnson 'Rampage'
Bron: GIPHY | Dwayne Johnson ‘Rampage’

Voor Dwayne Johnson was het een spannend weekend. Want de film ‘Rampage’ leek niet goed te gaan scoren en op een tweede plek te gaan eindigen bij de box office week 15. De acteur is mateloos populair op de sociale media en hij kondigde aan om naar een aantal bioscopen te komen. Om te zien wat de mensen van de film vonden. Een goede promotie stunt, het leek de film de lucht in de tillen.
In Nederland heeft de film maar lieft 564.004,- euro opgehaald. En in Amerika wist het boven verwachting te scoren met een opbrengst van 34,5 miljoen dollar.

Maar in Amerika zat ‘A Quiet Place‘ de monster film op de hielen, want mensen zijn nog niet uitgekeken op de horror film van John Krasinski. In Nederland ook niet want de film wist wijdt te gaan en een opbrengst van maar liefst 357.267,- euro op te halen. Een goede tweede plek en in Amerika haalde het 32,6 miljoen dollar op. Alle cijfers bij elkaar heeft het al 151 miljard dollar opgehaald, en de kosten er makkelijk uit gehaald.

Welke films vielen naast de nummer één en twee op in de box office week 15?

Truth Or Dare
Bron: GIPHY | Truth Or Dare

Andere films die opvielen in de box office week 15 was in Nederland ‘Peter Rabbit’ de film wist van een vijfde plek naar een vierde plek te stijgen en qua opbrengsten te stijgen. Hetzelfde geld voor de Nederlandse film ‘Bankier Van Het Verzet’. In de Amerikaanse box office week 15 draaide ‘Truth Or Dare‘ het eerste weekend, het eindigde op een derde plek met een opbrengst van 19,1 miljoen dollar.

In Amerika wordt de film ‘Isle Of Dogs‘ steeds verder uitgerold, waardoor de film in steeds meer bioscopen gaat draaien. De film weet ook omhoog te klimmen in de lijst met meest bezochte films. En is voor het eerst te vinden in de top 10, en wel op plek 7.
De grootste zakker van in Amerika was de comedy ‘Blockers‘, in de tweede week van de release lijkt het erop dat de mensen die de filmde zien zijn geweest.

Amy Schumer 'I Feel Pretty'
Bron: GIPHY | Amy Schumer ‘I Feel Pretty’

Het aankomende weekend gaan in Amerika de films ‘I Feel Pretty’ met in de hoofdrol Amy Schumer draaien en de ‘Super Troopers 2‘. Waarvan de makers van de film een crowdsfundin op moesten zetten om het tweede deel mogelijk te maken. De komedie waar Amy Schumer in speelt lijkt niet veel indruk te maken. In de Nederlandse bioscopen komen de nieuwe films ‘Sherlock Gnomes’, ‘Midnight Sun’ en ‘Blockers’. Welk van deze films wil jij heel graag zien?

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Fatman Scoop & DJ OneF starten de zaterdagavond!