Movie banner

Box Office Week 16 – Dwayne Johnson rockt een week door

movie banner small

Wisten de nieuwe films een plek boven aan de box office week 16 te bemachtigen?

Rampage: Big Meets Bigger - Box Office week 16
Bron: GIPHY | Rampage: Big Meets Bigger

Er is weer een week voorbij gegaan waar er een aantal nieuwe films in de bioscoop kon vinden. Alleen wisten deze films genoeg bezoekers te trekken zodat zij boven aan de box office week 16 staan? Hieronder vindt je alles over de bijzonderheden die je in de lijst van Nederland en Amerika.

Vorige week stond Dwayne Johnson nog boven aan de lijst van de Amerikaanse en Nederlandse box office. De tweede week moest ‘Rampage: Big Meets Bigger‘ de eerste plek in Amerika afstaan aan ‘A Quiet Place‘. Toch wist de film nog best wat geld te verdienen. Met 21 miljoen euro heeft het tot nu toe 66 miljoen euro in het laatje van Warner Bros binnen gehaald.

In Nederland heeft de film het heel goed gedaan. Het staat nog steeds op de eerste plek en heeft €265.259,- bij elkaar gehaald dankzij de Nederlandse bioscoop bezoeker. En is staat op een totaal van €936.600,-. In Amerika op één maar in Nederland op de tweede plek staat ‘A Quiet Place’. En heeft in Amerika nu 132 miljoen euro opgehaald en in Nederland €715.173,-.

De nieuwe films wisten in Nederland niet boven aan de box office week 16 te eindigen

Sherlock Gnomes - Box Office Week 16
Bron: GIPHY | Sherlock Gnomes

De nieuwe noteringen in Nederland zijn ‘Blockers‘, ‘Midnight Sun’, en ‘Sherlock Gnomes‘. Alleen wisten zij niet de mensen naar de zalen te krijgen zodat zij boven aan box office week 16 staan. Op een derde plek is ‘Blockers’ eindigt met €138.770,- euro. Verder eindigde ‘Midnight Sun’ op een zevende plek en was ‘Sherlock Gnomes’ de hekkensluiter van de top 10.

In Amerika gingen de film ‘I Feel Pretty’ met Amy Schumer en ‘Super Troopers 2’ in premiere. En met de inkomsten van 16,2 en 14,7 miljoen wisten zij op een derde en vierde plek in de box office week 16 te eindigen. Een ander bijzondere notering is die van ‘Black Panther’. Want na tien weken in de bioscoop te hebben gedraaid staat het nog steeds in de lijst, en wel op een achtste plek.

De komende week gaat de lang verwachte Marvel film ‘Avengers: Infinity War‘ in premiere. Niet alleen in Europa of Amerika. Maar over de hele wereld. Dat betekend dat een groot gedeelte van de film kijkend Nederland en Amerika deze film gaat zien. De kans is groot dat er een grote verschuiving gaat plaatsvinden in de box office lijst.

Latest Reviews

Ook interessant
Nieuwe releases vanaf september op Netflix