Movie banner

Box Office Week 17 – Avengers: Infinity War domineert!

movie banner small

Marvel weet goed te scoren in de Box office week 17 dankzij ‘Avengers: Infinity War’

Avengers Infinity War - Box office week 17
Bron GIPHY | Avengers: Infinity War

Dankzij Thanos en zijn kwade plannen gaan de miljoenen fans wereldwijd het afgelopen weekend naar de bioscoop. Want Marvel lanceerde de film ‘Avengers: Infinity War‘. En net als ik al aangaf in de recensie is er tien jaar naar dit moment gewerkt. Dat de film op de eerste plek van de Box Office week 17 terecht zou komen was wel duidelijk. Maar hoeveel het uiteindelijk zou gaan ophalen was de vraag.

De eerste cijfers zijn binnen en dat is niet gek. In Nederland kwam de superhelden film ook binnen op de eerste plek met een groot bedrag van 2,4 miljoen euro. En voor Nederlandse begrippen is dat een mega omzet voor een film. Zeker als je na gaat dat een groot deel van de openingsbedragen met een nul minder moeten doen.

In Amerika wist het de openingsweekenden van ‘Star Wars: The Force Awakens‘ en ‘Star Wars: The Last Jedi‘ voorbij te gaan. Zij opende met uit uitkomen 247,- en 220,- miljoen dollar. Volgens Disney en Marvel opende de laatste Avengers film met een record bedrag van 258,- miljoen dollar. En daarmee heeft het de ere titel van de ‘beste openingsweekenden van altijd’ te behalen. De Avengers hebben wereldwijd al 630 miljoen dollar opgehaald!

De portemonnee van Disney blijft volstromen. Want in de top 10 van beste openingsweekenden staan maar liefst acht titels van de mouse house. De twee andere films komen van Universal (Jurassic World) en Warner Bros (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2). Gaat het Universal lukken om later deze zomer met ‘Jurassic World: Fallen Kingdom‘ in deze lijst terecht te komen?

De rest van de Amerikaanse en Nederlandse Box office week 7 ziet er als volgt uit

Peter Rabbit - Box office week 17
Bron: GIPHY | Peter Rabbit

De rest van de Amerikaanse box office week 17 schoof alles een plek op. De grote veranderingen zijn: ‘A Quiet Place‘ blijft overeind staan en staat stilletjes op de tweede plek. Ook blijft ‘Black Panther‘ het goed doen en staat na elf weken op de vijfde plek.

In Nederland zie je dat de meivakanties zijn begonnen. Want de films voor de gezinnen en jonge kinderen doen het goed. ‘Peter Rabbit’ sprong van de achtste plek na de derde plek. De meest bezochte kinderfilm van de afgelopen week. De Nederlandse film ‘De Matchmaker’ klant de top 10 van de Box office week 17 in en weet met 178 duizend euro op een zesde plek te eindigen.

De komende week en weekend zal ‘Avengers: Infinity War’ nog weinig competitie hebben in de Nederlandse en Amerikaanse bioscopen. In de weken die hierna komen zullen Melissa McCarthy en Ryan Reynolds een poging doen om de superhelden van de eerste plek te stoten. Maar tot die tijd kan Marvel goed gaan cashen.

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Go see the doctor!