Movie banner

Box Office Week 19 – Disney en de banden met China

movie banner small

Disney pakt de Chinese release van ‘Infinity War’ slim aan en dat is te merken in de Box office week 19

Avengers: Infinity War - Box Office Week 19
Bron: GIPHY | Avengers: Infinity War

De afgelopen week had Marvel en daarmee Disney vrij spel als het ging om geld verdienen in de Box office week 19. Er was weinig competitie. En in China is de aanpak van het uitbrengen en geld verdienen met ‘Avengers Infinity War’ goed uitgestippeld. Hieronder leg ik uit hoe dat tot stand is gekomen.

De film ‘Avengers: Infinity War’ heeft een nieuw record gebroken. In China heeft de film 200 miljoen dollar opgehaald. Daarmee heeft de film de grootste opening in China ooit. Voor een land als China is dit best merkwaardig, want de regering heeft een grote vinger in de pap. Door locale films te laten kiezen wanneer de releasedatum het beste is. Alleen hebben Disney en de regering flink geïnvesteerd in elkaar.

Tot nu toe zijn er twee Disney pretparken in China. De regel in China is dat de regering dat ook in de gaten houdt. Door 53% van de ‘Disneyland Resort Hong Kong’ aandelen in handen te hebben. En de 57% aandelen van ‘Disneyland Resort Shanghai’ verdiend de regering er goed aan. Een aantal acteurs waren te gast in Shanghai om ‘Infinty War’ te promoten. Daar zal in de toekomst een Avengers land komen. Niet voor niets dat China graag ziet dat de Chinese bevolking investeert in deze franchise.

In totaal is er nu 1,6 miljard dollar binnen gehaald met ‘Avengers: Infinity War’. Er zit nog een kleine kans in dat de film meer dan 2 miljard dollar kan gaan ophalen. Maar dan moet het in korte tijd nog zo’n 400 miljoen dollar binnen komen. Maar de tijd zal het leren.

Na de Box Office Week 19 zal Deadpool 2 voor concurrentie gaan zorgen

In Nederland staat de ‘Avengers’ film nog boven aan in de top 10 van de Box office week 19. Toch probeerde ‘Isle Of Dogs’ en Bad Samaritan’ geld van de grote film af te snoepen. Alleen eindigde zij op een zevende en achtste plek in de top 10. Vanaf aankomende donderdag komt er echte competitie. Dan zal 20th Century Fox ‘Deadpool 2‘ lanceren. De schatting waarmee de film in Amerika gaat openen ligt tussen de 130 en de 150 miljoen dollar.

Deadpool 2 - Box Office Week 19
Bron: GIPHY | Deadpool 2

Disney probeert aan alle kanten de concurrentie tegen te gaan. De afgelopen weken was Donald Glover bij verschillende talkshows te gast om over ‘Solo: A Star Wars Story’ te praten. Later deze week zullen de eerste promotie voor ‘Incredibles 2’ ook starten. Zodat de aandacht niet alleen naar de nieuwe Ryan Reynolds film gaat.

BewarenBewaren

Latest Reviews