Movie banner

Box Office Week 20 – Deadpool 2 neemt de nr. 1 positie in

movie banner small

In de lijst van de Box office week 20 weet ‘Deadpool 2’ de ‘Avengers’ te slim af te zijn

Deadpool 2 - Box Office Week 20
Bron: GIPHY | Deadpool 2

In de filmwereld krijgen veel vandaag de dag niet veel ruimte om geld te verdienen. Eerder was het gebruikelijk dat een film een aantal weken had om door een groot publiek bekeken te worden, zonder dat er concurrentie was. Er is veel veranderd en de verschillende filmstudio’s proberen elkaar uit de tent te vechten. Zo ook in de Box office week 20, waar ‘Deadpool 2‘ de meeste bezoekers wist te trekken.

Het was ook te verwachten dat ‘Avengers: Infinity War’ het niet zou gaan winnen van de nieuwe film ‘Deadpool 2’. Want Ryan Reynolds had er alles aan gedaan om de fans online te bereiken. Door verschillende posters te lanceren, van bijvoorbeeld Coachella. En door Celine Dion in te schakelen voor een titelsong. Dat heeft goed uitgepakt, maar toch zat Disney de grofgebekte superheld tegen.

Zoals ik dat vorige week al beschreef, is de promotie van ‘Solo: A Star Wars Story’ al weken in volle gang. Dat kan er voor gezorgd hebben dat Ryan Reynolds en 20th Century Fox niet hebben gescoord zoals er voorspeld was. Het is een voorspelling en als het in de buurt komt lijkt het toch goed te zijn. Dat is het ook, want met een opbrengst van maar liefst 125 miljoen dollar zijn er heel wat bioscoop bezoekers naar de film gegaan.

Deadpool 2 haalt in de openingsweekend minder op dan zijn voorganger

Toch had de filmstudio en Ryan Reynolds gehoopt dat meer fans voor deel twee zouden verschijnen. Als je nagaat dat sinds het uitkomen van de eerste ‘Deadpool’ veel mensen via dvd/bluray, televisie etc. de film hebben gezien. En bij het uitkomen van deel twee naar de bioscoop zouden gaan. Dat was niet het geval, deel één haalde in het eerste weekend 132,4 miljoen dollar op.

Deadpool 2 - Box Office Week 20
Bron: GIPHY | Deadpool 2

Dat betekend dat Ryan Reynolds in een minder sterke onderhandelingspositie staat als het gaat om een vervolg film. Nu liet Ryan Reynolds al weten dat ‘X-Force’ de juiste vorm van een vervolg zou zijn. Daar wordt achter de schermen aan gewerkt, het gaat om de gesprekken die mogelijk met Disney en Kevin Feige worden gehouden. Als 20th Century Fox door Disney wordt overgenomen. Dan zal de X-Men waarschijnlijk een reboot krijgen. Maar blijft Deadpool wel zoals het nu is?

Ondanks het mega bedrag dat ‘Deadpool 2’ is opgehaald wist de romantische film ‘The Book Club’ geld te verdienen. Met de top actrices Diane Keaton, Jane Fonda en Candice Bergen heeft de film 12,5 miljoen dollar verdiend. Op de nummer 2 in de Box office week 20 haalde ‘Avengers: Infinity War’ alsnog 28,7 miljoen dollar op te halen. Dat maakt het totaal bedrag tot nu toe: 1,8 miljard dollar.

Met nog twee miljoen te gaan zal het 2 miljard dollar aantikken. Maar of dat nog gaat lukken is de vraag. Zeker met de competitie dat er tot nu toe is en nog gaat komen.

Er komt meer concurrentie aan, ook voor Deadpool 2

Solo: A Star Wars Story
Bron: GIPHY | Solo: A Star Wars Story

Disney lijkt goede zaken te doen door aankomende donderdag ‘Solo: A Star Wars Story’ uit te brengen. Toch moet de film het waarschijnlijk met minder opbrengsten doen dan de voorgaande films. Want ‘Rogue One‘ wist in het eerste weekend zo’n 155 miljoen dollar op te halen en ‘The Last Jedi‘ 220 miljoen dollar.

Hebben de fans zich tegen Kathleen Kennedy gekeerd? Want zij zijn niet blij met een aantal beslissingen die zij maakt. Heb jij de kaarten voor de film al besteld? Of ga je de komende week/weekend naar de films die al in de bioscoop draaien?

Latest Reviews