Movie banner

Box Office Week 21 – Weet Solo de geschatte cijfers te halen?

De cijfers van de Box Office week 21 zijn binnen, en onthullen een hoop over de (te) hoge verwachtingen van ‘Solo: A Star Wars Story’

Solo: A Star Wars Story - Box office week 21
Bron: GIPHY | Solo: A Star Wars Story

Vorige week wist ‘Deadpool 2’ de meeste bioscoop bezoekers te trekken. De film van Ray Reynolds en 20th Century Fox wist het meeste geld te verdienen. Maar leek niet al te veel tijd te hebben, ‘Solo: A Star Wars Story‘ kwam eraan. De vraag is, hoeveel heeft ‘Solo: A Star Wars Story’ in de Box Office week 21 opgehaald?

Vorige week lagen de schattingen heel erg hoog. Want het nieuwe Star Wars verhaal zou tussen 130 en 150 miljoen dollar moeten opleveren. Dat is alleen niet gelukt. Nu was het gister Memorial Day in Amerika, dat betekend dat mensen een dag langer weekend hebben. En mogelijk naar de bioscoop kunnen gaan.

In het verleden hebben andere Disney titels niet voor een mega omzet kunnen zorgen, en hebben de makers zichzelf in de vingers gesneden. De films ‘Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge’ en ‘Alice Through the Looking Glass’ waren geen goede voorbeelden. Waarom koos Disney en Lucasfilm door deze datum? Want zij kunnen ook bij de cijfers en zien dat het een vervloekte datum is om uit te komen.

‘Solo’ heeft minder goed gescoord in de Box office week 21

Solo: A Star Wars Story - Box office week 21
Bron: GIPHY | Solo: A Star Wars Story

Terug naar ‘Solo’. Als je het weekend van vrijdag tot en met zondag gebruikt om de cijfers te gebruiken, heeft de nieuwste Lucasfilm zo’n 83 miljoen dollar opgehaald. Tot nu toe wordt er geschat dat, met de maandag meegerekend, de film rond de 110 miljoen dollar gaat eindigen. Het is oké, maar veel slechter dan de voorgaande Star Wars films.

Ik denk dat de fans zich tegen Kathleen Kennedy en Lucasfilm hebben gekeerd. Omdat zij vinden dat Kathleen geen hart heeft voor de franchise. Zoals Kevin Feige wel heeft als fan van de Marvel strips. Op die manier is er een connectie met de fans. Of is de wereld een beetje Star Wars moe? Als je na gaat dat het bijna een half jaar geleden is dat ‘The Last Jedi’ uitkwam. Om het geheel iets te verzachten werd er afgelopen week bekend gemaakt dat er een Boba Fett spin-off aankomt samen met een Obi-Wan film.

Verder heeft de film in China en Europa het heel slecht gedaan. Met een opbrengst van 10 miljoen in China tot en met een slordige 65 miljoen in Europa. Normaal gesproken worden films gered door Azië waar er enorme bedragen worden binnen gehaald. Dit is dat niet het geval. Kathleen Kennedy en Lucasfilm moeten om de tafel gaan om te kijken hoe zij nu verder willen gaan?

Er was meer te zien in de cijfers van de Box office week 21, zoals Deadpool 2, Book Club en Avengers

Deadpool 2 - Box office week 21
Bron: GIPHY | Deadpool 2

Ook al leek ‘Solo’ grote concurrentie te zijn voor ‘Deadpool 2’ niets is minder waar. Want de superheld wist bijna 43 miljoen dollar te verdienen. Niet slecht en het totaal bedrag van de Amerikaanse opbrengsten staan nu op 207 miljoen dollar. Met een totaal bedrag wereldwijd met 487 miljoen dollar. Een lekker bedrag als je het bij elkaar optelt.

Het is de tweede week dat de ‘Book Club’ in de Amerikaanse bioscopen draait. En naast het geweld van de ‘Avengers‘, Deadpool 2’ en ‘Solo’ weten de dames zich goed staande te houden. Zij mogen bijna 10 miljoen dollar boven op het bedrag van vorige week telen, en komen uit op een bedrag van bijna 32 miljoen. Als je na gaat dat de film in heel veel landen nog moet uit komen, gaat het bedrag alleen maar omhoog.

Dan het totaal bedrag wat de ‘Avengers’ hebben binnen gehaald. De film draait nog in de bioscoop, maar weet in Amerika in de vijfde week na release 16,5 miljoen dollar op te halen. De wereldwijde cijfers hikken naar de 2 miljard dollar. Voor de studio Marvel en Disney zou het heel mooi zijn als dat wordt gehaald. Alleen is de vraag of dat met de andere net uitgekomen films gaat gebeuren. De ‘Avengers’ hebben net de 1,9 miljard dollar gehaald. En moeten nog 100 miljoen verdienen om de 2 miljard aan te tikken.

Staat de concurrentie klaar om grote bedragen binnen te harken?

De aankomende week kunnen de filmstudio’s rustig adem halen. Want het duurt nog een week voordat de dinosaurussen de concurrentie aan gaan. ‘Jurrasic World: Fallen Kingdom‘ hoopt dat er veel publiciteit gaat komen voordat de film gaat uitkomen. Als het om de cijfers gaat, kunnen de net uitgekomen films op bioscoop bezoekers rekenen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Latest Reviews