Movie banner

Box Office Week 22 – Welke films houden zich staande?

In de box office week 22 is te zien dat de uitgekomen films het tegen elkaar op nemen

Adrift - Box Office week 22
Bron: GIPHY | Adrift

In de Box office week 22 is niet heel veel veranderd als het om nieuwe titels gaat. De Amerikaanse top 10 had drie nieuwe titels ‘Upgrade’, ‘Adrift’ en ‘Action Point’. Waar in Nederland, de films ‘Escobar’ en het vijftig jarig bestaan van ‘2001: A Space Odyssey’ de top 10 binnen kwamen.

Heel veel indruk wisten de verschillende titels niet te maken. Heel goed dat zij in de top 10 van de box office week 22 wisten te komen maar de tweede of eerste plek wisten zij net niet te halen. Op de derde plek van de Amerikaanse top 10 wist ‘Adrift’ als nieuwe film de meeste kijkers naar de bioscoop te krijgen. Met een mooie omzet van 11,5 miljoen dollar is het een redelijke start. Zou de film in de top 10 terecht komen als het 5 juli in Nederland te zien is?

Upgrade - Box office week 22
Bron: GIPHY | Upgrade

Blumhouse deed zelf de distributie van de nieuwe actie/horror film ‘Upgrade’, en het lijkt erop dat het niet heeft uitgepakt zoals verwacht. Met een drag van 4,5 miljoen dollar heeft het net de kosten van het maken eruit gehaald. Daar zijn de kosten voor de promotie niet meegerekend. Als ik de recensies moet geloven is deze film er eentje die je moet hebben gezien, vanaf 14 juni in de Nederlandse bioscopen.

De bekende acteur van ‘Jackass’ Johnny Knoxville, hoopte met de film ‘Action Point’ nieuw leven in zijn acteur carrière te pompen. Dat heeft niet al te positief uitgepakt. Met een opbrengst van 2,3 miljoen dollar zijn er niet een hele hoop mensen geweest die de film wilde zien. Vanaf 21 juni draait ‘Action Point’ in de Nederlandse bioscopen.

De overgebleven films harkte de overgebleven opbrengsten naar zich toe in de box office week 22

Solo: A Star Wars Story - Box Office week 22
Bron: GIPHY | Solo: A Star Wars Story

In de box office week 22 wist ‘Solo: A Star Wars Story‘ in Amerika op de eerste plek te blijven staan. Met een opbrengst van 29,3 miljoen dollar zakte het maar liefst 65% vergeleken met wat het vorige week ophaalde. Dat is voor een Star Wars film enorm, en het lijkt erop dat de fans Kathleen Kennedy op het matje willen hebben. Zodat zij met veel plezier kunnen uitkijken naar ‘Star Wars: Episode 9’.

Want vorige week leek het al op dat het de zorgwekkende kant op zou gaan. En de verwachtingen komen ook uit, en nu moet Disney ingrijpen om zichzelf te redden. Er worden een aantal Star Wars landen gebouwd bij de bekende Disney parken, een flinke investering die de mouse house er weer uit moet halen. Ook worden de aandelen minder waard, naast ‘Solo’ werd er nog een klap uitgedeeld. Want de televisie serie ‘Roseanne’ werd gecanceld. Waardoor de aandelen flink naar beneden zakte.

Normaal gesproken is dat niet heel zorgwekkend, met de nieuwe films in de toekomst komt Disney er makkelijk overheen. Alleen zijn op dit moment de onderhandelingen bezig met 20th Century Fox. Disney heeft de aandelen aangeboden met een waarde van 56 miljoen dollar. Als de aandelen zakken, kan Fox geïnteresseerd raken in het bod dat Comcast heeft gedaan. Zij hebben tot nu toe Universal en NBC, maar willen al te graag de entertainment tak van Fox overnemen.

‘Deadpool 2’ en de ‘Avengers’ hopen nog wat te kunnen verdienen

Deadpool 2 - Box office week 22
Bron: GIPHY | Deadpool 2

Terug naar de overige films in de Box office week 22. ‘Deadpool 2‘ haalde na ‘Solo’ het meeste geld binnen, maar weet de eerste film niet te overtreffen. De totale omzet wereldwijd staat nu op 598 miljoen dollar tegenover een opbrengst van 783 miljoen dollar in 2016. Er moeten een hoop bioscoop kaartjes worden verkocht, mocht Ryan Reynolds en Fox in de buurt willen komen van het eerste deel.

Ook staat ‘Avengers: Infinity War‘ nog steeds in de top 10. Het kruipen naar de 2 miljard dollar grens is al een tijd bezig en de mouse house en Marvel hopen de magische grens nog te kunnen bereiken. Toch lijkt alles tegen te werken en met een totale omzet van 1,964,869,932 dollar moet er nog 36 miljoen dollar worden verdiend om de 2 miljard dollar aan te tikken.

Deze films draaien vanaf aanstaande donderdag in de bioscopen

Ocean's 8 - Box Office week 22
Bron: GIPHY | Ocean’s 8

In Amerika komt ‘Ocean’s 8‘ samen met ‘Hotel Artemis’ en ‘Hereditary’ naar de bioscoop. De ‘Ocean’s’ dames verwachten in het eerste weekend zo’n 45 miljoen dollar te gaan verdienen. Een mooie omzet, alleen wordt het door vele nieuwsbronnen al vergeleken met het eerste weekend van ‘Ghostbusters‘. Het is te hopen dat de film het beter gaat doen dan de vrouwelijke spokenjagers.

In Nederland komen de dinosaurussen naar de bioscoop. De competitie in Nederland is heel klein en ‘Jurassic World: Fallen Kingdom‘ lijkt vrij spel te krijgen om te cashen. Ben jij van plan om het aankomende weekend naar het tweede deel van ‘Jurassic World‘ te gaan?

Latest Reviews