Movie banner

Box Office Week 23 – De dames en dino’s aan de leiding

In de Box office week 23 is er veel verschil te zien tussen Nederland en Amerika

Jurassic World: Fallen Kingdom - Box office week 23
Bron: GIPHY | Jurassic World: Fallen Kingdom

Het is tijd om de Box office week 23 te gaan bekijken. En dit keer wordt het lastig om de Nederlandse en Amerikaanse lijst naast elkaar te houden en te vergelijken. Want er zijn grote verschillen te zien. Zo kan de bioscoop bezoeker in Nederland al kijken naar ‘Jurassic World: Fallen Kingdom‘, terwijl de Amerikanen nog moeten wachten tot en met 22 juni.

Dit alles kan wel eens te maken hebben met het beginnen van de ‘Fifa World Cup’ in Rusland. Als je na gaat dat over het algemeen mannen zijn die naar de dinosaurussen gaan in de bioscoop. Dan moet Universal Studios daar natuurlijk goed op inhaken, door de releasedatum naar voren te schuiven.

Dat hebben zij gedaan en de bioscoop bezoeker is massaal naar het tweede deel van ‘Jurassic World’ geweest. Voor Nederlandse begrippen heeft de film het heel goed gedaan. Want de film het heeft afgelopen weekend bijna 1,9 miljoen euro omgezet. De dino’s wisten ‘Deadpool 2‘ en ‘Solo: A Star Wars Story‘ ver achter zich te laten.

In de rest van de wereld is ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ ook langzaam aan het uitrollen. Alleen China en Amerika zijn nog aan de beurt. En het openingsweekend van China wordt met een recordomzet van meer dan 100 miljoen dollar ingeschat. Dat zijn mooie bedragen voor Universal.

In de Amerikaanse Box office week 23 stonden de dames van ‘Ocean’s 8′ bovenaan

Ocean's 8 - Box office week 23
Bron: GIPHY | Ocean’s 8

In Amerika draaide de Box office week 23 om de drie nieuwkomers ‘Ocean’s 8‘, ‘Hereditary’ en ‘Hotel Artemis’. Waarbij de dames van ‘Ocean’s 8′ met een omzet van 41,5 miljoen dollar op de eerste plek eindigde. De vergelijking werd door vele gemaakt, ik heb het over ‘Ghostbusters’.

Voor de ‘Ocean’s’ franchise is het de grootste opening tot nu toe, maar de spoken jagers uit 2016 wisten toen hoger te scoren. Waarmee er een groot vraagteken bij de verschillende filmstudio’s of er in de toekomst remakes moeten worden gemaakt waarbij de mannen worden ingewisseld door vrouwen.

Hereditary - Box office week 23
Bron: GIPHY | Hereditary

De andere nieuwkomer ‘Hereditary’ wist de afgelopen maanden veel publiciteit te krijgen. Want de horror film schijnt zo eng te zijn dat mensen de bioscoop uit liepen. De discussie online is of de film kunst is of heel slecht is gemaakt. In Nederland kan je aanstaande donderdag gaan zien bij welke van de twee jij de film vindt horen.

Zelf had ik de reclames voor ‘Hotel Artemis‘ gezien, en de film zit niet vol met A sterren. Niet dat het de film niet verkocht, want ik ben heel nieuwsgierig naar de film. Het heeft dezelfde vibe als ‘John Wick‘. Waarbij er een neutraal terrein is, maar natuurlijk gaat het een keer fout. De film wis 3,2 miljoen dollar op te halen. Een zwakke start maar het kan volgende week nog bijtrekken.

Incredibles 2 - Box office week 23
Bron: GIPHY | Incredibles 2

In Amerika zullen zal de competitie volgende week weer oplopen, want de film ‘Incredibles 2‘, ‘Tag‘ en ‘Superfly’ zullen in het gehele land in de bioscopen draaien. In Nederland zal ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ tijd hebben om meer geld te verdienen. Toch zal het enige concurrentie krijgen, want dan gaat de film ‘Love Simon‘ ook breed worden uitgerold.

Latest Reviews