Movie banner

Box office week 24 – Hereditary en The Incredibles staan bovenaan!

Er zijn nieuwe titels te vinden in de box office week 24, van horror tot animatie

Hereditary - Box office week 24
Bron: GIPHY | Hereditary

Met het uitkomen van ‘Incredibles 2‘ en de horror film ‘Hereditary’ wisten twee titels veel aandacht te krijgen in de box office week 24. Daar hebben de filmkijkers op gereageerd, en zij zijn massaal naar de bioscoop gegaan. De grote winnaar van het grote geheel is dit keer Disney, want zij hebben samen met Pixar een nieuw record verbroken!

Laat ik eerst beginnen met de horror film ‘Hereditary’ volgens vele is deze film de engste horror film ooit. Toch lijken er twee kanten aan het verhaal te zitten. Een groep die dit bestempeld als iets geniaals en kunst, en de andere groep vindt het een film waar je niet door heen komt. Met andere woorden, de ‘Hereditary’ kan kunst zijn maar voor sommige ook kitch.

In Nederland draaide de film het afgelopen weekend voor het eerst in de bioscopen. Dankzij de media aandacht, heeft het een hele hoop bioscoop bezoekers weten te krijgen. Met een opbrengst van zo’n 300 duizend euro, is dat een goede start. Wereldwijd heeft de film al bijna 30 miljoen dollar opgehaald. En daarmee zijn de kosten er al dik uit, want het budget was 10 miljoen dollar.

De film Hereditary wist in de box office week 24 de dinosaurussen niet te verslaan

Jurassic World: Fallen Kingdom - Box office week 24
Bron: GIPHY | Jurassic World: Fallen Kingdom

Toch wist ‘Hereditary’ de dinosaurussen niet te overtreffen. Vorige week haalde ‘Jurassic World: Fallen Kingdom‘ al een goot bedrag binnen in Nederland. De tweede week is niets anders, met een mega omzet van 1,3 miljoen euro. Ook werd ‘Love, Simon‘ verder uitgerold. Toch staat de film niet bovenaan de box office week 24, omdat er vee over wordt gesproken. Op een positieve en negatieve manier.

De Nederlandse filmkijker lijkt niet onder de indruk te zijn van de film. Omdat er een punt wordt gemaakt van de homoseksualiteit. Filmmaakster Ellen Smit, liet in een interview weten dat zij anders kijkt naar dat punt. Want zij laat in de film ‘Gewoon Vrienden’ zien dat mensen van hetzelfde geslacht verliefd worden op elkaar. Maar dat het geen punt hoeft te zijn, net zoals mannen en vrouwen verliefd worden.

Incredibles 2 - Box office week 24
Bron: GIPHY | Incredibles 2

De Amerikaanse box office week 24 liet andere cijfers zijn. Want Disney lanceerde het langverwachte vervolg van ‘The Incredibles‘. Met ‘Incredibles 2’ hebben de jongere- en oudere-generatie waar zij heel lang op hebben gewacht. Een vervolg op de succesvolle geanimeerde superhelden film. De cijfers liegen er niet om, met een mega omzet van 180 miljoen dollar. De superhelden familie heeft ‘Finding Dory‘ uit 2016 verslagen met toen een opening van 135 miljoen dollar.

De films ‘Tag‘ en ‘Superfly’ draaide in Amerika ook voor het eerst. Toch wisten zij niet veel indruk te maken in de box office week 24. Zij hebben zelf wel een aardige omzet binnen gehaald. Maar het grote publiek lijkt beide titels nog niet te hebben ontdekt, of te willen ontdekken. De dames van ‘Ocean’s 8‘ zakken flink, want de recensies zijn gemixt, toch lijken de negatieve recensies de overhand te nemen. Vanaf aanstaande donderdag draait de film ook in Nederland in de bioscoop.

Welke titels komen er uit na de box office week 24?

Ocean's 8 - Box office week 24
Bron: GIPHY | Ocean’s 8

Vanaf volgende week draait ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ in Amerika. Zij zijn één van de laatste landen waar de film in premiere gaat. Toch lijken de recensies van over de hele wereld de verwachtingen naar beneden te hebben gehaald. Er wordt namelijk verwacht dat de opbrengsten van het eerste weekend rond de 130 miljoen dollar liggen. Dat is veel lager dan waar het eerste deel van ‘Jurassic World‘ mee begon.

Zoals ik hierboven al aangaf komen de dames van ‘Ocean’s 8′ naar de Nederlandse bioscoop. Wat Disney ook gaat doen is de releasedatum van ‘Incredibles 2’ naar voren halen. Want in een aantal bioscopen zal de superhelden familie al te zien zijn vanaf 24 juni. Daarmee kan je de film sneller gaan zien dan dat je waarschijnlijk had verwacht.

Latest Reviews