Movie banner

Box office week 25 – De Incredibles en Jurassic World gaan aan kop!

In de Amerikaanse Box office week 25 namen de dinosaurussen en superhelden het tegen elkaar op

Jurassic World: Fallen Kingdom - Box office week 25
Bron: GIPHY | Jurassic World: Fallen Kingdom

De dinosaurussen van ‘Jurassic World: Fallen Kingdom‘ ging in Amerika in premiere. Daarmee waren de ogen gericht op de film die daar als laatst in premiere zou gaan. Tot nu toe heeft de film flink wat geld opgehaald maar het heeft niet zoveel geld opgehaald als de eerste film die in 2015 uit is gekomen. Toch staat het boven aan de Box office week 25.

Dat mag de pret niet drukken, want het eerste bedrag dat Universal Studios met de tweede ‘Jurassic World‘ heeft opgehaald is zo’n 150 miljoen dollar binnen gehaald. Een mooi bedrag en de volgende mijlpaal die gehaald moet worden is de 1 miljard dollar. De teller wereldwijd staat op 717 miljoen dollar. Met iets minder dan drie honger miljoen te gaan moeten de Amerikanen flink naar de bioscoop gaan om het te kunnen halen.

De komende week komt er niet direct competitie, dat komt een week later wanneer ‘Ant-Man and the Wasp‘, en later door ‘Hotel Transylvania 3‘ en ‘Skyscraper‘. Voor ‘Incredibles 2’ was dit het tweede weekend dat het in Amerika te zien was. De film heeft een flinke klap gemaakt. Want de dinosaurussen en de geanimeerde superhelden vissen in de zelfde vijvers qua doelgroep.

Ocean's 8 - Box office week 25
Bron: GIPHY | Ocean’s 8

Met een mooie opbrengt van 81 miljoen dollar. In Nederland is de film mondjesmaat gelanceerd, maar de grote klapper kan dit aankomende weekend komen. In Nederland weten de dinosaurussen nog steeds te domineren. Want het eerste weekend dat ‘Ocean’s 8′ draait blijven zij op de eerste plaats staan. Als je na gaat dat met bijna 1 miljoen euro het netjes is hoeveel mensen de film blijven bekijken.

Wat heel bijzonder is om te zien is dat de animatie film ‘Peter Rabbit‘ oftewel ‘Pieter Konijn’ goede zaken blijft doen. De film is nu dertien weken uit en is de hekkensluiter van de Nederlandse Box office week 25. De film blijft in trek bij het jongere publiek en is één van de enige films die op dit moment de doelgroep aan blijft spreken.

Welke films nemen het volgende week op tegen de box office week 25 lijst?

Sicaro: Day Of The Solado - Box office week 25
Bron: GIPHY | Sicaro: Day Of The Solado

In Nederland worden de ‘Incredibles 2‘ wijdt uitgerold. Daarmee gaan zij zeker de concurrentie aan met de films die op dit moment in de Box office week 25. Want de Nederlandse en Engelse versie weet een groot publiek aan te spreken. Van het jongere publiek, als de volwassenen die met het eerste deel zijn opgegroeid.

De Amerikaanse lijst krijgt een kleine concurrentie van ‘Sicario: Day of the Soldado‘. Het eerste deel kreeg lovende kritieken, en diegene die de film hebben gezien krijgen de kans om het vervolg te zien. Volgende week zullen wij zien wie dat daadwerkelijk gaan doen.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
Beautiful optical illusions in 3D