Movie banner

Box office week 27 – De superhelden van Disney staan bovenaan!

De superhelden van Ant-Man And The Wasp en Incredibles 2 stonden boven aan de Box office week 27

Ant-Man And The Wasp - Box office week 27
Bron: GIPHY | Ant-Man And The Wasp

Er is een nieuwe week voorbij en dat betekend een overzicht van de box office week 27. Want welke films wisten na vorige week boven aan de lijst van meest bezochte films te eindigen? Vorige week keek ik terug naar de films die het afgelopen half jaar het beste hadden gescoord. Want de eerste zes maanden van 2018 zat al vol met een aantal grote film klappers.

Terug naar de tegenwoordige tijd, waar Disney wederom boven aan de lijst weet te staan. Op de eerste en tweede plek on wat duidelijker te zijn. In Amerika is de film ‘Ant-Man And The Wasp‘ gaan draaien en dat bracht 76 miljoen dollar op. Niet gek als je na gaat dat het afgelopen weekend een feestweekend was. Het staartje van ‘4th of July’ werd gevierd of mensen gingen naar de bioscoop.

Disney had daar op ingehaakt door de feestweek of weekend op te splitsen. Zij hoopte dat mensen naar de ‘Incredibles 2’ en vanaf vrijdag naar de nieuwe superhelden film van Marvel zouden gaan. Het resultaat is in de box office week 27 positief uitgepakt, want het tweede deel is zijn voorganger ‘Ant-Man’ ontgroeid. Met zo’n 20 miljoen dollar vergeleken met de 57 miljoen dollar in 2015.

Incredibles 2 - Box office week 27
Bron: GIPHY | Incredibles 2

Ik had het al over de andere film van Disney ‘Incredibles 2‘. De film blijft het goed doen, en kon nog eens 29 miljoen dollar bij het totaal bedrag optellen. Daarmee tikt de film bijna 800 miljoen dollar aan, daarmee bedoel ik wereldwijd. Nog een kleine 200 miljoen dollar te gaan in Spanje, Duitsland, Zuid-Korea, Japan en Italië. Dan moet de 1 miljard dollar toch te halen zijn?

Jurassic World: Fallen Kingdom haalt een mijlpaal in de Box office week 27

Op de derde plek in de box office week 27 heeft Universal het voor elkaar, zij hebben met ‘Jurassic World: Fallen Kingdom‘ een mijlpaal bereikt. Als grote blockbuster tel je bijna niet mee als je met de wereldwijde cijfers de miljard dollar niet haalt. Nu hebben de dinosaurussen dat aangetipt! Terwijl de film in Japan nog moet uitkomen, en zij gaan voor flink wat geld zorgen.

Het eerste deel van ‘Jurassic World’ heeft 1,6 miljard dollar opgehaald, het tweede deel moet nog wat verdienen om het te evenaren. Nu is het aan Universal om aan het volgende deel te gaan werken, want het kan nog een paar weken duren voordat de film uit de top 0 lijst van de box office is geschoven.

Maken de makers van The Purge op tijd de overstap naar televisie?

The First Purge - Box office week 27
Bron: GIPHY | The First Purge

Als laatste nieuwkomer wist ‘The First Purge‘ in de box office week 27 op een vierde plek te eindigen. Met een budget van 13 miljoen dollar en een opbrengt van 17 miljoen dollar is het budget al terug verdiend. Alleen moet het bijna 30 miljoen ophalen om alle investeringen eruit te halen. Met de vierde ‘Purge’ film is het de laagste opbrengt in het openingsweekend. ‘The Purge’ uit 2013 haalde in het eerste weekend 34 miljoen dollar op.

Mocht je nog niet genoeg hebben van de wereld waar je één keer per jaar je agressie eruit kan meppen? Er komt een televisie serie aan en wordt uitgezonden bij SyFy. De focus wordt niet alleen gelegd op het evenement van het jaar, maar vooral wat er de andere 364 dagen gebeurd rondom het hele gebeuren. Ik denk dat de maker op het goede moment de overstap van het grote naar het kleine scherm maken.

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Kilometers bij elkaar optellen