Box office week 29 – Sequels staan bovenaan de top 10

De box office week 29 staat vol met sequels van succesvolle voorgangers

De box office week 29 staat vol met sequels van succesvolle voorgangers
Bron: GIPHY | Mamma Mia! Here We Go Again

De afgelopen weken wist Hollywood het voor elkaar te krijgen om records te breken. In de Box office week 29 werd er wederom een record gebroken, alleen had het niet specifiek met één film te maken. Want acht van de tien titels die in de lijst staan zijn sequels of vervolgen op films die eerder uitkwamen. De strijd ging natuurlijk om de eerste plek, waar de ‘Equalizer 2’ en ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ dicht bij elkaar wisten te eindigen.

Denzel Washington wist net wat meer geld binnen te halen om op de eerste plek van de Box office week 29 terecht te komen. Met een mooie opbrengst van 35,8 miljoen dollar heeft de ‘Equalizer 2‘ het zelfs beter gedaan dan zijn voorganger. Want ik het eerste weekend van ‘Equalizer’ in 2015 haalt het 34,1 miljoen dollar op. Een mooie vooruitgang, en een opsteker voor de filmstudio Sony.

De box office week 29 staat vol met sequels van succesvolle voorgangers
Bron: GIPHY | Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia! Here We Go Again bewijst dat musicals nog steeds scoren

Op een tweede plek eindigde de muzikale film ‘Mamma Mia! Here We Go Again’. Net als in Nederland ging de film ook in Amerika in premiere. Er kwamen genoeg mensen voor en opbrengst van 34,38 miljoen dollar. Daarmee wist het bijna zeven miljoen meer om te zetten dan het openingsweekend van de eerste ‘Mamma Mia!’. Een titel dat het eerste deel een lange tijd verdedigde was ‘best verdienende film geregisseerd door een vrouw’. Alleen zijn zij ingehaald door onder andere ‘Wonder Woman’.

Daar achter kwam de animatie film ‘Hotel Transylvania: Summer Vacation‘. International gezien doet de film het heel erg goed. De cijfers van deel 2 liggen ongeveer gelijk met het derde deel. Het totaal van de film staat nu op 206,7 miljoen dollar. Een heel mooi totaal bedrag. Terwijl de film in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Italië nog in premiere moet gaan.

Het kruipen in de box office week 29 is begonnen en nieuwe titels staan te trappelen

De box office week 29 staat vol met sequels van succesvolle voorgangers
Bron: GIPHY | Incredibles 2

Verder kruipt ‘Incredibles 2‘ naar de 1 miljard dollar. Het heeft nog een aantal landen te gaan, alleen moet het nog wat geld gaan verdienen voordat het überhaupt in de goede richting gaat. In de box office week 29 eindigde de film op een bedrag van 940,4 miljoen dollar internationaal. De zomer vol met families gaan waarschijnlijk een hoop geld ophalen voor Disney en Pixar. Maar de concurrentie is groot.

De box office week 29 had een aantal goede klappers. Alleen staat de concurrentie klaar om de lijst te bestormen. Want ‘Mission Impossible: Fallout‘ en ‘Teen Titans GO! To The Movies‘ gaan in premiere. Zij zullen van een aantal films flink wat geld gaan afpakken.

BewarenBewaren

Latest Reviews