New Movie Trailers

Box office week 30 – Tom Cruise gaat goed van start met Fallout

In de box office week 30 lijkt niet alles wat het lijkt, met bijvoorbeeld Tom Cruise en Fallout

In de box office week 30 lijkt niet alles wat het lijkt, met bijvoorbeeld Tom Cruise en Fallout
Bron: GIPHY | Mission: Impossible – Fallout

De zomer is in volle gang en dat betekend ook dat de concurrentie tussen de verschillende filmstudio’s merkbaar is. In de box office week 30 zie je dan ook wat voor consequenties het heeft voor sommige films. Daarbij leek één van de grote blockbusters van de zomer te openen in Amerika. Maar hoe goed hebben Tom Cruise en zijn crew het gedaan?

De film ‘Mission: Impossible – Fallout‘ ging voor het afgelopen weekend in premiere in Amerika. Zij hadden de eer om als één van de eerste het actie spektakel te kunnen zien. Toch leken de Amerikanen niet warm te lopen voor Tom Cruise, de franchise of een film waarbij gebruik wordt gemaakt van praktische effecten.

Ik wil niet direct met negatief nieuws beginnen, dus laat ik beginnen met de positieve cijfers die Paramount Pictures heeft weten te behalen. In de box office week 30, staat ‘Mission: Impossible – Fallout’ bovenaan, en heeft een bedrag van 61,5 miljoen dollar verdiend. Dat is de grootste opening voor de franchise tot nu toe. Voor Tom Cruise komt de film op een tweede plek, achter ‘War Of The World’ uit 2005. Die opende met een 64,5 miljoen dollar.

In de rest van de wereld, waar de film ook opende heeft het een totaal bedrag van 92 miljoen dollar bij elkaar gehaald. Een heel mooi bedrag, alleen zou je denken dat vandaag de dag meer geld verdiend kan worden. Als je na gaat dat de superhelden, dinosaurussen en animatie films het beter doen. Daar komt bij dat er voor ‘Fallout’ een mega budget is gebruikt. Voordat Tom Cruise een ongeluk kreeg was het budget al 180 miljoen dollar. Was de studio iets te enthousiast met het geld uitgeven?

De Teen Titans GO! To The Movies bewijzen dat een televisie succes niet garant staat voor een bioscoop hit

In de box office week 30 lijkt niet alles wat het lijkt, met bijvoorbeeld Tom Cruise en Fallout
Bron: GIPHY | Teen Titans GO! To The Movies

Een andere nieuwe film die dit weekend in een aantal landen in premiere ging was ‘Teen Titans GO! To The Movies‘. Met een klein budget van 10 miljoen dollar zou je veerwachten dat de populariteit van de Cartoon Network serie zich zou vertalen in een overwinning in de box office week 30. Alleen is niets van dat waar.

Want de film met een aantal bekende superhelden wist een bedrag van 10,5 miljoen binnen te halen. Als je kijkt naar het budget valt het allemaal mee. Maar ik denk dat Warner Bros hoopte dat dit meer zou zijn. Nu heeft de film nog genoeg landen waar de film nog niet draait. Dus er gaat vast nog wat verdiend worden. Toch moeten de ‘Teen Titans’ minimaal het dubbele verdienen om quitte te spelen. Een serie succes wilt nog niets zeggen over de mogelijke cijfers die het kan halen in de bioscoop.

In de box office week 30 lijkt niet alles wat het lijkt, met bijvoorbeeld Tom Cruise en Fallout
Bron: GIPHY | Mamma Mia! Here We Go Again

De overgebleven films als ‘Mamma Mia! Here We Go Again‘ en ‘The Equalizer 2’ waren de grootste zakkers. De tweede ‘Mamma Mia’ film zakt meer dan dat was verwacht. Met 167 miljoen wereldwijd heeft het nog een verre weg te gaan voordat zij in de buurt komen van het totaal bedrag van de eerste. Voor ‘The Equalizer 2‘ is het duidelijk waarom het zover is gezakt. Want Tom Cruise en Denzel Washington vechten voor hetzelfde publiek. En zij willen het liefst de nieuwste film zien.

Voor Disney is het nu snakken naar een nieuwe headline. Met ‘Incredibles 2‘ is bijna zover, dat zij de 1 miljard dollar hebben gehaald. Met 996 miljoen dollar op de teller, en met Japan, Spanje, Duitsland en Italië nog te gaan. Moet het toch gaan lukken om als 36ste film bij de beroemde club te behoren?

Ben jij klaar voor de strijd tussen de nieuwe titels en die al in de box office week 30 staan?

In de box office week 30 lijkt niet alles wat het lijkt, met bijvoorbeeld Tom Cruise en Fallout
Bron: GIPHY | Christopher Robin

Volgende week wordt heel interessant. Want dan komen Disney, Lionsgate en 20th Century Fox met nieuwe titels. De films ‘Christopher Robin‘, ‘The Spy Who Dumped Me‘ en ‘The Darkest Minds‘ gaan dan onder ander in Amerika draaien. Het gaat erom hangen wie boven aan de nieuwe box office lijst staat. Want Winnie The Pooh en zijn vrienden komen waarschijnlijk uit op een bedrag van 31,5 miljoen dollar. Of gaat het Tom Cruise lukken om op de eerste plek te blijven staan?

Latest Reviews