Box office week 32: The Meg spoelt de concurrentie weg

De haaienfilm The Meg laat in de box office week 32 zien dat je beter kan scoren dan men verwacht

In The Meg nemen Jason Statham, Bingbing Li en het team het op tegen een 22 meter lange prehistorische haai
Bron: Warner Bros & Filmdepot | The Meg

In de box office week 32 zie je dat sommige films het beter deden dan verwacht. Het begint bij ‘The Meg’ die door de industrie heel voorzichtig uit de startblokken zou gaan komen. De eerste dagen zouden een opbrengst van 20 miljoen dollar in het laatje brengen. Daarmee zou ‘Mission: Impossible – Fallout‘ kans maken op voor een derde week op de eerste plek te staan.

Toch wist Warner Bros met de Chinese samenwerking veel beter te scoren dan dat er werd voorspelt. Met het eerste weekend oftewel in de box office week 32 wisten de bezoeker in Amerika voor een opbrengst van 44,5 miljoen dollar te zorgen. Een mega opening, ook wereldwijd deed de haaien film het goed.

Tot nu toe heeft de film wereldwijd een omzet van maar liefst 141 miljoen dollar bij elkaar gehaald. Het budget dat voor ‘The Meg’ is gebruikt is 130 miljoen dollar. Ik wil het succes niet tegenhouden, maar er moeten nog flink wat bioscoop bezoekers om het budget en de advertentie kosten eruit te halen. Waarschijnlijk met streaming en verkoop kan de film meer geld gaan omzetten.

De haaienfilm The Meg laat in de box office week 32 zien dat je beter kan scoren dan men verwacht
Bron: GIPHY | Slender Man

Voor ‘Slender Man‘ zag het er wat minder positief uit. De verwachtingen waren niet al te hoog, want het fenomeen en internet hype van jaren geleden ging naar de bioscoop. Je zou denken dat de makers te laat zouden zijn met het uitbrengen van de film. Dat lijkt ook het geval te zijn.

De nieuwe horror film heeft zo’n 11 miljoen dollar opgehaald. Nu is het budget niet zo groot, maar liefst 10 miljoen dollar. Met het uitrollen van de film wereldwijd moet zeker nog zo’n 10 miljoen te verdienen zijn. Daarmee heeft de filmstudio bijna gegarandeerd de kosten eruit.

De haaienfilm The Meg laat in de box office week 32 zien dat je beter kan scoren dan men verwacht
Bron: GIPHY | BlacKkKlansman

Focus Features hoopte het Award seizoen eerder te laten beginnen. Met de film ‘BlacKkKlansman’ hoopte zij hoge ogen te gooien. Alleen is dat niet uitgepakt als dat zij hadden gewild. Toch geven de filmbezoekers een goed cijfer en de opbrengst van 10,8 miljoen dollar hebben de film hopelijk een duw in de goede richting gegeven.

De andere film in de box office week 32 wisten zich staande te houden tegenover de concurrentie

De andere film in de box office week 32 wisten zich staande te houden tegenover de concurrentie
Bron: GIPHY | Ant-Man And The Wasp

De andere film in de box office week 32 moeten financieel iets inleveren. ‘Hotel Transylvania 3‘, ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ en ‘Ant-Man And The Wasp‘ maakte de kleinste duik. Ander goed nieuws is dat de laatste Marvel film nu in Amerika over de 200 miljoen dollar is. Daarmee staat de teller nu wereldwijd op 448 miljoen dollar.

De live action Winnie de Pooh film ‘Christopher Robin‘ lijkt qua cijfer zijn voorganger ‘Pete’s Dragon‘ achterna te gaan. Want het zijn kleine live action films die een bepaald publiek lijken aan te trekken. Ook al is Winnie de Pooh een franchise waar veel kinderen mee zijn opgegroeid. Dat betekend nog niet dat zij op een latere leeftijd naar deze film gaan.

In Amerika gaan ‘Alpha’, ‘Crazy Rich Asians‘ en ‘Mile 22’ in premiere. Van de drie nieuwe films lijkt het erop dat ‘Mile 22’ het beste gaat scoren. De verwachtingen zijn dat het rond de 18 miljoen dollar gaat binnen halen. Gevolgd door ‘Crazy Rich Asians’ met 15 miljoen dollar. Onderaan bungelt ‘Alpha’ die wat mij betreft ook direct online aangeboden zou kunnen worden. Want de trailer beloofd niet veel goeds.

Latest Reviews

Ook interessant
De rechercheurs starten het onderzoek in Kroongetuige