New Movie Trailers

Box office week 33: Staat Crazy Rich Asians bovenaan?

Warner Bros weet de kop positie van de box office week 33 in de handen te houden

Crazy Rich Asians - Warner Bros weet de kop positie van de box office week 33 in de handen te houden
Bron: GIPHY | Crazy Rich Asians

Dit jaar was het aan Warner Bros om in augustus een aantal nieuwe films te lanceren. Daarmee lijkt de filmstudio een goede maand te hebben gekozen om de concurrentie van zich af te schudden. Want de filmstudio durfde het, naar eigen zeggen, niet aan om tussen de andere film releases met wat nieuws te komen. In de box office week 33 zie je hoe goed de twee films het hebben gedaan.

De nieuwste film van de Warner Bros is ‘Crazy Rich Asians‘. Normaal gesproken wordt in Amerika een film gereleased op vrijdag en in Nederland op donderdag. Wat Warner Bros heel goed gedaan heeft, is de film eerder in de bioscoop te laten draaien. Want vanaf woensdag 15 augustus was het mogelijk om de film, in Amerika in de bioscoop te bekijken.

Als je van de vijf dagen uit gaat heeft de film ‘Crazy Rich Asians’ heel goed gescoord, met een bedrag van 34 miljoen dollar. Daarmee wist het een plek boven aan de box office week 33 te bemachtigen. Om het eerlijk te houden wordt er rekening gehouden met de dagen vrijdag, zaterdag en zondag. Dan heeft de film een bedrag van 25,2 miljoen dollar. Een hele goede omzet, en alsnog op de eerste plek.

The Meg - Warner Bros weet de kop positie van de box office week 33 in de handen te houden
Bron: GIPHY | The Meg

Voor de concurrentie van de eigen studio, was het onmogelijk om de nieuwe release voorbij te gaan. De film ‘The Meg‘ moest meer dan de helft van de bezoekers inleveren. Toch hield het aardig stand tegenover de rest van de concurrentie. Met een bedrag van 21,2 miljoen dollar. Daarmee heeft Warner Bros de nummer één en twee positie in de box office week 33 in handen.

Vorig jaar had Mark Wahlberg de eervolle titel van ‘best betaalde acteur’ op zijn naam staan. Met zo’n titel gaan studio’s toch wat van je verwachten. In Amerika ging ‘Mile 22’ in première, alleen wisten de cijfers niet op een positieve manier te verrassen. Met een bedrag van 13,6 miljoen dollar, haalde het minder op dan dat van te voren werd verwacht.

Welke films staan er onderaan de box office week 33 top 10?

Alpha - Welke films staan er onderaan de box office week 33 top 10?
Bron: GIPHY | Alpha

Op de vierde en vijfde plek is er een gelijk spel gaande. De nieuwe release ‘Alpha’ en Tom Cruise zijn film ‘Mission: Impossible – Fallout‘ hebben in de box office week 33 evenveel verdiend. Beide films wisten 10,5 miljoen dollar op te halen. ‘Alpha’ wist precies te verdienen op wat de studio had verwacht. Toch heeft het een lange weg te gaan om al het geld terug te verdienen. Want het budget is 50 miljoen dollar.

In de box office van vorige week wisten ‘BlacKkKlansman’ en ‘Slender Man’ nog goed te verdienen. Alleen lijkt de concurrentie te sterk te zijn voor beide films. Zij vallen ver naar beneden. ‘BlacKkKlansman’ staat op de zevende plek met 7 miljoen dollar in de box office week 33. Daarna komt ‘Slender Man‘ met een bedrag van 5 miljoen dollar.

De grote concurrentie is de ‘R-rated’ Melissa McCarthy film ‘The Happytime Murders‘. STX Entertainment zal de film gaan uitbrengen. Dan probeert Global Road Entertainment de nieuwe film ‘A-X-L’ te laten scoren. Alleen lijken zij achter de poppen te blijven staan. Over een week weet je op welke plek in de box office lijst zij zijn geëindigd.

Latest Reviews

Ook interessant
Nieuwe programma’s vanaf februari bij RTL