New Movie Trailers

Box office week 34: Staat Warner Bros nog steeds bovenaan?

In de box office week 34 heeft Warner Bros het weer voor elkaar

Crazy Rich Asians - In de box office week 34 heeft Warner Bros het weer voor elkaar
Bron: GIPHY | Crazy Rich Asians

De maand augustus is bijna afgelopen, en je kan wel zeggen dat deze maand zichzelf heeft bewezen als experimentele maand. De jaren hiervoor bracht Hollywood over het algemeen blockbuster films die niet gegarandeerd voor een hit zouden gaan zorgen. Denk aan ‘Guardians of the Galaxy‘, ‘Fantastic Four’ en ‘Suicide Squad‘. Maar hoe zit het met de box office week 34? Staat Warner Bros nog bovenaan?

Laat ik beginnen door de afgelopen maand kort samen te vatten. Wat Hollywood oftewel de verschillende filmstudio’s hebben gedaan is het lanceren van films die hier perfect pasten. Aan het begin van 2018 zag je dat de diversiteit in Hollywood aan de kaak werd gesteld. Mede dankzij ‘Black Panther‘ hebben de donkere acteurs en actrices laten zien dat er een publiek is die hen wilt zien in de bioscoop.

Nu lijkt het de beurt aan de Aziatische acteurs en actrices om in het middelpunt van de belangstelling te komen. Met de release van ‘Crazy Rich Asians’, ‘Mile 22’, ‘To All The Boys I’ve Loved Before‘, ‘The Meg‘ en ‘Searching’ heeft het een extra boost gekregen. Alleen lijkt de grote klapper nog te moeten komen. Volgend jaar komt Disney’s ‘Mulan‘ uit en dat kan wel eens de ‘Black Panther’ voor de Aziatische cultuur worden.

Terug naar de box office week 34, want Warner Bros weet het voor elkaar te krijgen om voor een tweede week op de eerste en tweede plek te blijven staan. Na een goede start, heeft ‘Crazy Rich Asians’ maar 6% moeten inleveren. Een minimaal verlies en met een 26,5 miljoen dollar en het nieuws rondom de nummer één positie, kan een tweede deel niet uitblijven.

The Meg - In de box office week 34 heeft Warner Bros het weer voor elkaar
Bron: GIPHY | The Meg

De haaien film ‘The Meg’ doet het internationaal heel goed. De film blijft het goed doen en heeft zijn budget dubbel en dwars terug verdiend. In Amerika heeft het tot nu toe 105 miljoen dollar opgehaald. Maar wereldwijd een mooi bedrag van 408 miljoen dollar. Daarmee kan je van een succes spreken. Een goede opsteker voor de samenwerking tussen Amerika en Azië. De aanpak van Warner Bros wordt beloond.

De concurrentie van de box office week 34 hoopte op betere cijfers, maar moet het hier mee doen

The Happytime Murders - De concurrentie van de box office week 34 hoopte op betere cijfers, maar moet het hier mee doen
Bron: GIPHY | The Happytime Murders

De concurrentie die hoopte richting de eerste plek van de box office week 34 te kunnen stijgen, moeten het doen met een andere plek in de top 10. De nieuwste film die als hoogste weet te scoren is ‘The Happytime Murders‘, waar Melissa McCarthy als producer en actrice bij betrokken is. De bewijzen blijven opstapelen, die wijzen erop dat zij zich moet focussen op haar acteer klussen. In plaats van de producer te willen zijn of samen met haar, regisseur, aan een film te werken.

Met een matige opbrengst van 10 miljoen euro heeft het een lange weg te gaan om het budget van 40 miljoen terug te verdienen. De film begint mondjesmaat in verschillende landen in premiere. Toch weet het geen voet op aarde te krijgen. Zelf heb ik de film nog niet gezien, maar het lijkt erop dat de film dankzij de poppen, grove grappen geen groot publiek weet te bereiken.

Daar valt de film ‘A-X-L’ van Global Road’s helemaal in het niet. Zij staan tussen de hekkensluiters van de top 10 in de box office week 34. Met een minimale opbrengst van 2,9 miljoen wist het geen serieuze concurrentie zijn voor de films die al in de top 10 stonden.

De grote veranderingen in de box office week 34 en de nieuwe concurrentie staat al klaar

Searching - De grote veranderingen in de box office week 34 en de nieuwe concurrentie staat al klaar
Bron: GIPHY | Searching

Een aantal andere bijzondere veranderingen in de box office week 34 zijn ‘Slender Man‘, het is pas de tweede week in de lijst. Alleen zakt het naar de onderkant van de box office week 34. Waarschijnlijk is de mond op mond reclame niet al te positief, plus zijn de mensen die de film wilde zien al geweest.

Dan de film die volgende week mogelijk een kans maken op plek in de top 10 van de box office. Het gaat om de titels: ‘Searching’, ‘Kin‘ en ‘Operation Finale’. De film ‘Searching’ van Sony Pictures ging vorige week gelimiteerd in premiere. De aankomende week gaat het in Amerika landelijk in premiere. De kans is groot dat deze drie titels proberen om naar de nummer één te komen. Maar het is de vraag of zij ‘Crazy Rich Asians’ van de top positie krijgen.

Latest Reviews

Ook interessant
Watch it from the bright side