Box office week 35 – De zomer is echt voorbij

Ook in de box office week 35 weet Warner Bros de maand september boven aan te starten

Crazy Rich Asians - Ook in de box office week 35 weet Warner Bros de maand september boven aan te starten
Bron: GIPHY | Crazy Rich Asians

Dat de zomer voorbij is merken de grote filmstudio’s aan de opbrengsten. Want in de box office week 35 zie je dat mensen wel gaan, maar er worden geen grote bedragen opgehaald. Daar komt bij dat er geen grote blockbusters worden gelanceerd. Mensen hebben de focus liggen op het weer aan het werk gaan. Of dat het nieuwe schooljaar van start gaat.

Je kan denken dat er weinig te bespreken is over de box office week 35. Niets is minder waar, want een aantal films wisten flink te scoren of een magische grens te overschrijden. Laat ik beginnen met de top 3 van de box office. Daar wist Warner Bros wederom boven aan te staan. Met ‘Crazy Rich Asians’ en ‘The Meg‘. De twee films hebben in augustus gedomineerd en ik denk dat de komende week of misschien weken daar geen verandering in gaat komen.

Dat er een tweede deel gaat komen van ‘Crazy Rich Asians’ mag wel duidelijk zijn. Het budget van 30 miljoen dollar is dubbel en dwars terug verdiend. Want wereldwijd heeft het meer dan 130 miljoen dollar opgehaald. Dat is een hele goede opbrengst, en ook een opsteker voor de Aziatische acteurs. Want zij laten zien dat er genoeg valt te verdienen. Dat opent ook deuren voor acteurs en mensen achter de schermen met een andere achtergrond, cultuur of huidskleur.

Goed nieuws in de box office week 35 voor Tom Cruise over Mission: Impossible – Fallout

Dan Tom Cruise en ‘Mission: Impossible – Fallout‘. Hij weet goede headlines te maken met de franchise die nog jaren mee kan. Want met ‘Fallout’ heeft hij en natuurlijk de studio liggen op koers en heel dichtbij wat ‘Mission: Impossible – Rogue Nation‘ heeft gedaan. Dat is te danken aan de opening in China. Want daar wist het in een weekend tijd 77,3 miljoen dollar te verdienen.

Mission: Impossible - Fallout - Ook in de box office week 35 weet Warner Bros de maand september boven aan te starten
Bron: GIPHY | Mission: Impossible – Fallout

Op dit moment heeft de film wereldwijd 647 miljoen dollar verdiend. Een prachtige opbrengst en bijna een garantie dat Tom Cruise en de crew terug komt voor een vervolg. Alleen kan dat een aantal jaar gaan duren omdat Tom een aantal andere films op de planning heeft staan. Dat wordt voor voorlopig wachten.

De Incredibles 2 wist in de box office week 35 de spotlight op zichzelf te richten

Bij Disney en Pixar was het tijd voor een feestje. Want ‘Icredibles 2‘ heeft een magische grens bereikt. Want als een film in Amerika uit komt worden die cijfers heel zwaar gewogen. Daarmee kan een film een hit of flop worden genoemd. Dat de animatie film een hit is hoeven wij niet over de discussiëren. Maar de magische grens van 600 miljoen dollar is bereikt. Dat zijn de cijfers van alleen Amerika. Het is de negende film die in deze lijst staat, met onder andere ‘Avatar’, ‘Black Panther‘, ‘Titanic’ en ‘Avengers: Infinity War‘.

Searching - Ook in de box office week 35 weet Warner Bros de maand september boven aan te starten
Bron: GIPHY | Searching

De films die breed werden uitgerold in Amerika waren ‘Operation Finale’ en ‘Searching’. Toch waren zij niet de grote concurrentie die het voor elkaar kregen om ‘Crazy Rich Asians’ van de nummer één te krijgen. Van de twee deed ‘Operation Finale’ het beste in de box office week 35. De film haalde een mooi begin van 6 miljoen dollar op. ‘Searching’ eindige daar achteraan, in de twee weken tijd haalde het 6,2 miljoen dollar op.

Volgende week komt Warner Bros met eigen concurrentie. Dan wordt ‘The Nun‘ losgelaten in de Amerikaanse bioscopen. De verwachting is dat het op de nummer één gaat eindigen. Hoe goed de films van de box office week 35 het ook proberen. Daarnaast zal ‘Peppermint‘ worden uitgebracht. Waar Jennifer Garner haar harde kant gaat laten zien. Het resultaat zie je in de box office van week 36.

Latest Reviews

Ook interessant
Aan enthousiasme geen gebrek bij de audities