Box Office week 36 – Krijgt Warner Bros het voor de 3e keer voor elkaar?

De tactiek van Warner Bros werpt zijn vruchten af in de box office week 36

De tactiek van Warner Bros werpt zijn vruchten af in de box office week 36
Bron: GIPHY | Warner Bros

Dat Warner Bros bezig is om de concurrentie te omzeilen was wel duidelijk toen zij vanaf begin augustus met nieuwe films kwamen. De films ‘The Meg‘ en ‘Crazy Rich Asians’ wisten voor een aantal weken boven aan in top 10 te staan. Maar in de box office week 36 is het een ander verhaal, want Warner Bros heeft een nieuwe speler gelanceerd en wist voor een derde keer boven in de lijst te belanden.

De filmstudio Warner Bros liet een aantal maanden geleden weten zich bewust niet te willen mengen tussen de films die in de zomer uit zouden komen. Toen hadden zij waarschijnlijk al in gedachten dat zij zich zouden focussen op de rest van het jaar. Want tot nu toe zie je een patroon terug komen waarmee zij vorig jaar ook wisten te scoren.

Een kleine terugblik naar 2017, toen ‘Annabelle: Creation‘ en daar op volgend ‘It: Chapter One‘ uit kwamen. Met deze titels wist Warner Bros het najaar goed te starten. Maar vooral in een gat te springen waar er tot voor kort geen bijzondere films werden gelanceerd. Alleen wordt het dit jaar uitgebreid, want tot en met eind december 2018 kan je (bijna) maandelijks een film van de studio verwachten. Met ‘A Star Is Born‘, ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald‘ en ‘Aquaman‘.

The Nun laat in de box office week 36 zien dat de horror franchise nog lang mee kan

The Nun laat in de box office week 36 zien dat de horror franchise nog lang mee kan
Bron: GIPHY | The Conjuring Universum

De film waar ik naartoe aan het werken was, was natuurlijk ‘The Nun’. De horror film die als prequel van ‘The Conjuring Universum’ dient heeft het heel goed gedaan. De makers hebben er heel goed aan gedaan om deze demoon een aantal films geleden te introduceren. Het begon met ‘The Conjuring 2‘ en vorig jaar kwam zij nog langs als cameo. De hype was hoog en als je bekend was met de franchise dan wilde je deze film niet missen.

Financieel gezien is ‘The Nun’ heel goed uit de startblokken gegaan. Want met een eerste opbrengst van 53,5 miljoen dollar lijkt de franchise sterker dan ooit te zijn. ‘The Conjuring’ haalde het eerste weekend 41,8 en deel twee met 40,4 miljoen dollar. Wereldwijd gezien ging het ook goed met de film. Want daar wist de film 131 miljoen dollar te verdienen.

Een hele goede opbrengst wat alleen maar bewijst dat de horror afdeling van Warner Bros het heel goed doet. De komende jaren zijn er al een aantal titels vast gezet om uit te brengen. ‘The Curse of La Llorona’, ‘It: Chapter Two‘, ‘Joker‘ en het vervolg op ‘The Shining’ ‘Doctor Sleep’.

Hoe zag de rest van de top 3 van de box office week 36 eruit?

De tactiek van Warner Bros werpt zijn vruchten af in de box office week 36
Bron: GIPHY | Crazy Rich Asians

Op de twee plek in de box office week 36 staat Warner Bros ook nog. De film ‘Crazy Rich Asians’ wist nog een publiek naar de bioscoop te krijgen. Daarmee staat de teller wereldwijd op 165 miljoen dollar. Er valt nog geld te verdienen want de film moet nog in premiere gaan in het Verenigd Koninkrijk, Japan en Mexico. De verwachtingen zijn dat de film wereldwijd dan richting de 200 miljoen dollar gaat.

Welke film er ook in premiere ging was ‘Peppermint’. Met een opbrengst van 13,3 miljoen dollar opende het volgende de verwachtingen. De Jennifer Garner film wist gelijk te starten als haar voorgangers. Want ‘Death Wish‘ en ‘John Wick‘ opende rond de 14 miljoen dollar.

In Nederland was de film de meest bezochte film en in de box office week 36 heeft het voor 370 duizend dollar opgehaald. De film moet wereldwijd nog worden uitgerold. Want tot nu toe zijn er maar een paar landen waar de film al een weekend achter de rug heeft. Van het aankomende weekend in Frankrijk tot en met eind januari in Italië. Er is nog een hele lange weg te gaan voordat het eind bedrag in zicht komt.

Wat zijn de verwachtingen voor de box office van volgende week?

Wat zijn de verwachtingen voor de box office van volgende week?
Bron: GIPHY | The Predator

Verder zijn er voor de box office week 36 geen bijzonderheden. Voor volgende week staat er alweer een lading aan competitie klaar. Shane Black’s ‘The Predator‘, Paul Feig ‘A Simple Favor‘ en Sony lanceert ‘White Boy Rick’. De frisse wind van 20th Century Fox zal volgende week boven aan de box office lijst staan. Want de verwachting is dat de film rond de 31 miljoen dollar opent.

De vraag is alleen of het verhaal van Olivia Munn geen schade aan richt. Want net voordat de film op het Toronto International Film Festival in premiere zou gaan kwam het verhaal over Steven Wilder Striegel naar buiten. Want hij zou ik een scene te zien zijn, maar was veroordeeld als zedendelinquent. Olivia gooide het verhaal op straat, maar de scene is door 20th Century Fox uit de film gehaald.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
Colorful insects from recycled paper