Movie banner

Box Office Week 37 – Is The Predator de concurrentie te slim af?

In de box office week 37 is er ruimte voor nieuwe films om naar de top positie te komen

The Predator - In de box office week 37 is er ruimte voor nieuwe films om naar de top positie te komen
Bron: GIPHY | The Predator

Begin augustus wist Warner Bros het voor elkaar te krijgen om week na week boven aan de box office lijst te staan. Alleen is de maand september een aantal weken onderweg, dat betekend dat er een aantal nieuwe films een poging doen om boven aan de box office week 37 te komen.

In de box office week 37 werden een aantal nieuwe titels gelanceerd, en zij deden een poging om Warner Bros van de troon te stoten. De grootste kanshebber was ‘The Predator‘, voor 20th Century Fox één van de laatste films die zij als onafhankelijke studio gaan lanceren. De verwachtingen waren hoog, want er werd voorspeld dat er 31 miljoen dollar binnen zou komen. Alleen maakte de Shane Black film dat niet helemaal waar.

Met een opbrengst van 24 miljoen dollar een stuk lager dan de studio 20th Century Fox had gehoopt. Wat roet in het eten kan hebben gegooid, is dat Olivia Munn net voor het uitkomen van ‘The Predator’ nieuws los liet over de opnames. Want een acteur die veroordeeld was als zedendelinquent was uit de film geknipt. Het verhaal ging over het hele internet, wat niet de meest positieve promotie voor de film.

Internationaal gezien heeft ‘The Predator’ flink wat geld mis gelopen. Als je alles bij elkaar optelt heeft 54 miljoen dollar binnen gehaald. Daar kan je van denken dat het een prima start is, dat is het ook. Alleen lag de verwachting 30 miljoen hoger, ook waren de bezoekers over het algemeen man (62%) en boven de 25+. Waardoor een jongere generatie aan filmkijkers niet naar de bioscoop is geweest.

De horror film The Nun weet internationaal in de box office week 37 een steeds groter publiek te bereiken

De horror film The Nun weet internationaal in de box office week 37 een steeds groter publiek te bereiken
Bron: GIPHY | The Nun

De kans dat zij naar ‘The Nun‘ zijn geweest is groot. Ook al zakte het qua omzet 66%, de film staat op nummer twee in de box office week 37. De opbrengst in Amerika was het afgelopen weekend 18,2 miljoen en wereldwijd gezien op 228 miljoen dollar. Dat de film een hit is voor Warner Bros mag wel duidelijk zijn.

Het is alleen de vraag wat Warner Bros gaat doen? Een mogelijk deel twee? Want het is een nieuw record voor de franchise. Het goede nieuws kan volgende week een vervolg krijgen, want dan zal ‘The Nun‘ ook te zien zijn in Frankrijk, Zuid-Korea, Rusland, Italië en Japan. Waar de horror film mogelijk meer nieuwe kijkers zal gaan trekken.

Voor Paul Feig, Blake Lively en Anna Kendrick was het ook een spannend weekend. Want de R-rated film ‘A Simple Favor‘ ging in premiere. In Amerika opende de film iets beter dan dat was voorspeld. De voorspellingen gaven aan dat de mysterieuze film rond 13,5 miljoen dollar zou openen. Toch hebben zij een aantal miljoen dollar meer opgehaald. Met de keiharde cijfers van 16,1 miljoen dollar in de box office week 37.

Voor drie films in de box office week 37 werden er magische grenzen bereikt

Voor drie films in de box office week 37 werden er magische grenzen bereikt
Bron: GIPHY | Mission: Impossible – Fallout

De boven genoemde bedragen en titels waren de grote klappers in de box office week 37. Een aantal andere films wisten een magische grens te bereiken. Want verderop in de box office week 37, en wel op de zesde plek staat ‘The Meg‘ van Warner Bros. De magische grens dat de film heeft bereikt is de 500 miljoen dollar.

In Amerika 137 miljoen en in de rest van de wereld 368 miljoen, als je dat bij elkaar op telt kom je rond de 505 miljoen dollar. Een goede opsteker voor Warner Bros, zeker als je nagaat dat het een internationale samenwerking tussen Amerika en China. Samen met de internationale cast kan dat voor de Aziatische acteurs voor veel mogelijkheden zorgen.

Vorige week gaf ik al aan dat ‘Mission: Impossible – Fallout‘ bezig was om de meest verdienende film van de franchise te worden. Deze week is het gelukt, en daarmee stoot de nieuwe editie van de Tom Cruise film zijn voorganger, ‘Mission: Impossible II‘ van de troon. De totale omzet is nu 760 miljoen dollar wereldwijd. Een hele goede opbrengst, en de film staat zelfs nog in de top 10 van de box office week 37. Het is de hekkensluiter, maar de film doet na acht weken nog goede zaken!

Voor drie films in de box office week 37 werden er magische grenzen bereikt
Bron: GIPHY | Hotel Transylvania 3

Misschien niet meer zichtbaar in de box office week 37, toch weet ‘Hotel Transylvania 3‘ nog bezoekers naar de bioscoop te krijgen. Samen met ‘The Meg’ weet de animatie film van Sony Pictures Animation de magische 500 miljoen grens te bereiken. Met drie miljoen maar is het over de grens heen, en bewijst maar weer dat Animatie een lange tijd mee kan gaan in de bioscoop.

Volgende week zal ‘The House with a Clock in Its Walls‘ gemaakt door Eli Roth, volgens de verwachtingen openen tussen de 20 en 30 miljoen dollar. In de volgende box office lijst ga je zien hoe de overgang van de horror regisseur van start is gegaan. Weten zij de top 3 te veranderen? De kans is groot, omdat de recensies tot nu toe niet positief uitpakken voor ‘The Predator’.

Latest Reviews

Ook interessant
Janny en André stralen in Denkend Aan Holland