Movie Trailers

Box office week 38 – Jack Black scoort met familie horror

Laat de box office week 38 de start van het horror seizoen zien?

The House With a Clock In It's Walls - Laat de box office week 38 de start van het horror seizoen zien?
Bron: GIPHY | The House With a Clock In It’s Walls

Nu de herfst officieel is begonnen, hopen de verschillende filmstudio’s te gaan scoren met een film dat perfect is voor dit seizoen. Want naast ‘Assassination Nation‘ en ‘Fahrenheit 11/9’ lanceerde Universal de film ‘The House With a Clock In It’s Walls‘. Een familie film dat veel raakvlakken heeft met de ‘Goosebumps’ film dat eraan zit te komen. Lees hieronder meer over de top 10 en nieuwe releases in de box office week 38.

Laat ik beginnen met de grootste klapper van deze week. Want Universal en Amblin Entertainment (van Steven Spielberg) hadden wat te vieren nadat de cijfers van de box office week 38 naar buiten kwamen. Met een goede start van 26,8 miljoen dollar, heeft ‘House With a Clock In It’s Walls’ een betere opening gehad dan ‘Goosebumps’ in 2015. Waar Jack Black ook een grote rol in had, daarmee lijkt de acteur zijn plek te hebben gevonden.

Jumanji: Welcome To The Jungle - Laat de box office week 38 de start van het horror seizoen zien?
Bron: GIPHY | Jumanji: Welcome To The Jungle

Hij was in meerdere familie films te zien, en met de films als ‘Jumanji: Welcome to the Jungle‘, ‘The School of Rock’ en ‘Kung Fu Panda’. Is hij op zijn best voor zichzelf en de studio’s als het familie vriendelijk is. Voor de regisseur, Eli Roth is het ook een goede opsteker. Want hij heeft zijn best opende film tot nu toe gelanceerd. Hij maakt de overstap van horror naar een grote publiek, en dat heeft tot nu toe zijn vruchten afgeworpen.

Daar komt bij dat Universal het budget van de film laag heeft gehouden. Met de 40 miljoen dollar is ‘House With a Clock In It’s Walls’ een film dat met de wereldwijde omzet quitte moet gaan spelen. Waar Universal wel de plank mis sloeg, was de manier waarop de film is gepromoot. Want als je het in IMAX gaat bekijken, krijg je videoclip ‘Thriller’ van Michael Jackson te zien. Wat je direct in de griezelige sfeer moet brengen.

De andere films in de box office week 38 wisten niet al te best te presteren

Assassination Nation - De andere films in de box office week 38 wisten niet al te best te presteren
Bron: GIPHY | Assassination Nation

De andere twee films die de eerste stappen zette in de box office week 38, wisten niet heel hoog te eindigen. De documentaire ‘Fahrenheit 11/9’ wist in zijn genre goed te openen. Alleen wist het op een achtste plek in de top 10 te bemachtigen. Voor ‘Assassination Nation’ ziet her wat minder positief uit.

Want de Russo Brothers hadden eerder dit jaar een mega hit in handen, alleen wisten zij het succes niet te verlengen met ‘The Purge‘ gemengd met ‘Project X’ en ‘Sucker Punch’. Het haalde zelfs de top 10 van de box office week 38 niet. Met een kleine 1 miljoen dollar, mag je spreken dat de film een lange weg heeft te gaan. Misschien wordt het in de komende weken positiever, maar het valt te bezien of dat echt gaat gebeuren.

A Simple Favor - De andere films in de box office week 38 wisten niet al te best te presteren
Bron: GIPHY | A Simple Favor

De andere films die in de top 10 van de box office week 38 staan, zakte stuk voor stuk in de omzet. Toch wisten ‘Crazy Rich Asians‘, ‘Searching‘ en ‘A Simple Favor‘ het minst te zakken. Voor ‘The Predator’ en ‘The Nun‘ was het een flinke tegenslag. Beide nieuwe films zakte enorm qua bezoekers en opbrengst.

Voor ‘The Nun’ is het niet dramatisch, want de wereldwijde cijfers gaan al richting de 300 miljoen dollar. Voor ‘The Predator‘ daarentegen is het wat minder. Het budget van de film is 88 miljoen dollar en wereldwijd is er nu 94 miljoen dollar opgehaald. 20th Century Fox moet nog even om überhaupt wat te gaan verdienen.

Welke films nemen het volgende week op tegen de gelanceerde titels in box office week 38?

Night School - Welke films nemen het volgende week op tegen de gelanceerde titels in box office week 38?
Bron: GIPHY | Night School

Drie films gaan in Amerika in premiere. Volgende week zullen ‘Smallfoot‘ en ‘Night School‘ het tegen elkaar opnemen op op de eerste plek van de top 10 te eindigen. Want de verwachtingen van beide films zitten tussen de 20 en 25 miljoen dollar. Het gaat om de animatie film van Warner Bros en de nieuwe komedie van Universal, waar Tiffany Haddish en Kevin Hart te hoofdrol in spelen.

In Amerika wordt de horror film ‘Hell Fest‘ al gelanceerd, om de andere competitie voor te zien. Want daar komen ‘Goosebumps 2: Haunted Halloween‘ en ‘Halloween‘ nog uit. Zodat de bioscoop bezoeker genoeg keus heeft om Halloween te vieren voor het grote scherm. Alleen wordt daar in Nederland niet echt rekening mee gehouden.

Latest Reviews

Ook interessant
Stem op de drie favoriete nummers 2017!