Box Office Week 39 – De Familiefilm staan boven aan de top 10

In de box office week 39 top 10 weten vooral familie films samen met de komedies te scoren

Night School - In de box office week 39 top 10 weten vooral familie films samen met de komedies te scoren
Bron: GIPHY | Night School

Het is weer tijd om de wekelijkse lijst met de meest bezochte films te bespreken. In de box office week 39 was er weer ruimte om een aantal nieuwe films te lanceren. Het was de beurt aan Universal Pictures en Warner Bros om met nieuwe films te komen. Want de komedie ‘Night School’ en de animatie film ‘Smallfoot’ draaiden voor het eerst in de Amerikaanse bioscoop. De verwachtingen van beide films lagen dicht bij elkaar, maar wie ging voor de nummer één positie?

Voor Kevin Hart en Tiffany Haddish de eer om boven aan de box office week 39 te staan. Met de nieuwe komedie film ‘Night School’ wisten zij de rest van de competitie achter zich te laten. In Amerika wist de film 28 miljoen dollar binnen te halen, en daarmee wist de film de verwachten meer dan waar te maken.

Smallfoot - In de box office week 39 top 10 weten vooral familie films samen met de komedies te scoren
Bron: GIPHY | Smallfoot

Op de tweede plek eindigde ‘Smallfoot’, de animatie film wist een flink publiek te bereiken. Met een mooi bedrag van 23 miljoen dollar is het goed van start gegaan. Niet alleen in Amerika, maar wereldwijd heeft de film in de box office week 39 een bedrag van 38,6 miljoen dollar opgehaald. Een mooie opsteker voor Warner Bros, naast het andere goede nieuws.

Want een andere franchise van Warner Bros wist een headline te halen. Met ‘The Nun’ heeft de filmstudio de beste film van de franchise gelanceerd. Qua opbrengsten is het de andere horror releases in ‘The Conjuring Universe’ voorbij gegaan. Een hele mooie opbrengst, en de film heeft nu 330 miljoen dollar opgehaald. Daaronder staat ‘The Conjuring 2’ met 320 miljoen dollar wereldwijd.

De box office week 39 laat zien dat Halloween voor jong en oud is

Hell Fest - De box office week 39 laat zien dat Halloween voor jong en oud is
Bron: GIPHY | Hell Fest

Dat Halloween voor jong en oud kan zijn, bewijst ‘The House With A Clock In It’s Walls’, want in het tweede weekend zakte het misschien hard. Met zo’n 53% maar de film heeft nu wereldwijd 53 miljoen dollar verdiend. Daarmee heeft Universal het budget om de film te maken al terug verdiend.

Een andere nieuwe release was ‘Hell Fest’, de horror film zou het Halloween seizoen moeten starten. Maar vooral het een boost moeten geven. Veel hebben CBS en Lionsgate niet te vrezen, want de film was heel goedkoop om te maken. De film kosten 5,5 miljoen dollar om te maken, en in het eerste weekend het het 5,1 miljoen verdiend. Met alles wat er nog bij komt, is alleen maar mooi mee genomen voor de studio’s.

Een andere film die nog steeds druk wordt bezocht, is ‘A Simple Favor’. In de derde weekend van de release staat het op een totale opbrengst van 62 miljoen dollar. Qua bioscoop bezoekers wist het in Amerika maar 36% te zakken, en dat is voor Blake Lively een opbrengst dat dicht bij haar vorige film hit zit. Want ‘The Shallows’ uit 2016 haalde in Amerika 55 miljoen dollar op.

De maand oktober beloofd een goede filmmaand te worden

Venom - De maand oktober beloofd een goede filmmaand te worden
Bron: GIPHY | Venom

De maand oktober is gestart, en dat betekend dat er genoeg mogelijkheden zijn om in de nieuwe maand te gaan scoren. Dat gaat vanaf aankomende week zeker gebeuren. De competitie heeft geen rust want Sony Pictures komt met ‘Venom’, en Warner Bros hoopt flink te gaan scoren met ‘A Star Is Born’. Waar een aantal nummers uit de film al flink wat publiciteit wist te zorgen.

Weet de anti-held of Bradley Cooper samen met Lady Gaga volgende boven aan de box office te belanden? De verwachtingen liggen ver uit elkaar, en tot nu toe weet het Marvel karakter, gespeeld door Tom Hardy tussen de 55 en 65 miljoen dollar binnen te halen. Daar komt ‘A Star Is Born’ achteraan met een bedrag tussen de 30 en 40 miljoen dollar.

Latest Reviews