Movie banner

Box office week 40 – Venom heerst in de bioscoop

Tom Hardy en Lady Gaga laten in de box office week 40 zien dat er nog filmsterren bestaan

Venom - Tom Hardy en Lady Gaga laten in de box office week 40 zien dat er nog filmsterren bestaan
Bron: GIPHY | Venom

In de box office week 40 ging het tussen ‘Venom‘ en ‘A Star Is Born’. Nu waren de verwachtingen dat de Sony Pictures film het al goed zou gaan doen. Maar dat de film boven verwachting zou gaan doen niet. Want laat ik direct met de deur in huis vallen, ‘Venom’ heeft maar liefst een opbrengst van 80 miljoen dollar gehaald . Dat is alleen maar in Amerika.

Als je kijkt naar de opening van ‘Venom‘ wereldwijd dan heeft het maar liefst 205 miljoen dollar. Wat Sony Pictures samen met Marvel voor elkaar heeft gekregen, is dat zij een nieuwe record voor oktober hebben neergezet. Tot nu toe had ‘Gravity’ een record van 55 miljoen dollaar in handen. Alleen zit er meer dan 30 miljoen dollar boven op.

Voor Tom Hardy is het ook zijn grootste weekend opening tot nu toe. Iets waarmee hij zijn carrière een nieuwe boost kan gaan geven. De critici zijn niet heel positief over de ‘Venom’ film, alleen is dat niet zichtbaar in de box office week 40. Want de fans zijn achter de film gaan staan en massaal naar de bioscoop gegaan. Het ligt er alleen aan hoe het tweede weekend van de film eruit gaat zien. Want krijgen de critici of de fans gelijk of de film een hit of flop is.

A Star Is Born - Tom Hardy en Lady Gaga laten in de box office week 40 zien dat er nog filmsterren bestaan
Bron: GIPHY | A Star Is Born

Daaronder komen Bradley Cooper en Lady Gaga met ‘A Star Is Born‘. Zij opende ook beter dan dat van te voren werd gedacht. Met een knaller van 42 miljoen dollar, is er ook een echte filmster geboren. Want zangeres Lady Gaga wist het voor elkaar te krijgen om haar fans naar de bioscoop te krijgen.

Tegenwoordig moet je als filmster een publiek weten te bereiken, en geld mee te verdienen. Dat is gelukt, en het zal mij niet verbazen dat er grote rollen richting de actrice komen. Zoals een aanbod om in een nieuwe Marvel film te spelen bijvoorbeeld.

Andere films wisten in de box office week 40 ook indruk te maken

Johnny English Strikes Again - Andere films wisten in de box office week 40 ook indruk te maken
Bron: GIPHY | Johnny English Strikes Again

Een film dat al uit is gekomen maar niet in de box office week 40 staat is ‘Johnny English Strikes Again‘. De film met Rowan Atkinson is nog niet toe om naar Amerika te gaan. Daar gaat de film eind oktober in premiere. Alleen is de derde film in de franchise bezig om de wereld te veroveren. Want het heeft al 66 miljoen dollar opgehaald, en de grote klappers moeten nog komen.

Voor de titels die al in de box office week 40 stonden is ‘Smallfoot‘ de kleinste zakker. De film is dan ook geëindigd op de derde plek in de top 10. Een grote winst voor Warner Bros, dat probeert om de animatie tak van de grond te krijgen. Het lijkt erop dat met een opbrengst van 76 miljoen dollar, de wereld de animatie film heeft omarmt.

Smallfoot - Andere films wisten in de box office week 40 ook indruk te maken
Bron: GIPHY | Smallfoot

De grootste klappen vallen bij ‘Night School‘ en ‘Hell Fest’ beide films opende vorige week en zakken nu het hardst. De komedie met Kevin Hart en Tiffany Haddish maar liefst 55% en eindigen daarmee op een vierde plek in de box office week 40. Terwijl ‘Hell Fest‘ het moet doen met een opbrengst van 2 miljoen dollar.

De concurrentie is volgende week nog niet zo groot voor ‘Venom’ en ‘A Star Is Born’. Want ‘First Man‘ met 20 miljoen dollar, ‘Goosebumps 2: Haunted Halloween‘ met 17 miljoen dollar en ‘Bad Times at the El Royale‘ met 9,5 miljoen dollar moeten geen partij zijn voor hen. De films gaan dan goed van start, maar kunnen met de opbrengst de twee grote films niet inhalen. Dat zijn tot nu toe de verwachtingen.

Latest Reviews