Box office week 41 – Tom Hardy flikt het weer

Tom Hardy weet met Venom de concurrentie in de box office week 41 ver achter zich te laten

Tom Hardy weet met Venom de concurrentie in de box office week 41 ver achter zich te laten
Bron: GIPHY | Venom

We zijn een week verder met de lijst met meest bezochte films. Het is tijd voor de box office week 41, waar een aantal nieuwe films probeerde om Tom Hardy en Lady Gaga van de eerst en tweede plek te krijgen. Alleen is dat niet helemaal gelukt. Want de nieuwe films wisten niet verder te komen dan plek 3. Ook al is er veel positiviteit te melden, het ging niet van een leien dakje.

Laat ik eerst melden hoe goed ‘Venom‘ het in de tweede week in de top 10 heeft gedaan. Want dat een film zakt is wel duidelijk, alleen zegt de percentage veel over hoe goed of slecht dat is. De opbrengst is 55% minder dan dat de Sony Pictures film vorige week op haalde. Daar komt bij dat de recensies niet veel overhielden van de positiviteit.

Toch bleven de fans en bioscoop bezoekers achter de film staan. Het resultaat is dat de film maar liefst 35,7 miljoen dollar heeft opgehaald. Waarmee het totaal tot nu toe op 378 miljoen dollar, een mega omzet en de film kruipt naar een bedrag waarmee het gelijk speelt. Vrijdag zag het er niet al te best uit. Want toen waren de cijfers niet al te best. Toen zat de kans er nog in dat ‘A Star Is Born‘ de superhelden film voorbij zouden gaan.

Tom Hardy en Lady Gaga wisten met Venom en A Star Is Born de concurrentie in de box office week 41 ver achter zich te laten
Bron: GIPHY | A Star Is Born

Dan de Bradley Cooper en Lad Gaga film. De film is maar een klein beetje gezakt met een percentage van 35%. Alleen gaat er achter de schermen een verhaal rond over Bradley Cooper dat hij niet is zoals hij zich voor doet. Nu is het natuurlijk niet duidelijk of dat ook klopt. Alleen kan dat de mogelijkheid om heel goed te blijven scoren, en een mogelijke nominatie bij de Oscars te krijgen.

In de box office week 41 is er naast positiviteit ook genoeg aan te merken

De opbrengst van ‘A Star Is Born’ zit op 135 miljoen dollar. De film is grotendeels in premiere gegaan. Nu komt Australië volgende week erbij en daarna is het een kwestie van tijd hoe goed de film het blijft doen. Zeker nu de verhalen komen over de regisseur. In de box office week 41 staat het in ieder geval op nummer 2.

First Man - In de box office week 41 is er naast positiviteit ook genoeg aan te merken
Bron: GIPHY | First Man

De film dat is gemaakt voor de Oscars is ‘First Man‘, waar je het verhaal van Neil Armstrong krijgt te zien. Hij was de eerste man die voet op de maan zette. Alleen zou het begin 20 miljoen dollar op moeten gaan halen. Helaas is dat niet helemaal gelukt.

Want als je naar de andere eerste weekend van Ryan Gosling zijn films kijkt, dan weet je dat hij rond de 16 miljoen dollar zit. Wat dat betreft is ‘First Man’ geen uitzondering. Zeker als je het vergelijkt met films als ‘Gravity’ en ‘The Martian’ die haalde rond de 55 miljoen dollar.

Over ‘The Martian’ gesproken, want toen de producer Drew Goddard van de film werd op een mooie manier beloond. De film met Matt Damon deed het heel erg goed. 20th Century Fox gaf een cheque zonder getal aan hem om een film te maken. Het resultaat is: ‘Bad Times at the El Royale‘. Alleen wist hij het succes niet te evenaren. Met een mager begin van 7,2 miljoen lijkt het dat hij beter als schrijver of producer bij een film kan werken. Dan dat hij plaats neemt in de regisseurs stoel.

Is het in de box office week 41 te vroeg om te griezelen in de bioscoop?

Is het in de box office week 41 te vroeg om te griezelen in de bioscoop?
Bron: GIPHY | Halloween

Dan de laatste nieuwe film die zich in de top 10 van de box office week 41 probeerde te drukken. Het gaat om ‘Goosebumps 2: Haunted House‘. Het lijkt erop dat de families, waarvoor de film is gemaakt, nog geen zin hebben om in de Halloween stemming te komen. Met een opbrengst van 16,2 miljoen dollar wist het zijn voorganger niet te evenaren. Wat erg jammer is.

De enige nieuwkomer die de films van de box office week 41 kan laten schrikken is ‘Halloween‘. De film van de bekende horror franchise is terug, en moet volgens de verwachtingen goed gaan doen. Met een opening van 65 miljoen dollar zou het de grootste opbrengst (van het eerste weekend) van de hele franchise gaan halen.

Latest Reviews

Ook interessant
BBC Sound Of Music
BBC Sound Of 2018 – Sigrid