Movie News

Box Office Week 42 – Het Halloween seizoen gaat van start

In de box office week 42 weet Universal met Halloween grof geld te verdienen

In de box office week 42 weet Universal met Halloween grof geld te verdienen
Bron: GIPHY | Halloween

Nu de tijd tussen Halloween steeds korter wordt, is Universal samen met Blum House er als de kippen bij om ‘Halloween‘ te lanceren. Zodat de film genoeg tijd heeft om door zoveel mogelijk bioscoop bezoekers te worden gezien. Die strategie lijkt heel goed te zijn, en daarmee scoren zij goed in de box office week 42.

Ik ben mij gaan verdiepen in de horror franchise en ik denk dat Universal er goed aan heeft gedaan om ‘Halloween’ te lanceren op de plek waar het thuis hoort. Met Halloween zelf natuurlijk. De eerste film die in 1978 uit kwam werd ook voor de griezel feestdag gelanceerd. Daarna verschoof de film naar de zomer maanden. Met de nieuwe release bewijst Hollywood dat je goed moet kijken wanneer een film uit moet komen.

Denk aan ‘It: Chapter One‘, waarbij kinderen terug naar school gingen. En ook de hoofdrol speelde, in eerste instantie was de begin september release datum wat vreemd. Toch scoorde het heel goed, omdat het thema van de film goed paste bij het moment. Wat ‘Halloween’ met de 77,5 miljoen dollar laat zien dat er meerdere oude franchises weer tot leven kunnen worden gewekt. Zoals ‘Scream’, maar wordt gemaakt op de moderne manier. Richting de ‘highbrow’ horror.

Jamie Lee Curtis gooide er een tweet uit nadat de cijfers van de box office week 42 bekend waren. Zij gaf aan dat dit de grootste opening van de franchise tot nu toe is. Dat zij als 50+ actrice de gooide debuut heeft gemaakt. Een goede kans dat Blum House binnenkort aan de slag gaat met een tweede film, want zijn andere franchises ‘Insidious: The Last Key‘, ‘Ouija: Origin of Evil‘ en ‘The First Purge‘ zijn afgerond.

Bradley Cooper en Tom Hardy krijgen in de box office week 42 genoeg ruimte om te scoren

Bradley Cooper en Tom Hardy krijgen in de box office week 42 genoeg ruimte om te scoren
Bron: GIPHY | Venom

De twee andere grote films die in oktober uitkwamen wisten zich in de box office week 42 goed staande te houden. Want Lady Gaga en Bradley Cooper bleven op de tweede plek staan. Daarmee schiet ‘A Star Is Born‘ internationaal over de 200 miljoen dollar heen. Waarmee de film en de twee acteurs zich in de kijker van de Oscar stemmers kunnen zetten.

‘Venom’ zakte twee plekken, maar weet wel de titel: ‘Beste oktober opening ooit‘ vast te houden. In het eerste weekend haalde ‘Venom’ 80 miljoen dollar op, alleen lijkt de input van Amerika en Europa wat op te raken. Ook al zit de film nu internationaal 461,2 miljoen dollar. Een hele goede opbrengst waar Japan en China nog niet bij zitten. Daar opent de superhelden film binnenkort.

De film van Sony Pictures, heeft het wel nodig om flink wat geld te verdienen. Tot nu toe weten zij niet bij de andere ‘Spider-Man‘ films van Sony in de buurt te komen. ‘The Amazing Spider-Man 2’ staat onderaan met een internationale opbrengst van 709 miljoen. Dat wordt de komende weken duimen voor Amy Pascal en Tom Hardy.

Er zijn nog andere zakkers en stijgers in de box office week 42

The Hate U Give - Er zijn nog andere zakkers en stijgers in de box office week 42
Bron: GIPHY | The Hate U Give

De grootste zakker in de box office week 42 top 10 is helaas ‘First Man‘. De mond op mond reclame en de promotie online en op televisie hebben niet zo veel geholpen. Met een daling van 47% is het van opstijgen niet gekomen. De film is gemaakt voor de Oscars, alleen zijn goede cijfers wel handig om achter de hand te hebben. Alleen gaat die raket niet op voor Damien Chazelle.

Welke film er in Amerika wijdt werd uitgerold was ‘The Hate U Give‘, waar actrice Amandla Stenberg in een korte tijd in een tweede boek verfilming is te zien. Tot nu toe zijn de cijfers niet al te groot, maar kunnen wel de aandacht trekken van de Oscar stemmers. Zeker als je kijkt naar het onderwerp van de film. Dat heel erg goed past bij wat er in de wereld aan de gang is.

De films in de box office week 42 krijgen er volgende week weinig concurrentie bij. Waar ‘Johnny English Strikes Again‘ voor het eerst in Amerika is te zien. En Gerard Butler’s film ‘Hunter Killer’ gaat ook niet voor hele grote verschuivingen zorgen. Dat betekend dat de titels die al uit zijn, alle vrijheid krijgen om een groot publiek te bereiken. Helaas moeten wij het tot 1 november zonder ‘Halloween’ doen. Welke film ga jij de komende week bekijken in de bioscoop?

Latest Reviews

Ook interessant
Zorgt Holiday Home Makeover with Mr. Christmas voor de juiste kerst sfeer?
Holiday Home Makeover with Mr. Christmas