Box Office Week 43 – Nieuw record voor de maand oktober

De films die in de box office week 43 staan wisten samen voor een nieuw record in oktober te zorgen

De maand oktober is bijna afgelopen, en dat is te zien in de box office week 43. De verschillende filmstudio’s proberen met de eerdere releases nog te scoren, voordat er een nieuwe lichting komt. Terwijl een aantal andere filmstudio’s proberen om met de Halloween iets nieuws uit te brengen. Als je naar de gehele maand kijkt, heeft het tot nu toe het meest opgehaald in de geschiedenis. Met een (tot nu toe) totale opbrengst van 786 miljoen dollar.

Gerard Butler - De films die in de box office week 43 staan wisten samen voor een nieuw record in oktober te zorgen
Bron: GIPHY | Gerard Butler

Dan zie je aan de cijfers in de box office week 43 dat het slecht nieuws is voor de nieuwe releases. Het gaat om ‘Hunter Killer’, ‘Suspiria‘ en ‘Mid90s’. De actie film waar Gerard Butler de hoofdrol heeft, wist een kleine opbrengst van 6,7 miljoen dollar op te halen. Je ziet dat zijn films in de loop der jaren minder opleveren. Dit soort films doen heel goed, wanneer jij thuis zelf kan bepalen hoe lang je hier naar wilt kijken. Zoals de films ‘Olympus Has Fallen’ en ‘London Has Fallen’.

De tweede nieuwe release ‘Mid90s’ doet het wat rustiger aan. De film waar onder ander Jonah Hill in te zien is, werd beperkt uitgerold. Dat zie je ook terug bij ‘Susperia’ en andere films die een kans proberen te maken op een Oscar. Het gaat hen niet direct om hoeveel geld er wordt verdiend.

Maar mee hoeveel personen zij de bioscoop in weten te krijgen. Waarbij de headline na het uitkomen van de box office 43 zich vooral richt op hoeveel zij gemiddeld per bioscoop hebben verdiend. Dat geeft in de loop van het Oscar-seizoen een beeld welke film het hoogst weet te scoren. Het is geen garantie op het winnen van prijzen.

Voor ‘Mid90s’ goed nieuws. De film wist onderaan de box office week 43 top 10 te eindigen. Waarmee er 3 miljoen dollar werd verdiend. Het is mega, het gaat er om hoeveel aandacht de veel krijgt. Maar vooral hoe goed de film in de smaak valt. Maar er was meer nieuws in de top 10 te vinden.

De eerder gelanceerde films staan boven aan de box office week 43

Halloween - De eerder gelanceerde films staan boven aan de box office week 43
Bron: GIPHY | Halloween

Verder was het heel duidelijk dat mensen de afgelopen week zich vooral richten op de films die al in de bioscoop draaiden. Het gaat om ‘Halloween‘, ‘A Star Is Born‘ en ‘Venom‘. De drie films wisten de top 3 van de box office week 43 niet steeds te bezetten. Voor de makers van de ‘Halloween’ een mooie opsteker. Jason Blum wilt een vervolg maken en daar draait Jamie Lee Curtis ook geen doekjes om.

De film is een grote hit, die in Nederland nog uit moet komen. De opbrengsten zakten zo’n 58% maar wist de nummer één positie heel goed vast te houden. In Amerika wist de horror vervolg een opbrengst van 32 miljoen dollar in te harken. Internationaal gezien 172 miljoen dollar. Waardoor het budget van 10 miljoen bijna twintig keer is terug verdiend. Voor de studio een kleine investering om een vervolg goedkeuring te geven.

Toch is de grote concurrent Warner Bros op een grotere schaal bezig om de horror films tot een succes te maken. Zij weten een veel grotere omzet te maken met ‘It: Chapter One‘. De remake wist een mega omzet van 700 miljoen dollar te genereren. Dan heeft Universal Pictures nog een aantal grote stappen te maken. Misschien ligt het aan de hype dat verschillend is rondom de horror remakes.

Venom - De eerder gelanceerde films staan boven aan de box office week 43
Bron: GIPHY | Venom

Dan ‘A Star Is Born’, de Lady Gaga en Bradley Cooper film staat op de tweede plek in de box office week 43. Waarmee het ‘Venom’ voorbij gaat. Als je naar de totale box office wereldwijd kijkt, doet de film het heel goed. De 253 miljoen dollar is niet niks. De bioscoop bezoekers blijven komen, en met een hele kleine terugval van 23% blijft het geld binnenstromen.

De Sony Pictures superhelden film ‘Venom’ moet nog een aantal stappen maken om in de top lijst van Sony te komen. Waar de andere Spider-Man films met zo’n 700 miljoen dollar in staan. Het is de start van de Sony Marvel Cinematic Universe. Waarbij de films van de Spider-Man karakters een connectie met elkaar hebben. In totaal heeft Tom Hardy samen met ‘Venom’ 508 miljoen dollar opgehaald.

De eerste cijfers van de box office week 43 concurrentie zijn bekend

Bohemian Rhapsody - De eerste cijfers van de box office week 43 concurrentie zijn bekend
Bron: GIPHY | Bohemian Rhapsody

Volgende week krijgen de titels in de box office week 43 nieuwe concurrentie. De films ‘Bohemian Rhapsody‘, ‘The Nutcracker and the Four Realms‘ en ‘Nobody’s Fool‘ worden gelanceerd. Het lijkt erop dat de muzikale film rondom Queen en Freddie Mercury richting de 32 miljoen dollar gaat. Met zo’n opbrengst moet het zeker de nummer één positie weten te bereiken.

In het Verenigd Koninkrijk is de biografische film al in premiere gegaan. De regio waar Queen vandaan komt. In de box office week 43 hebben zij daar 12,2 miljoen dollar verdiend. Daarmee is de film groter geopend dan ‘A Star Is Born’, ‘La La Land’ en ‘The Greatest Showman‘. Terwijl de critici de film niet heel erg goed vonden. Hierbij lijkt er een tweede film in korte tijd te worden gelanceerde, waarbij de fans een andere mening hebben over het eind product. Wordt ‘Bohemian Rhapsody’ een grote hit? Je leest het volgende week.

Latest Reviews