Movie News

Box Office week 44 – Er is een queen opgestaan!

In de box office week 44 was er plek voor één queen boven aan de top 10

Bohemian Rhapsody - In de box office week 44 was er plek voor één queen boven aan de top 10
Bron: GIPHY | Bohemian Rhapsody

In de box office week 44 ging de strijd om de eerste plek tussen drie verschillende films. Voor 20th Century Fox, Disney en Paramount Pictures was het afwachten waar het publiek naartoe zou gaan. Voor 20th Century Fox is het tijd om rustig adem te halen, ondanks dat de voorbereidingen van de overname in volle gang zijn.

Want ‘Bohemian Rhapsody‘ wist in het eerste weekend direct te scoren. Ook al hebben de critici de film afgeschreven. Er zijn een aantal feiten niet juist en de film zou een te geromantiseerd beeld geven van de band Queen. Toch heeft het publiek de film omarmt en is het afgelopen weekend massaal naar de bioscoop gegaan. In Amerika wist de film met 50 miljoen dollar, heel goed te openen. Daar blijft het niet bij want als je alle internationale cijfers er boven op telt, komt je op een totaal bedrag van maar liefst 141 miljoen dollar!

Voor een film waar acht jaar aan is gewerkt om het naar de bioscoop te krijgen, mag daar ook een mooie opening tegenover staan. Wat Rami Malek heeft laten zien is dat hij een publiek naar de bioscoop weet te krijgen. Hij is vooral bekend van de televisie serie ‘Mr. Robot’ en zijn film carrière kan met deze cijfers een enorme boost krijgen.

In een aantal interviews liet de acteur weten, dat hij gaat kijken wat eventuele Oscar nominaties voor filmrollen zorgen. Toch zou ik daar niet op gaan wachten. Want als je de cijfers van ‘Papillon’ er naast legt, kan het maar zo zijn dat dit succes te danken is aan Freddie Mercury. Zijn agenten moeten er voor zorgen dat er een grote film, dat niet kan floppen, op zijn cv komt te staan. Zodat hij verder kan bouwen aan zijn carrière op het grote scherm.

Disney en Tiffany Haddish hadden in de box office week 44 last van een verkeerde release datum

The Nutcracker and the Four Realms - Disney en Tiffany Haddish hadden in de box office week 44 last van een verkeerde release datum
Bron: GIPHY | The Nutcracker and the Four Realms

Voor Disney was het kiezen tussen twee slechten. Want de mouse house koos ervoor om ‘The Nutcracker and the Four Realms‘ begin november uit te brengen. Zelf heb ik het afgelopen weekend de film gezien, en vond het vreemd dat de film niet rond kerst is gelanceerd. Nu de studio Disney blijft groeien en daarmee veel films achter elkaar lanceert, moet je kiezen welke film het beste kan scoren.

Voor ‘The Nutcracker and the Four Realms’ is het hopen dat het een tweede leven op het nog te lanceren streamingdienst krijgt. Daar had ik de film gelanceerd, zodat de filmkijker zelf kan kiezen wanneer de film wordt opgezet. Je ziet in de box office week 44 dat de bioscoop bezoeker nog niet klaar is voor zo’n film. In Amerika heeft het 20 miljoen opgehaald en internationaal een totaal van 58,5 miljoen dollar.

Nobody's Fool - Disney en Tiffany Haddish hadden in de box office week 44 last van een verkeerde release datum
Bron: GIPHY | Nobody’s Fool

Voor Tiffany Haddish lijkt haar carrière ook een goede start te hebben gehad. Want zij lijkt ook last te hebben van films die kort op elkaar worden gelanceerd. Andere filmsterren als Dwayne Johnson en filmstudio Disney hebben daar ook last van. Eerder was zij te zien met Kevin Hart in ‘Night School‘. Niet veel later wordt de film ‘Nobody’s Fool‘ door Paramount Pictures gelanceerd.

De Tyler Perry film haalde in het eerste weekend een bedrag van 14 miljoen dollar op. Voor de actrice is er geen nood aan de man, want er staan al een aantal projecten op de planning. Zolang zij regelmatig een hit weet af te leveren, kan haar film carrière nog een hele lange tijd mee gaan.

Hoe deden de andere titels in de box office week 44 top 10, en de concurrentie komt eraan!

A Star Is Born - Hoe deden de andere titels in de box office week 44 top 10, en de concurrentie komt eraan!
Bron: GIPHY | A Star Is Born

Nu er een nieuwe muzikale film is gelanceerd, zou je denken dat de bioscoop bezoeker ‘A Star Is Born‘ zou negeren. Niets is minder waar, want de film had een hele kleine daling in omzet. De 21 procent is heel weinig, en de totale internationale omzet is 293 miljoen dollar. Helaas moeten Lady Gaga en Bradley Cooper zien hoe ‘Bohemian Rhapsody’ groter opent dan dat zij deden.

Nu Halloween is afgelopen, zie je direct in de box office week 44 dat de films die daarvoor zijn gemaakt zakken in opbrengst. Voor ‘Halloween‘ was er maar liefst een daling van 65 procent en voor ‘Goosebumps 2: Haunted Halloween‘ een daling van 49 procent. Een grote kans dat zij volgende onderaan of niet meer in de top 10 van de box office te vinden zijn.

Volgende week staan er weer drie nieuwe films klaar om flink te gaan scoren. De eerste is ‘The Grinch‘ de animatie film van Illumination Entertainment verwacht te openen met 69 miljoen dollar. Waardoor het makkelijk op de eerste plek in de nieuwe box office lijst weet te komen. Alleen ben ik benieuwd of mensen zitten te wachten op een kerstfilm. Zeker nu Disney het in de box office week 44 niet al te best heeft gedaan.

Daarnaast probeert Claire Foy na ‘The Crown‘ haar carrière op het witte doek te verbeteren. Met ‘The Girl in the Spider’s Web: A New Dragon Tattoo Story’ wordt de eerste stap gezet. Want de opening beloofd 12 miljoen dollar te worden. En als hekkensluiter is daar ‘Overlord‘ de film waar een aantal genres samen komen, zou volgende week gaan openen met een opbrengst van 8 miljoen.

Latest Reviews