Movie banner

Box Office Week 45 – Films worden door de fans omarmt

Films lijken de nieuwe films te worden omarmt door de filmkijker, en dat zie je terug in de box office week 45

The Grinch - Films lijken de nieuwe films te worden omarmt door de filmkijker, en dat zie je terug in de box office week 45
Bron: GIPHY | The Grinch

In de box office week 45 was er wat opschudding in de top 10. Want er kwamen een aantal nieuwe films uit, die wel of net niet in de lijst met meest bezochte films van de afgelopen kwamen te staan. Er is ook goed nieuws voor een superhelden film, de film ‘Venom’ is namelijk in premiere gegaan in Azië. Waar het een enorm gedrag wist te verdienen.

Om eerst te beginnen met de nieuwe animatie film van Illumination Entertainment. De animatie studio kwam het een nieuwe versie van ‘The Grinch‘. Waar Benedict Cumberbatch de stem voor in heeft gesproken. De start is goed, met een opbrengst van 66 miljoen dollar. Als je het naast ‘Despicable Me 3‘ legt dan had iets beter gekund. Toch kunnen mensen er voor kiezen om de film later in november of december te gaan kijken.

Het draait om de kerst, voor vele kan het aan de vroege kant zijn. Daarmee kan het zijn dat de film in de loop van de weken een hoop geld gaat opleveren. Tot nu draait de film (bijna) alleen in Amerika. Waardoor de film in de rest van de wereld nog in premiere moet gaan. Zoals hier in Nederland, vanaf 29 november kan jij naar de animatie film gaan kijken.

Op de tweede plek in de top 10 van de box office week 45 staat ‘Bohemian Rhapsody‘. De biografie van Freddie Mercury en Queen haalde het afgelopen weekend 30 miljoen dollar op. Een hele mooie opbrengst. Daarmee staat het totaal bedrag op 285 miljoen dollar. De muzikale film kruipt steeds verder richting ‘A Star Is Born‘. Die staat op een totaal bedrag van 322 miljoen dollar. Beide films lijken prima naast elkaar te kunnen bestaan in de top 10.

Er was ook slecht nieuws te melden in de box office week 45

Overlord - Er was ook slecht nieuws te melden in de box office week 45
Bron: GIPHY | Overlord

J.J. Abrams lanceerde met zijn bedrijf Bad Robot de film ‘Overlord‘ een film, dat is geschikt voor filmliefhebbers van zestien jaar en ouders. Toch lijkt de film een niche te zijn, waarmee het een kleine doelgroep weet aan te spreken. Dat zie je terug aan de omzet in de box office week 45. De opbrengst wereldwijd staat nu op 19,3 miljoen dollar. Het heeft nog een lange weg te gaan om het budget van 38 miljoen dollar terug te verdienen.

Laat ik eerst het slechte nieuws van Sony Pictures melden. Want de filmstudio lanceerde een nieuw deel van de Millenium series. Waarmee Claire Foy een grote hit in handen moest hebben. Toch lijken de filmliefhebbers de voorgaande film niet te zijn vergeten. De opbrengst van ‘The Girl in the Spider’s Web’ in de box office week 45 is 16,3 miljoen dollar. Een flinke tegenvaller voor de studio.

Toch is er ook goed nieuws te melden. Want Sony Pictures had met ‘Venom‘ een enorm succes in Azië. Met een begin opbrengst van 111 miljoen dollar. De film komt op de tweede plek terecht van grootste opbrengst. Dit jaar wist alleen ‘Avengers: Infinity War‘ in een weekend maar liefst 190 miljoen dollar in Azië te verdienen.

Dit is de concurrentie die volgende week klaar staat om te gaan scoren

Widows - Dit is de concurrentie die volgende week klaar staat om te gaan scoren
Bron: GIPHY | Widows

De drie grootste films die het aankomende weekend de concurrentie met de top 10 van de box office week 45 gaan zijn ‘Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald‘, ‘Instant Family’ en ‘Widows‘. Toch lijkt de Warner Bros en J.K. Rowling franchise makkelijk de nummer één positie te behalen. Met een start van 70 miljoen dollar in Amerika. Toch is het tot nu toe de laagste start van de ‘Harry Potter’ franchise.

Daarna lijken Mark Wahlberg en Viola Davis elkaar op de hielen te zitten. Met als kleine uitschieter ‘Instant Family’ met een mooie start van 18 miljoen dollar en daar op volgend ‘Widows’ met 15 miljoen dollar. Dit alles is natuurlijk niet zeker, alleen lijken de verwachtingen die kant op te gaan. Volgende week een nieuwe box office update.

Latest Reviews

Ook interessant
Movie by Candlelight #1