Box Office Week 46 – Is de magie uitgewerkt?

Laat de box office week 46 zien dat de magie van J.K. Rowling is uitgewerkt?

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - Laat de box office week 46 zien dat de magie van J.K. Rowling is uitgewerkt?
Bron: GIPHY | Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

De verwachtingen in de box office week 46 lagen hoog voor de nieuwe binnenkomers. Want ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’, ‘Widows’ en ‘Instant Family’ zouden hoog in de top 10 moeten binnen komen. Nu is dat ook zeker gelukt, alleen wisten de andere films ook goed te scoren. Wat is er aan de hand? Is de magie van J.K. Rowling en de magische wereld uitgewerkt? Hieronder leg ik alles uit.

Nu komt het een beetje dramatisch over, maar ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald‘ heeft niet al te best gescoord. Ook al staat de film op de eerste plek. Als je naar de andere openingen in de ‘Harry Potter’ of ‘Fantastic Beasts’ films kijkt, is er een misstap gemaakt. Met 62 miljoen dollar is de opbrengst voor het eerste weekend het laagst tot nu toe. De andere films van J.K. Rowling wisten makkelijk meer dan 70 miljoen dollar in een weekend te verdienen.

Betekend dit dat J.K. Rowling een andere richting op moet gaan? Zo vaart zou het allemaal niet lopen. In een bericht dat later deze week komt zal ik uitleggen wat Warner Bros en J.K. Rowling kunnen doen om alles recht te trekken. Plus wat je kan verwachten van ‘Fantastic Beasts 3’. Er is meer te melden over de box office week 46. Want twee andere films wisten ook in de top 10 binnen te dringen.

Mark Wahlberg was de afgelopen jaren in een aantal films te zien. Plus in Amerika een een hoop reclames. Het kan zijn dat mensen een beetje Mark moe zijn. Dat zij daarom. niet naar ‘Instant Family’ zijn gegaan. De film wist op nummer 4 binnen te komen in de box office week 46 top 10. De opbrengst is matig, met bijna 15 miljoen dollar.

De nieuwe films en andere titels in de box office week 46 waren concurrenten om in de gaten te houden

Widows - De nieuwe films en andere titels in de box office week 46 waren concurrenten om in de gaten te houden
Bron: GIPHY | Widows

Daar achteraan komt ‘Widows‘. Waar regisseur Steve McQueen ruim te tijd voor heeft genomen om te maken. De film staat op plek 5, en heeft laten zien dat Viola Davis een goede actrice is, maar geen mensen naar de bioscoop kan krijgen. De mogelijkheid voor haar om te bewijzen dat mensen haar willen zien in een film. Dat is voor haar alleen anders uitgepakt.

De andere bijzonderen in de top 10 van de box office week 46 zijn ‘The Grinch‘, ‘Bohemian Rhapsody‘ en ‘A Star Is Born’. De animatie film van Illumination Entertainment wist het afgelopen weekend een mooie omzet te halen. Met 38 miljoen dollar staat het op een wereldwijd totaal van 151 miljoen dollar. De studio hoopt de komende weken nog te gaan scoren. Alleen staat de concurrentie volgende week klaar.

De twee muzikale films blijven het goed doen, en staan ook nog steeds in de top 10 van de box office week 46. Met als hoogste notering ‘Bohemian Rhapsody’. De opbrengsten worden misschien minder, maar dat betekend niet dat zij niet scoren. De Queen en Freddie Mercury film is nu voorbij ‘A Star Is Born‘. Met een opbrengst van 384 miljoen dollar.

Ralph Breaks The Internet - De nieuwe films en andere titels in de box office week 46 waren concurrenten om in de gaten te houden
Bron: GIPHY | Ralph Breaks The Internet

De nieuwe concurrentie komt in drievoud. Want Disney lanceert ‘Ralph Breaks The Internet‘, Warner Bros en MGM lanceren ‘Creed 2’ en Lionsgate hoopt ‘Robin Hood‘ nieuw leven in te blazen. Zoals het er nu uitziet gaan zij ook in deze volgorde scoren in de nieuwe box office lijst. Waarmee Disney weer boven aan de lijst weet te eindigen. Het is een week wachten voordat wij daar antwoord op krijgen.

Latest Reviews

Ook interessant
Na meer dan vijftig jaar komt Disney met het vervolg Mary Poppins Returns
Mary Poppins Returns Review